Menu
slider achtergrond

Uitleganimatie laten maken

Portfolio Prijs Opvragen

Uitleganimatie Laten Maken

Wil je een uitleganimatie laten maken? Je hebt iets uit te leggen en wil dit op effectieve wijze laten doen? Je kunt er dan voor kiezen om een uitleganimatie te laten maken. De manier met de beste resultaten is de zogeheten uitleganimatie. Dit is een filmpje waarin door middel van heldere tekeningen, geanimeerd en wel, duidelijk wordt uitgelegd wat ergens de bedoeling van is. Donker Media is een animatiestudio die graag met je samenwerkt om alle uitleg zo helder mogelijk over te laten komen. Een uitleganimatie laten maken bij ons is een proces waarin we samen met jou bekijken wat jouw boodschap is, en hoe we die boodschap zo duidelijk mogelijk overbrengen. Wil jij ook een uitleganimatie laten maken? Neem contact op.

Enkele uitleganimaties

Maak een keuze uit onze animatiesoorten

Basis

Basis

De basis animaties bestaan uit eenvoudig vormgegeven 2D illustraties waar vaak ook iconen of teksten in beeld komen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Complex

Complex

Bij de complex animaties besteden we meer tijd aan de details van de illustraties, (karakter)animaties en geluidseffecten. Kan ook 3D animaties bevatten. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Whiteboard

Whiteboard

Bij een whiteboard animatie wordt op een speelse wijze het onderwerp eenvoudig uitgetekend. Ideaal om complexe materie uit te leggen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.

Waarom Donker Media

Animatiebedrijf Donker media bestaat uit een klein team van experts. Een persoonlijke aanpak is daardoor gegarandeerd. Zo houden we van script tot aan de oplevering de vinger aan de pols. Onze 2D, 3D en whiteboard animaties zijn onderscheidend, gericht op de doelgroep én herkenbaar. Dat zorgt ervoor dat niet alleen onze animaties op maat worden gemaakt, maar dat je ook kan profiteren van maatwerk service. Zo helpen we je jouw doel te bereiken. Daarbij ben je ook nog eens verzekerd van een perfecte prijs-kwaliteitsgarantie.

Onze werkwijze

Script afbeelding

Stap 1. Script

Elk film- of videoproject begint met een schets van het idee en een script. Dat geldt ook voor uitleganimaties. In het concept leggen we samen vast wat de bedoeling is van de uitleganimatie. We bepalen bijvoorbeeld wie het beoogd publiek is en wat we hen precies gaan vertellen. Op basis van dit concept bouwen we een script op, dat we met je bespreken.
Verhaallijn afbeelding

Stap 2. Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.
Storyboard afbeelding

Stap 3. Storyboard

Rembrandt schilderde “De Nachtwacht” niet in één keer. Hij deed eerst een aantal voorstudies. Ook bij je uitleganimaties maken we gebruik van voorstudies, al heet dat bij ons een storyboard. Het eerste storyboard is een schets van de belangrijkste scénes. Wanneer we je de eerste versie presenteren gaan we er vanuit dat er nog een paar wijzigingen zullen moeten worden aangebracht.
Illustratie afbeelding

Stap 4. Illustratie

Na je akkoordverklaring gaan we de uitleganimatie verder verfijnen. We gaan op zoek naar bruikbare animaties die je uitleg verhelderen en aansprekend zijn voor je doelgroep. Onze communicatiedeskundigen kunnen hierin goede suggesties doen, maar ook hier heb jij het laatste woord. Jij kent je doelgroep immers het beste.
Animatie afbeelding

Stap 5. Animatie

De animatoren stemmen de animaties af op de vertelstem die het script opleest. Hierdoor maken we perfect gebruik van het natuurlijke vertelritme van de voice-over. Hierdoor brengen we een emotionele band met de kijker tot stand, waardoor je uitleg beter wordt begrepen én onthouden.
Geluidseffecten afbeelding

Stap 6. Geluidseffecten

Om het effect van je uitleganimatie helemaal te maximaliseren voegen we als laatste nog een paar geluidseffecten toe. Deze zorgen voor een verrassingseffect, waardoor de kijker geboeid blijft kijken. Hiermee is de productie van je uitleganimatie afgerond.

Veelvoorkomende vragen

Waarom een uitleganimatie laten maken?


Een uitleganimatie laten maken doe je als je jouw boodschap op een heldere manier over wilt laten brengen. Dat is de reden waarom deze animaties breed kunnen worden toegepast. Ze zijn inzetbaar om het gebruik van een product uit te leggen of om complexe informatie om te toveren tot een begrijpbaar verhaal. Ook voor het toelichten van diensten of werkwijzen wordt een uitleganimatie veel gebruikt. In grote lijnen kun je dus stellen dat een uitleganimatie of explanimation in staat is om elke ingewikkeld proces transparant en helder te maken. Handig, want zo weet je zeker dat de essentie door de gebruiker begrepen wordt.

