×
personages maken illustraties voor animaties

Waarom Donker Media

Als ondernemer is alleen het beste goed genoeg. Bij Donker Media snappen we dat. Onze experts maken daarom maatwerk explanimations, animatievideo’s en bedrijfsfilms van topkwaliteit welke geheel voldoet aan jouw verwachtingen. Krachtige boodschappen, unieke animaties én herkenbaarheid voor de doelgroep staan daarbij centraal. Welke boodschap je ook wilt vertellen, Donker Media vertaalt deze in een treffende animatievideo in 2D, 3D of whiteboard. Je kan animatie inzetten om een product, dienst of idee te promoten, uit te leggen (denk aan bijvoorbeeld animatie voor e-learning of voor in de zorg) of te verklaren.

De aanpak van ons animatiebureau

Ben je benieuwd hoe we jouw animatie filmpje maken, om jouw verhaal te vertellen? Onze animators
gaan met je in gesprek. Zo achterhalen we welke animatie video je wilt laten maken. Dat doen we
samen, door tijdens de verschillende stappen steeds in contact te blijven:

Fase 1. Script

Het begint allemaal bij jouw wensen en de kenmerken van je organisatie. Deze zetten we op een rijtje om vervolgens in overleg met jou een concept op te zetten. Dit concept zetten we om in een uitgeschreven werkdocument van jouw animatie: het script. Dit script leggen we je voor ter goedkeuring.

personage die een script schrijft

Fase 2. Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.

personages die een verhaal voor animatie bedenken

Fase 3. Storyboard

De tekst van het script wordt door onze creatievelingen gevisualiseerd in een storyboard. Het storyboard is een weergave van onze ideeën en de input voor een gezamenlijk overleg waarin we onze ideeën verder bijschaven op basis van je feedback. Waar nodig sturen we bij en passen we het storyboard aan.

2 personages die een storyboard voor animatie tekenen

Fase 4. Illustratie

Is het storyboard een nog ruwe schets van je animatie, nu gaan we naar de details kijken. We kiezen de juiste personages, de achtergronden, het kleurenschema en nog veel meer. The devil is in the detail, daarom besteden we veel aandacht aan deze fase.

personages maken illustraties voor animaties

Fase 5. Animatie

Nu we de juiste afbeeldingen, een script en storyboard hebben, kunnen de animatoren aan het werk om de ideeën tot uitvoer te brengen. We laten de illustraties tot leven komen.

personage animatievideo laten maken

Fase 6. Geluidseffecten

Door op de juiste momenten een geluidseffect aan te brengen benadruk je bepaalde delen van je verhaal. Dit helpt om de aandacht vast te houden en vergroot de effectiviteit van je video. Het toevoegen van deze effecten is bij ons animatiebureau de finishing touch, perfect afgestemd op de voice-over en de animatie.

muziek luisterend personage

Vaak gestelde vragen

 • 1 Waarom een animatiebureau inschakelen?

  Een animatiebureau schakel je in als je jouw dienst, onderneming, evenement of product op effectieve wijze onder de aandacht wilt brengen. Een animatiebureau heeft namelijk alle kennis in huis om dat te kunnen bewerkstelligen. Ook als je de traditionele vormen van marketing zonder resultaat hebt geprobeerd is het tijd om de hulp van een animatiebureau in te schakelen. Op deze manier ben je namelijk wél verzekerd van succes.

  Een animatiebureau schakel je ook in als je op zoek bent naar meer klantenbinding, de vindbaarheid in de zoekmachines wilt verbeteren én jouw doelgroep op effectieve wijze wilt kunnen bereiken. Dit zijn natuurlijk slechts een aantal van de redenen waarom je een animatiebureau in zou moeten schakelen. Het team van Donker Media vertelt je daar graag alles over.

 • 2 Wat is de werkwijze van jullie animatiebureau?
 • 3 Wat kost een animatie?
 • 4 Waarom animatiebureau Donker Media?

Bekijk ons werk:
Animatiefilmpjes

Misschien wil je zien hoe we een animatie maken op basis van jouw input. Dat kan aan de hand van de animaties die we voor andere klanten maakten, zoals KPN, DHL, ABN en Ziggo.

We zijn trots op de animaties die we maakten. Bekijk ons portfolio en doe inspiratie op met de stijlen, scripts, boodschappen en andere elementen die je graag terug wilt zien in jouw video. Of vertel ons gericht waar je naar op zoek bent. Dan gaan we daarmee aan de slag voor een volledig unieke animatie die precies past bij wat jij jouw doelgroep wilt vertellen.

Vertel het met animatie

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern,
via social media of op een website te delen.

  Heb je een vraag?

  Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.