Animatie Blog

Hoe gebruik je een uitleganimatie voor instructie

Hoe gebruik je een uitleganimatie voor instructie?

Een uitleganimatie is voor veel bedrijven allereerst een advertentiemiddel. Als je twee vliegen in één klap wilt slaan, is het echter ook belangrijk dat de video daadwerkelijk zo informatief mogelijk is. Op die manier verspreidt hij niet alleen naamsbekendheid, maar heeft het publiek ook echt iets aan je hulp. En dat betekent weer dat de reputatie van je bedrijf verbetert! Een animatievideo is hier vaak de beste optie, omdat de productie daarvan minder kost. Maar hoe maak je een animatie nu zo informatie mogelijk?

Lees meer

Van kinetische typografie naar animatie videos

Van kinetische typografie naar animatie video’s

Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar je hebt het gegarandeerd gezien: kinetische typografie. Wat is dat, en waar komt het vandaan? En wat kun je ermee?

Lees meer

Is videomarketing een hype?

Is videomarketing een hype?

De ontwikkelingen in online marketing volgen elkaar in razend tempo op. Sommige technieken blijven hangen, anderen blijken een hype. Een voorbeeld van het eerste is de ouderwetse email nieuwsbrief, terwijl marketing via Second Life een regelrechte luchtballon bleek. Nu is video marketing (het liefst met animatie video’s) helemaal “hot”. Is video marketing een hype die een stille dood zal sterven, of een blijvertje? Wij van Donker Media zien video, in het bijzonder animatie video, als een blijvertje. Hiervoor hebben wij de volgende redenen:

Lees meer

Animatie video en explanimation: kom tot de kern in anderhalve minuut

Animatie video en explanimation: kom tot de kern in anderhalve minuut

Een explanimation (uitleganimatie) of andere animatie video is een kort filmpje dat in maximaal anderhalve minuut jouw boodschap overbrengt. Door het goed op elkaar afstemmen van stem, inhoud en afbeeldingen bereik je een veel beter resultaat dan door een simpele audioclip of tekst. Door de korte speeltijd moet je jezelf echt tot de kern richten.

Lees meer

Zijn animaties geschikt voor mijn doelgroep?

Zijn animaties geschikt voor mijn doelgroep?

Het komt wel eens voor dat we spreken met ondernemers die uitleg animaties een interessant medium vinden. Maar ze twijfelen of ze er iets mee kunnen. Ze snappen de voordelen van animatievideo’s wel, maar vragen zich af of het voor hun doelgroep wel geschikt is.

Lees meer

6 video sites die niet beginnen met een Y

6 video sites die niet beginnen met een Y

Behalve op je eigen website en YouTube, zijn er nog heel veel sites waar je jouw video kunt uploaden. In dit artikel noemen we er zes.

Lees meer

Hoe en waar gebruik je jouw animatie video?

Hoe en waar gebruik je jouw animatie video?

De animatie is klaar. Nu wordt het tijd om de animatie in te zetten. Je hebt er tijd, geld en moeite in geïnvesteerd. Dat moet zich nu gaan terugverdienen. Hoe en waar zet je jouw animatie video in?

Lees meer

Hoe maak je een goede briefing voor een animatie?

Hoe maak je een goede briefing voor je animatie?

Bij Donker Media zijn we trots op elk succesvol afgerond project. Wij hechten grote waarde aan onze persoonlijke aanpak en de intensieve samenwerking en aan de eerste briefing.

Lees meer

Hoe maak ik mijn animatie vindbaar?

Hoe maak ik mijn animatie vindbaar?

Je bent inmiddels overtuigd van het belang van een goede animatievideo, en de vakmensen van Donker Media hebben een mooie video geleverd. Maar je beseft ook dat je de vruchten van deze animatievideo alleen kunt plukken wanneer mensen je video ook zien. Je hebt het filmpje inmiddels op je website geplaatst. Dan is het nu tijd voor drie dingen: promotie, promotie en promotie.

Lees meer

Uitleganimaties voor E-commerce

Uitleganimaties voor E-commerce

De online markt groeit ontzettend snel. In 2017 wordt bijvoorbeeld ongeveer 10% van de aankopen online gedaan! Dat betekent dat je de concurrentie alleen voor kunt blijven door online marketingopties ten volle te benutten.

Lees meer

Wat is de perfecte videolengte

Wat is de perfecte videolengte

Een animatie is een geweldige manier om meer aandacht te trekken voor het product dat je verkoopt. Je houdt die aandacht echter niet voor eeuwig vast! Omdat kijkers snel afhaken, is het van belang dat je de video zo beknopt mogelijk houdt. Maar wat is de juiste lengte in welke omstandigheden?

Lees meer

Hoe krijgt jouw video zoveel mogelijk kijkers

Hoe krijgt jouw video zoveel mogelijk kijkers?

Online video’s zijn dé manier om je marketingcampagne helemaal af te maken. Ze zorgen voor meer bekendheid, meer conversie en meer verkoop. Er is maar één voorwaarde: mensen moeten je uitlegvideo natuurlijk wel onder ogen krijgen om er iets mee te doen.

Lees meer

De inhoud van een animatie

De inhoud van een animatie

Natuurlijk is het belangrijk dat een video er interessant en professioneel uitziet. Uiteindelijk is het echter de inhoud die van kijkers klanten moet maken! Maar wat zijn nu de inhoudelijke elementen die in geen enkele animatie mogen ontbreken?

Lees meer

Een explanimation publiceren

Een explanimation publiceren

Heb je een explanimation gemaakt waarin je service of product aangeprezen wordt? Fantastisch! Nu is het zaak om die video ook onder de aandacht van potentiële klanten te brengen.

Lees meer

animaties in meerdere talen

Animaties in meerdere talen

Veel bedrijven werken met klanten uit verschillende landen. Dat betekent dat alle communicatie – inclusief die in uitlegvideo’s – soms in verschillende talen gevoerd moet worden. Hoe doe je dit?

Lees meer

animaties op landingspagina's

Animaties op landingspagina’s

Een landingspagina bevat alle informatie over een product of dienst die potentiële klanten nodig hebben. Een uitlegvideo kan daar een sterke toegevoegde waarde hebben!

Lees meer

Uitlegvideos op social media

Uitlegvideos op social media

Sociale media vormen een ideaal kanaal om videos op te verspreiden. Dat wil echter niet zeggen dat iedere post automatisch de gewenste resultaten behaalt.

Lees meer

Waar voldoet een professionele voice-over aan?

Waar voldoet een professionele voice-over aan?

Wanneer je een animatievideo maakt, is de voice-over van groot belang: de stem die de tekst bij de video inspreekt.

Lees meer

10 tips voor het maken van een animatiefilm

10 tips voor het maken van een animatiefilm

Een animatiefilm kan een ideale manier zijn om je boodschap over te brengen – maar dan moet hij wel aansluiten bij je doelen! Met de volgende tien tips weet je zeker dat jouw promotiefilm de plank niet volledig misslaat.

Lees meer

2D, 3D of whiteboard animatie

2D, 3D of Whiteboard Animatie?

Wanneer je een beetje bekend met animatie dan heb je van de bovenste drie vormen weleens gehoord, en zo niet dan heb je dat nu wel.

Lees meer

animatie studio donker media

Animatie studio Donker Media

Animatie studio Donker Media is in 2017 opgericht in Eindhoven. Vanuit het Klokgebouw ontwikkelen wij animatie video’s die in korte tijd een concept, product of dienst uitleggen. Donker Media is opgericht door Erik Donker...

Lees meer

animatie video laten maken

Animatie video laten maken

Het Nederlandse woord “animatie” komt van het Latijnse woord voor levenskracht of ziel, het woord “video” betekent “ik zie” in het Latijn, dus uiteindelijk betekent “animatievideo” niets minder dan: “Ik zie iets dat leeft!”

Lees meer

Adresgegevens

Klokgebouw 273
5617 AC Eindhoven
040 744 02 52

contact@donkermedia.nl
donkermedia.nl
KvK 52414124

Locatie Eindhoven

locatie donker media