Animatiebureau Donker Media Vertel het met een animatie Portfolio Prijs opvragen
team donker media

Animatiebureau Donker Media

Heb jij er wel eens over nagedacht om de boodschap van je bedrijf over te brengen in een animatiefilmpje? De mogelijkheden van een animatiefilm zijn eindeloos. In slechts een minuut breng je een boodschap over die blijft hangen, terwijl je dit met andere media veel minder snel bereikt. Met een animatiefilm verras je, informeer je of amuseer je mensen op een dusdanige manier, dat je boodschap veel beter blijft hangen. Zoek jij een animatiebureau dat dit voor jou waarmaakt? Neem dan vandaag nog contact op met animatie bureau Donker Media. Wij zijn een bureau voor animatie in Eindhoven, met vele jaren ervaring op het gebied van het laten maken van animatie en explanimations die blijven hangen


Onze aanpak Portfolio Veelgestelde vragen

De aanpak van ons animatiebureau

Bij ons animatiebureau werken we volgens een vast stappenplan om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van je animatie perfect aansluiten op elkaar én op jouw wensen. Dat betekent echter niet dat jouw animatie een standaardproduct wordt. Ons stappenplan, dat we in de loop der jaren hebben geoptimaliseerd, biedt voldoende ruimte voor flexibiliteit, overleg en maatwerk. Dankzij ons stappenplan werken we volledig transparant. Je hebt op elk moment inzicht in de fase waarin de productie van je animatie zich bevindt én wanneer het volgende overleg moment is. In grote lijnen bestaat de productie uit de volgende fases:

animatie plaatje
  • Concept en Script

  • Storyboard

  • Illustratie

  • Voice-over

  • Animeren

  • Geluidseffecten

Fase 1: Concept en Script

Het begint allemaal bij jouw wensen en de kenmerken van je organisatie. Deze zetten we op een rijtje om vervolgens in overleg met jou een concept op te zetten. Dit concept zetten we om in een uitgeschreven werkdocument van jouw animatie: het script. Dit script leggen we je voor ter goedkeuring.

Concept en Script

Fase 2: Storyboard

De tekst van het script wordt door onze creatievelingen gevisualiseerd in een storyboard. Het storyboard is een weergave van onze ideeën en de input voor een gezamenlijk overleg waarin we onze ideeën verder bijschaven op basis van je feedback. Waar nodig sturen we bij en passen we het storyboard aan.

Storyboard

Fase 3: Illustratie

Is het storyboard een nog ruwe schets van je animatie, nu gaan we naar de details kijken. We kiezen de juiste personages, de achtergronden, het kleurenschema en nog veel meer. The devil is in the detail, daarom besteden we veel aandacht aan deze fase.

Illustratie

Fase 4: Voice-over

De voice over heeft grote invloed op de sfeer van je animatie en de emotie die deze bij je publiek oproept. De keuze voor de juiste voice-over is vaak geen makkelijke, maar gelukkig kunnen we bogen op ervaring én een vaste pool van stemacteurs. Zij vertellen je verhaal op een manier die je kijker raakt.

Voice-over

Fase 5: Animatie

Nu we de juiste afbeeldingen, een script en storyboard hebben, kunnen de animatoren aan het werk om de ideeën tot uitvoer te brengen. Dit gebeurt bij ons animatiebureau in-house. Onze gepassioneerde animatoren werken in onze eigen animatiestudio aan jouw ideeën. Daarbij zijn ze pas tevreden wanneer jij dat bent.

Animatie

Fase 6: Geluidseffecten

Door op de juiste momenten een geluidseffect aan te brengen benadruk je bepaalde delen van je verhaal. Dit helpt om de aandacht vast te houden en vergroot de effectiviteit van je video. Het toevoegen van deze effecten is bij ons animatiebureau de finishing touch, perfect afgestemd op de voice-over en de animatie.

Geluidseffecten

Animatie laten produceren

Het is belangrijk om je boodschap op een dusdanige manier te verpakken, dat mensen een blijvende indruk krijgen van je bedrijf. Als je met ons in zee gaat, dan werk je samen met een animatie bureau met mensen die weten hoe je dit moet bereiken. We gaan dan om te beginnen met je om de tafel zitten. We bekijken wat jouw wensen zijn en wat je met animatie laten maken wil bereiken. Wij geven je dan als animatiebureau onze ideeën, aan de hand waarvan we een eerste opzet maken.

 

Dit doen we door middel van een script, aan de hand waarvan je aangeeft of je denkt dat we op de juiste weg zitten. Is dit het geval, dan gaan we aan de slag met storyboard en illustraties, die we daarna voor je animeren. Hier komen dan nog een voice-over en geluidseffecten bij. Je kan animatie inzetten om een product, dienst of idee te promoten, uit te leggen (denk aan bijvoorbeeld animatie voor e-learning) of te verklaren.

Wij hebben animaties gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Ons animatiebureau

Wij denken dat een animatie bureau waar mensen werken die verstand van zaken hebben, je verder kunnen helpen met het uitdragen van de marketing boodschap van je bedrijf. We weten als geen ander hoe we dit voor elkaar krijgen.

 

Op onze website vind je een aantal voorbeelden van animaties die we voor anderen hebben gemaakt. Je vindt hier ook een contactformulier, aan de hand waarvan je meer informatie of een offerte aan kunt vragen.

Veelgestelde vragen

De investering die je moet doen is bij ons animatiebureau afhankelijk van veel factoren. Denk aan de speeltijd, het soort animatie en de effecten die je wilt toevoegen. We geven je graag een offerte op basis van jouw eigen wensen.

De gemiddelde projectduur bij ons animatiebureau is drie á vier weken.

De ideale animatie is kort genoeg om de aandacht vast te houden, maar lang genoeg om je boodschap over te brengen. In de praktijk blijkt dat iets korter dan anderhalve minuut de ideale lengte voor je animatie is.

 

Bij ons animatiebureau werken specialisten als het gaat om animatie en storytelling. Wanneer we van mening zijn dat je animatie effectiever kan, zullen we je storyboard of script herschrijven. Uiteraard doen we dit allemaal in overleg.

Tijdens het eerste gesprek kijken we of ons animatiebureau iets voor je kan betekenen. Als wij denken dat we je kunnen helpen, krijg je een persoonlijke offerte op basis van het eerste gesprek.

Het ene animatiebureau is het andere niet. Bij Donker Media kies je voor een team gepassioneerde professionals die houden van maatwerk. Bovendien heb je een ruime keuze aan mogelijkheden en opties.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Neem contact op met ons animatiebureau