In een uitleganimatie kan er gebruikt worden gemaakt van diverse elementen. Hierbij kun je denken aan geanimeerde personages, maar ook aan grafieken of tabellen. Zodra de klant of kijker de inhoud snapt, neemt de affiniteit met het getoonde toe. En dat zorgt natuurlijk weer voor een verbetering van de klantenbinding. Een uitleganimatie kun je zowel intern als extern gebruiken. Ook zijn ze een prima ondersteuning voor online marketing. Ze zijn inzetbaar via diverse social media kanalen en websites. Ook offline kan een uitleganimatie zeer doeltreffend zijn. Ze worden op de werkvloer dan ook veelvuldig gebruikt voor het uitleggen van diensten of de werking van specifieke apparatuur.

Wanneer een uitleganimatie laten maken?


Misschien ben je in het bezit van een prachtig product of een geweldige dienst. In veel gevallen gaat dat gepaard met het uitleggen van de werking. Als ondernemer wil je natuurlijk niets liever dan dat jouw product op de juiste manier wordt toegepast. Toch worden gebruiksaanwijzingen niet of nauwelijks gelezen. Logisch, want deze stof is vaak saai en onbegrijpbaar. In dat geval is het de hoogste tijd om een uitleganimatie te laten maken. Aan de hand van visueel aantrekkelijke beelden wordt moeilijk begrijpbare tekst eenvoudig uitgelegd.

Niet alleen door de toepassing van tekst of een voice-over, maar ook door duidelijke voorbeelden. Een uitleganimatie kent dan ook veel mogelijkheden. Zeker als bedrijf is het van groot belang om informatie op een heldere manier over te kunnen brengen. Dit vergroot de affiniteit met het product of de dienst. Natuurlijk zorgt dit op zijn beurt weer voor de conversie die je als ondernemer nodig hebt. En heb je een goed idee maar wil je deze op een inzichtelijke manier laten uitwerken? Ook dan is het laten maken van een uitleganimatie een prima begin.

Welke animatievorm is geschikt voor mijn animatie?


Als je nadenkt over het laten maken van een geanimeerde uitleg video, dan is het van groot belang dat je de juiste animatievorm kiest. De juiste lay-out zorgt er immers voor dat de boodschap nog krachtiger kan worden overgebracht. Bij animatiebureau Donker Media werken we met verschillende soorten animatievideo’s. De stijlen variëren van 2D, 3D tot whiteboard animaties. Voor een uitleganimatie kan vrijwel elke animatievorm worden toegepast. Met een animatie in 2D kunnen alle denkbare scenario’s worden nagebootst. Ze kunnen tevens geheel worden aangepast aan de huisstijl van jouw onderneming.

Ook een 3D video kent veel voordelen als het gaat over een uitleganimatie. Zeker als je de werking van een product helder wilt laten weergeven. Een 3D video zorgt voor diepte in het beeld en geeft de kijker een prettige visuele beleving. Het product kan daarbij levensecht worden weergegeven. Heb je een persoonlijke voorkeur voor een strakke layout? Dan is een whiteboard animatie wellicht de beste animatievorm voor jouw explanimation. Deze kenmerkt zich door strak getekende lijnen. Op deze manier kan een uitleg tot in detail worden weergegeven. Weet je niet zeker wel animatievorm geschikt is voor jouw uitleganimatie? De ontwerpers van Donker Media helpen je daar graag bij.

Wat is de prijs van een uitleganimatie?


De kosten voor een uitleganimatie worden berekend aan de hand van een aantal factoren. Omdat we bij Donker Media alleen met maatwerk animatievideo’s werken, hebben we dus wat informatie van jouw kant nodig om de prijs te kunnen bepalen. Jouw persoonlijke voorkeur speelt hierbij een grote rol. Daarnaast worden de kosten voor een uitleganimatie gebaseerd op de lengte van de video, de animatiestijl die je kiest en hoe complex de informatie is die je graag uit wilt laten leggen. Ook als je speciale wensen hebt voor wat betreft elementen speelt dit mee in de uiteindelijke prijs. Hierbij kun je denken aan het laten toevoegen van een voice-over.

Toch hoeft een professionele uitleganimatie niet duur te zijn. Dit komt omdat de werking van een explanimation zeer effectief is. Je voorziet jouw doelgroep van een duidelijke uitleg waardoor ze binding krijgen met het product of dienst. Dat leidt natuurlijk naar meer aanvragen of verkopen. De kosten van een uitleganimatie heb je dus snel terugverdiend. Daarmee is een explanimation een verstandige en goede investering. Bij Donker Media voorzien we je graag van een op maat gemaakte offerte. Dit doen we aan de hand van een persoonlijk gesprek. Zo weten we exact wat jouw bedoeling is en kunnen we je een scherpe prijs bieden voor jouw uitleganimatie.

