Donker Media vertel het met een animatie Voorbeelden Contact
animatie team donker media

Explanimation

Explanimation bedrijf Donker Media

Elke dag op nieuw worden we blootgesteld aan een bombardement van prikkels. Zowel de traditionele media als sociale media vechten om onze aandacht. Volgens onderzoek krijgt de gemiddelde Europeaan elke dag ruim 3000 reclameboodschappen te verwerken. Het wordt dan ook steeds moeilijker om op te vallen. Hoe zorg je dan voor een marketingstrategie die garandeert dat juist jouw bedrijf of product bij je doelgroep blijft hangen? Dat doe je met een explanimation.

Wat is een explanimation?

Het woord explanimation is een samentrekking van Explanation (=uitleg) en animation (animatie). Een explanimation is dus een animatievideo waarin iets wordt uitgelegd. De explanimation wordt veel ingezet voor online en offline marketing. Zo kun je een explanimation gebruiken om je unique selling points te presenteren, de voordelen van je product kenbaar te maken, een lastig concept toe te lichten of mensen voor je denkbeelden te winnen.

Een explanimation duurt ongeveer een minuut en dwingt je daardoor goed na te denken over de kern van je boodschap. Deze boodschap verpak je in een animatievideo waarin de voice over het verhaal vertelt, terwijl bijpassende afbeeldingen en animaties de boodschap ondersteunen en de aandacht vast te houden.

Juist door het simpel te houden en je te concentreren op één boodschap maak je het voor de kijker makkelijk te onthouden. Op die manier kan een explanimation écht het verschil maken.

Wil je ook een explanimation?

Donker Media is een animatiestudio gevestigd op Strijp-S in Eindhoven. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van explanimations. Bij ons kunt u terecht voor 2D/3D animaties en voor whiteboard animaties. Wij verstaan de kunst van het maken van een goede explanimation. Neem gerust een kijkje in ons portfolio. Ben ook jij overtuigd dat Donker Media je verder kan helpen met een explanimation die werkt? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Preproductie

Vertel ons je verhaal

Productie

Wij maken een animatie met voice-over

Postproductie

We voegen geluidseffecten en muziek toe

We hebben explanimations gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht
Een offerte ontvangen voor je explanimation

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte