Uitleganimatie nodig? Donker Media Portfolio Prijs opvragen
team donker media

Uitleganimatie maken

Je hebt iets uit te leggen en wil dit op effectieve wijze laten doen? Je kunt er dan voor kiezen om een uitleganimatie te laten maken. De manier met de beste resultaten is de zogeheten uitleganimatie. Dit is een filmpje waarin door middel van heldere tekeningen, geanimeerd en wel, duidelijk wordt uitgelegd wat ergens de bedoeling van is. Donker Media is een animatiestudio die graag met je samenwerkt om alle uitleg zo helder mogelijk over te laten komen. Een uitleganimatie laten maken bij ons is een proces waarin we samen met jou bekijken wat jouw boodschap is, en hoe we die boodschap zo duidelijk mogelijk overbrengen.


Onze werkwijze Portfolio Veelvoorkomende vragen

Onze werkwijze

Een uitleganimatie is bedoeld om een lastig verhaal transparant te maken. Dan is het niet meer dan normaal dat we ook transparant zijn bij de productie van je uitleganimatie. Daarom hanteren we een duidelijk stappenplan waardoor je op elk willekeurig moment weet hoever je uitleganimatie is gevorderd. Ons stappenplan is niet alleen helder en duidelijk, maar helpt ook om te garanderen dat we maatwerk kunnen leveren met de kwaliteit die je van ons mag verwachten. Uiteraard binnen de overeengekomen periode. Ons stappenplan omvat ruwweg zes fases.

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Stap 1: Concept en Script

Elk film- of videoproject begint met een schets van het idee en een script. Dat geldt ook voor uitleganimaties. In het concept leggen we samen vast wat de bedoeling is van de uitleganimatie. We bepalen bijvoorbeeld wie het beoogd publiek is en wat we hen precies gaan vertellen. Op basis van dit concept bouwen we een script op, dat we met je bespreken. Jouw input is hierbij van vitaal belang, omdat jij kennis hebt die niemand anders heeft. Zonder die kennis is een uitleg minder effectief.

Concept en Script

Stap 2: Storyboard

Rembrandt schilderde “De Nachtwacht” niet in één keer. Hij deed eerst een aantal voorstudies. Ook bij je uitleganimaties maken we gebruik van voorstudies, al heet dat bij ons een storyboard. Het eerste storyboard is een schets van de belangrijkste scénes. Wanneer we je de eerste versie presenteren gaan we er vanuit dat er nog een paar wijzigingen zullen moeten worden aangebracht. Binnen het creatieve proces is dat min of meer normaal. Ook in deze fase hebben we jouw expertise nodig. We gaan pas verder met de volgende stap wanneer je helemaal content bent met het storyboard.

Storyboard

Stap 3: Illustratie

Na je akkoordverklaring gaan we de uitleganimatie verder verfijnen. We gaan op zoek naar bruikbare animaties die je uitleg verhelderen en aansprekend zijn voor je doelgroep. Onze communicatiedeskundigen kunnen hierin goede suggesties doen, maar ook hier heb jij het laatste woord. Jij kent je doelgroep immers het beste.

Illustratie

Stap 4: Voice-over

De keuze voor de juiste uitlegstem is minstens zo belangrijk als de illustratiekeuze. De stem heeft namelijk een niet te overschatten effect op hoe de uitleganimatie door de kijker wordt ervaren. Bij deze keuze staan we dan ook uitgebreid stil. Wanneer de keuze is gemaakt, nemen we de uitleg op.

Voice-over

Stap 5: Animatie

De animatoren stemmen de animaties af op de vertelstem. Hierdoor maken we perfect gebruik van het natuurlijke vertelritme van de voice-over. Hierdoor brengen we een emotionele band met de kijker tot stand, waardoor je uitleg beter wordt begrepen én onthouden.

Animatie

Stap 6: Geluidseffecten

Om het effect van je uitleganimatie helemaal te maximaliseren voegen we als laatste nog een paar geluidseffecten toe. Deze zorgen voor een verrassingseffect, waardoor de kijker geboeid blijft kijken. Hiermee is de productie van je uitleganimatie afgerond. Je krijgt de uitleganimatie door ons geleverd en kunt hem gaan gebruiken in je communicatiestrategie.

Geluidseffecten

Uitleganimatie laten maken

Wil jij een uitleganimatie laten maken? Neem dan contact op met animatiebedrijf Donker Media. Wij zijn een klein team in Eindhoven, dat voor je de uitleganimatie maakt die geheel effectief is. Het maakt daarbij helemaal niet uit of je een simpel verhaal te vertellen hebt, of een ingewikkeld verhaal. Wij brengen dit terug tot de belangrijke punten en dan animeren wij dit voor je. Een uitleganimatie laten maken is iets dat je altijd samen met ons doet.

 

Aan de hand van je wensen gaan we eerst een script maken. We maken illustraties die hierbij passen en nemen een professionele voice-over op. De volgende stap is dat we de illustraties animeren, waarna we dan nog geluidseffecten toevoegen. Bekijk ook ons stappenplan voor meer informatie over het proces.

Wij maken uitleganimaties voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Leg het uit in een video

Door een video te laten maken over je bedrijf, een evenement of een bepaalde actie, kun je je boodschap veel beter op de klanten of werknemers overbrengen dan wanneer je andere communicatiemiddelen zoals afbeeldingen of tekst zou gebruiken. Dit komt omdat met een pakkende animatievideo je verhaal echt tot leven komt, waardoor de kijker wordt geprikkeld. Hierdoor voelt hij of zij zich betrokken en gemotiveerd en zal hij of zij sneller worden aangezet tot het ondernemen van een actie.

 

We geven je een korte uitleg over hoe een video laten maken precies in zijn werk gaat. Ben je geïnteresseerd in een video voor jouw bedrijf en wil je graag een persoonlijke uitleg video laten maken? Neem dan contact op met Donker Media voor een afspraak, waarin we jou persoonlijke adviezen en uitleg over onze werkwijze kunnen verschaffen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en zal je tijdens het proces dus niet voor verrassingen komen te staan.

Veelvoorkomende vragen

Wat een uitleganimatie kost is niet zo één-twee-drie te zeggen. Daarvoor zijn er teveel variabelen in het spel. Daarom maken we graag een afspraak voor een gezamenlijke verkenning van de mogelijkheden.

Een uitleganimatie maken gaat sneller dan je denkt. Meestal duurt dit slechts drie of vier weken.

Hoe moeilijk je verhaal ook, je uitleg moet simpel en snel zijn. Anders haken mensen af. De praktijk leert dat een filmpje van ongeveer anderhalve minuut ideaal is.

 

Bij ons staat voorop dat we de best mogelijke uitleganimatie leveren. Als je daarvoor zelf ideeën of input kunt aanleveren, nemen we die graag mee.

Wanneer je een offerte wilt voor een uitleganimatie gaan we graag met je om de tafel om alle details te bespreken. Zo kom je tot de scherpste offerte.

Donker Media is specialist in uitleganimaties. Onze professionele animatoren hebben uitgebreide ervaring opgedaan en zijn expert geworden in het maken van een uitleganimatie. Deze ervaring nemen we mee naar jouw unieke uitleganimatie, zodat we je een filmpje kunnen leveren dat gegarandeerd resultaat oplevert.

Wil jij ook een uitleganimatie laten maken?

Neem contact op voor een offerte!