Wanneer is de uitleganimatie klaar?


Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk kunnen beschikken over de fantastische uitleganimatie die ons team voor je maakt. Toch hebben we daar even de tijd voor nodig. De doorlooptijd van een uitleganimatie ligt tussen de 3 a 4 weken. In deze tijd werken onze designers aan het script, het scenario, en de schetsen. Daarna gaan we aan de slag om jouw explanimation te animeren zodat we deze tot in detail uitgewerkt bij jou af kunnen leveren. Maar, voor het zover is spreken we je graag even persoonlijk.

In dit gesprek willen we graag alles van je weten. Nou ja, op het gebied van uitleganimaties dan. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de boodschap die je over wilt laten brengen, en kunnen we luisteren naar de speciale wensen die je daarbij hebt. Ook geeft dit gesprek jou de mogelijkheid om lastige vraagstukken beantwoord te krijgen. Bij Donker Media denken we daarbij altijd graag met je mee. Met deze takenlijst is de doorlooptijd van 3 a 4 weken dus zo gevuld. Voor je het weet ben je dus in het bezit van een geweldige uitleganimatie.

Wat is de maximale lengte van een goede uitleganimatie?


Elke geanimeerde video heeft een ideale tijdsduur van één tot anderhalve minuut. Dat geldt ook voor een uitleganimatie. Daarvoor zijn enkele goede redenen. In de eerste plaats houdt een korte visueel aantrekkelijke video de aandacht van de kijker vast. Zeker voor een uitleganimatie is dit dus van groot belang. Daarnaast werkt dit een duidelijke weergave van een ingewikkeld boodschap in de hand. Er is namelijk geen ruimte voor elementen die niet bijdragen aan de uitleg.

Toch zijn er nog een aantal redenen op te noemen waarom een uitleganimatie een vrij korte tijdsduur heeft. Op deze manier kunnen ze namelijk eenvoudig worden ingezet voor diverse online marketing doeleinden. Hierbij kun je denken aan posts op social media of het gebruik van een explanimation op een bedrijfswebsite. Door de vrij korte looptijd vertraagd het de laadtijd van de pagina niet, en kan de bezoeker rekenen op een prettige gebruikerservaring.

Kan de klant zelf een script aanleveren?


Als je een uitleganimatie wilt laten maken bij Donker Media ben je vrij om aan te leveren wat je wilt. Hierbij kun je denken aan een script, tekst of zelfs een stem die jouw video extra kracht bij kan zetten. Dit is vooral van toepassing als je zelf al een idee hebt over hoe jouw uitleganimatie eruit moet komen te zien. Ons team denkt graag met je mee en vindt altijd een passende oplossing om de door jouw gewenste elementen toe te passen in de video. Zo krijg je dus altijd een op maat gemaakte geanimeerde uitleg video. Maar, ook als zelf nog geen inspiratie hebt over de vormgeving van de video gaat ons team voor je aan de slag. We beschikken over een ruime ervaring in het vak en kunnen je daardoor altijd voorzien van passende adviezen.

Wat hebben jullie nodig om een offerte te maken?


Natuurlijk wil je op voorhand graag een gepaste offerte ontvangen als je een uitleganimatie laat maken bij Donker Media. Omdat al onze geanimeerde video’s maatwerk zijn, passen we dat ook graag toe op onze offertes. Zo weet je zeker dat je alleen betaald voor wat je nodig hebt. Een offerte maken we dan ook op basis van een persoonlijk gesprek. Zo weten we exact wat je wensen zijn voor de boodschap die je over wilt laten brengen. Daarnaast geeft een persoonlijk gesprek ruimte voor al je vragen. Ook kunnen we je tijdens deze brainstormsessie prima voorzien van een passend advies omtrent animatievormen en stijlen. Zodra we al jouw wensen duidelijk in kaart hebben gebracht ontvang je van ons een duidelijke offerte op maat.

Waarom Donker Media voor mijn uitleganimatie?


Als je een uitlegvideo wilt laten maken kies je natuurlijk voor Donker Media? Maar waarom eigenlijk? Bij ons ben je namelijk altijd verzekerd van een persoonlijke service en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast werken onze experts altijd met maatwerk. Dat betekent dat de door jouw gewenste animatie helemaal aansluit bij de wensen van jouw bedrijf, product of dienst. Op deze manier laat je een geanimeerde video op een effectieve manier voor je werken. Bij Donker Media werken we in een klein team van specialisten. Jouw uitlegvideo krijgt dus alle aandacht die het nodig heeft. Dat geldt ook voor jou. Persoonlijk contact is namelijk één van onze sterke kenmerken. Eventuele aanpassingen kunnen zo snel en effectief doorgevoerd worden. Kiezen voor Donker Media verzekert je dus van kwaliteit, expertise én een vlekkeloze service.

Bekijk Enkele Case Studies

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA