personages die illustreren

Explanimation maken

Je wilt met jouw bedrijf de aandacht trekken of iets uitleggen. Of allebei, in één explanimation of uitlegvideo. Bij Donker Media zijn we jouw professionele partner die met je meedenkt. We zijn jouw animatiestudio in Eindhoven met een ervaren team van scriptschrijvers, animators, voice-overs en creatieven voor het storyboard.

We leggen je op onze website graag uit hoe we jouw bedrijf onder de aandacht brengen. Dus zoek je een bureau dat begrijpt hoe je via social media, in e-mail of tijdens een beurs of evenement jouw product of dienst uitlegt? Wij laten je graag de voorbeelden zien van video’s die we maakten. Bovendien betaal je daarvoor een vaste prijs, zodat je vooraf weet waar je aan toe bent.

Stappenplan: explanimation voor jouw bedrijf

Ben je benieuwd hoe we jouw animatie filmpje maken, om jouw verhaal te vertellen? Onze animators
gaan met je in gesprek. Zo achterhalen we welke animatie video je wilt laten maken. Dat doen we
samen, door tijdens de verschillende stappen steeds in contact te blijven:

1. Starten met het script

Voor het script zijn we benieuwd naar jouw verhaal dat je wilt vertellen. Pas als wij precies begrijpen hoe het werkt of waar het om gaat kunnen we dat vertalen naar een video die dat overbrengt. Samen brengen we het verhaal terug tot de kernboodschap.

personage die een script schrijft

2. Verder met de verhaallijn

Het script verdelen we in scenes, op basis van de verhaallijn voor de volledige video. Als duidelijk is welk verhaal je in de explanimation wilt vertellen vormt dat de basis voor de latere vormgeving, dus hoe het eruit komt te zien.

personage die een verhaallijn verzint

3. Wij schetsen het storyboard

Voordat we daadwerkelijk illustreren en animeren schetsen we het storyboard. Dat laat in grote lijnen zien hoe het eruit komt te zien. Aan de hand van jouw feedback schaven we bij, tot je hierover helemaal tevreden bent.

personages die een storyboard ontwikkelen

4. Illustraties voor de video

Als jij helemaal blij wordt van het storyboard starten we met de illustraties voor de video. We werken de schetsen uit tot illustraties, eventueel in de specifieke huisstijl. De explanimation krijgt vanaf dat moment vorm.

personages die illustraties maken

5. Animaties en voice-over

We animeren de illustraties die we maakten en laten de voice-over het script inspreken. Beeld en geluid komen samen, voor een duidelijke uitlegvideo. De explanimation brengt daarmee de belangrijke boodschap over.

personage die een animatie maakt en een personage die een script inspreekt

6. Geluidseffecten erbij

Ten slotte voegen we de geluidseffecten toe aan de explanimation die jij wilt laten maken. Dit trekt extra aandacht en wijst de kijker op belangrijke elementen waarin de kernboodschap naar voren komt.

personage die luistert naar muziek

Vaakgestelde vragen

 • 1 Waarom een explanimation laten maken?

  De explanimation legt moeilijke materie op een makkelijke manier uit. Dus wil je een complexe boodschap overbrengen op de doelgroep, op klanten of medewerkers van jouw bedrijf? Leg een gebruiksaanwijzing, een nieuwe product of dienst of een nieuw proces uit in een video. Wij maken ingewikkelde teksten en boodschappen begrijpelijk voor de kijker.

  Tip: onze explanimations kunnen tekst, tabellen en grafieken bevatten. Geanimeerde figuren en situaties maken precies duidelijk wat er belangrijk is. De video is daardoor geschikt voor social media, voor jouw website, e-mail en tijdens beurzen of andere evenementen.

 • 2 Wanneer is een explanimation of uitlegvideo de goede keuze?
 • 3 Welke animatievorm is het best geschikt?
 • 4 Wat kost een explanimation?
 • 5 Wat is de productietijd, doorlooptijd of levertijd?
 • 6 Hoe lang moet een explanimation zijn?
 • 7 Kan ik zelf een storyboard of script aanleveren?
 • 8 Wat hebben jullie nodig om een offerte aan te vragen?
 • 9 Waarom kies ik voor Donker Media?
personage die met een verrekijker een aantal plaatjes bekijkt

Bekijk ons werk:
Animatiefilmpjes

Misschien wil je zien hoe we een animatie maken op basis van jouw input. Dat kan aan de hand van de animaties die we voor andere klanten maakten, zoals KPN, DHL, ABN en Ziggo.

We zijn trots op de explanimations, animaties en animatievideos die we maakten. Bekijk ons portfolio en doe inspiratie op met de stijlen, scripts, boodschappen en andere elementen die je graag terug wilt zien in jouw video. Of vertel ons gericht waar je naar op zoek bent. Dan gaan we daarmee aan de slag voor een volledig unieke animatie die precies past bij wat jij jouw doelgroep wilt vertellen.

Animatie Laten Maken

Wil je een animatie laten maken? Dat is waar we goed in zijn. Wij hebben de ervaring, werken volgens een duidelijk stappenplan en blijven steeds met je in gesprek. Zo wordt het maken van een animatie een fijne samenwerking, waarbij je steeds een vinger aan de pols kunt houden. Wij ontwerpen wat jij kunt bedenken. Of wat je niet kunt bedenken, door je te helpen inspiratie en ideeën op te doen.

Dus ben je benieuwd hoe we jouw verhaal zouden vertellen in een animatie? Neem contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte. Of stel ons je vragen, dan leggen we je graag uit hoe we voor jou een animatiefilmpje kunnen maken.

personages die in de lucht vliegen als een raket

Animatie Laten Maken

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern, via
social media of op een website te delen.