×

De 10 leukste animatiefilmpjes op een rijtje

De 10 leukste animatiefilmpjes op een rijtje

Er zijn maar weinig dingen zo leuk als animatiefilmpjes. Althans, dat vinden wij bij Donker Media. Maar één ding is zeker: wij weten alles van animatie. Dus zijn we niet verlegen om een lijst samen te stellen van de tien leukste animatie films aller tijden. Sommige zijn wat langer, sommige wat korter. Maar al deze animatiefilms laten een blijvende indruk achter.

#10 Snowwhite and the Seven Dwarfs (1937)

Een lijst als deze kan niet zonder Snowwhite and the Seven Dwarfs. Deze film, gemaakt door de Walt Disney Company, was de eerste in een haast eindeloze reeks animatiefilms. Het was baanbrekend. En werd gevolgd door een haast eindeloze reeks animatiefilms waar we ook vandaag nog van kunnen genieten.

#9 Hey Deer! (2017)

Hallo daar! Korte animatiefilm over een schattig hert dat elke dag enthousiast zijn huis probeert op te ruimen en te scheppen. Echter, elke nacht is er een verdachte aardbeving die elke dag voor rommel zorgt en het leven van ons vriendje ondraaglijk maakt. Tussen twee kopjes cacao komt de geweldige waarheid aan het licht, die het leven van het hert voor altijd verandert…

#8 Spirited Away (2001)

Studio Ghilbli is een Japanse animatiestudio die vooral bekend is van anime-video’s. In Spirited Away, terecht omschreven als het meesterwerk van Studio Ghibli, volgen we een meisje dat haar ouders kwijt raakt en in een vreemde, soms wat verontrustende, wereld terecht komt. Deze animatie video slaagt er op ongelofelijke wijze in om in elke scéne een heel sterke sfeer neer te zetten.

#7 Disney Pixar “Piper” (2018)

Duik in de leuke wereld van Disney-Pixar met “Piper”. Deze korte film vertelt het verhaal van een schattig vogeltje dat leert over moed en vriendschap. Geniet van de mooie animatie en beleef de bijzondere momenten in deze ontroerende film. “Piper” is een aanrader voor jong en oud!

#6 ASN Bank (+/- 2017)

ASN Bank laat zien dat je animaties ook heel goed gebruiken voor reclamecampagnes. De animaties zijn vooral bedoeld om nieuwe klanten te winnen, niet zozeer om te vermaken. Maar de lichte dosis humor die hier gebruikt wordt zorgt voor een duidelijke identiteit en spreekt verschillende doelgroepen aan. Van de bancaire klant die de wereld wil verbeteren, tot de minder idealistische klant die gewoon weer het gevoel wil hebben als mens behandeld te worden.

#5 The Minions (2010)

Ook de Minions zijn een grote favoriet in onze animatiestudio in Eindhoven. We kennen de Minions sinds ze in 2010 in Despicable Me opdoken als de hulpjes van Gru. In 2015 vervulden ze dezelfde rol in het vervolg, maar sinds 2015 leren we dankzij de film Minions ook de origin story van deze gele wezentjes kennen.

#4 Wall-E (2008)

Wall-E, gemaakt door Pixar, vertelt het verhaal van een kleine robot die eenzaam achter blijft op een verlaten aarde. Kijk deze film om overtuigd te raken van het onmogelijke: dat een afvalverwerkende robot emoties kan tonen.

#3 Dumb ways to die (2021)

Dumb ways to die is hét schoolvoorbeeld van hoe animatie video erin slaagt om een saaie boodschap op een leuke manier over te brengen. De personages zijn enorm schattig, de muziek is catchy en deze animatie film zit vol kleine grapjes. Met deze animatie video wilde Metro Trains, het OV bedrijf van Melbourne (Australië) duidelijk maken dat je wel héél stom moet zijn om vlak voor een trein over te steken.

#2 The Lion King (1994)

The Lion King uit 1994 is een directe afstammeling van Snowwhite and the Seven Dwarfs. Voor veel van onze animatoren was deze film de reden dat hun liefde voor animatie ontstoken werd.


In 2019 kwam er trouwens een remake van The Lion King uit.

#1 Scrat gets his acorn (2022)

De video die ons écht het meest heeft geraakt duurt iets meer dan een halve minuut. Op het eerste gezicht zit er niet echt een boodschap in de video “Scrat gets his acorn”. Maar wie is opgegroeid met Ice Age, snapt dat deze video een afscheidsboodschap is.

Scrat, de eekhoorn, komt in elke Ice Age film terug. Altijd probeert hij een eikel te pakken te krijgen. Nooit lukt het. Tot 13 april 2022. Toen verscheen deze video op YouTube. Deze video is gemaakt als afscheid van het bedrijf achter Ice Age, toen het in 2021 ten onder ging door de corona-pandemie. Het symboliseert voor velen een eind van een tijdperk: na meer dan 20 jaar krijg de eekhoorn ein-de-lijk zijn nootje.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.