Animatiebedrijf Donker Media Wij maken animaties op maat Portfolio Prijs opvragen
team donker media

Animatiebedrijf Donker Media

Of je nu graag reclame wilt maken voor je bedrijf, een bepaalde actie onder ogen wilt brengen of interne uitleg aan medewerkers op een heldere wijze wilt overbrengen; bij animatiebedrijf Donker Media kun je altijd terecht om voor jouw op maat gemaakte animatie video’s te laten maken. Wij gaan graag met je in gesprek, om zo een script op te stellen waaruit een perfect afgewerkte animatie video kan ontstaan. Frisse animaties in 2d of 3d, een voice-over, muziek en geluidseffecten; het is allemaal in jouw video inbegrepen, zodat mensen graag naar jouw videoboodschap kijken!


Ons recept Mogelijkheden Veelgestelde vragen

Ons recept

We hanteren een vaste werkwijze, zodat je op elk moment precies weet hoever je animatie is gevorderd en wanneer er weer een deelproduct wordt opgeleverd. Ook weet je precies wanneer jouw input gevraagd zal worden.

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Concept en Script

In de beginfase is je rol van vitaal belang. We zullen je honderduit vragen stellen over je bedrijf, de cultuur, de huisstijl, je klanten, je producten en wat je met je animatie video wil bereiken. Het einddoel van deze fase is een concept en script voor je animatie video waar je tevreden over bent.

Concept en Script

Storyboard

Onze tekenaars gaan aan het werk om het concept en script te vertalen naar tekeningen. Ze vertalen de tekst naar beeld. Het creatieve resultaat hiervan noemen we het storyboard. Aan de hand van het storyboard gaan we weer het gesprek aan om af te stemmen of je nog tevreden bent met de ingeslagen weg. Eventuele aanpassingen voeren we zo snel mogelijk door.

Storyboard

Illustraties

Een animatie video zonder plaatjes kan niet. Daarom zoeken we nu naar de ideale combinatie van illustraties. Denk hierbij aan personages, maar ook aan de omgeving waarin zij zich bevinden. Deze fase kan nog een hele puzzel zijn. Gelukkig hebben onze mensen verstand van visuele communicatie en vinden ze het heerlijk zich hierin vast te bijten. Jij hoeft alleen maar te laten weten of je het eens bent met onze voorstellen.

Illustratie

Voice-over

De keuze voor de voice over (vertelstem) is een belangrijke, omdat deze van grote invloed is op de emotie die je video oproept. De stem kan je animatie maken of breken. Gelukkig hebben we een aantal stemacteurs in portefeuille die we vaak gebruiken. Maar als je toch iets anders wilt, zijn er nog meer stemmen mogelijk. De stemacteur neemt je verhaal op en baseert zich hierbij op het storyboard en de illustraties.

Voice-over

Animatie

De timing van de stem is voor de animatoren een belangrijk kader. Nu we de stemopname hebben, kunnen we de illustraties tot leven wekken. Onze animatoren hebben hiervoor de beschikking over onze eigen animatiestudio met de modernste apparatuur en nieuwste software.

Animatie

Geluidseffecten

Met geluidseffecten kun je de aandacht van de kijker sturen en emoties oproepen. Maar dan moeten ze wel goed passen bij de rest van je animatie. Daarom voegen we de geluidseffecten als laatste toe. Je animatie is nu klaar voor gebruik!

Geluidseffecten

Wat doet een animatie bedrijf?

Een animatiebedrijf maakt animaties, zou je op eerste gezicht zeggen. Wij zien het echter breder: voor ons is animatie een middel om een boodschap over te brengen. Ons vak is dan ook communicatie. Animeren is een vak apart. Om die reden hebben we een aantal gepassioneerde animatoren in dienst, die het geweldig vinden om een mooie animatie te bouwen. Een animatiebedrijf doet echter meer dan het animeren. Wij zien ons vak breder dan het maken van een mooie animatiefilm.

 

Want als je echt een effectieve animatie wilt leveren, moet je ook het voortraject van de productie serieus aanpakken. Daarom besteden we veel aandacht aan het leren kennen van je product en vertalen we jouw wensen naar een concreet setje doelen. Deze doelen werken we vervolgens uit naar een communicatieconcept, wat we vertalen naar een audiovisueel product: je animatie video. Dit kunnen we doen voor alle soorten boodschappen, bijvoorbeeld een animatie, video of een bedrijfsfilm.

Wij hebben animaties gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

De mogelijkheden van animatie

Als je het kunt bedenken, kun je er een animatie voor gebruiken. Voor elk doel en elke doelgroep is een goede animatievorm te bedenken. De uiteindelijke animatie hangt af van je doelgroep (jong of oud? Man, vrouw of gemengd, interessegebied) en wat je met je animatie wilt bereiken. Je kunt animaties gebruiken voor je branding, om omzet te genereren of om dingen uit te leggen. Commercieel kunnen animaties worden gebruikt voor een klassieke commercial (die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om op YouTube te adverteren). Maar je animaties zijn ook subtieler in te zetten. Zo kun je op bepaalde punten in je verkooptraject een animatie inzetten om nét even dat kleine zetje richting aankoop te geven. Of je maakt een informatief filmpje, waarin je benadrukt dat jouw product de beste oplossing voor het probleem van de klant is.

 

Animatiefilmpjes zijn ook leuk om te zien. Dit kun je gebruiken om je merk beter op de kaart te zetten. Daarom zorgen we altijd dat we aansluiting zoeken bij het imago dat je als organisatie nastreeft. Branding hoeft niet per sé een moeilijke boodschap te bevatten. Een leuk grapje dat viral gaat kan ook wonderen doen.Animaties zijn ook bij uitstek geschikt om iets uit te leggen, omdat je bij een animatie een verhaal vertelt (storytelling) waar de kijker zich in kan herkennen. Door uit te leggen hoe iets werkt, kun je eventuele koudwatervrees wegnemen, of mensen van jouw ideeën en beleid overtuigen. Uitleganimaties werken uitermate overtuigend zo laat de praktijk zien. We adviseren u graag over de het type animatievideo dat het beste bij uw doel en doelgroep past.

Veelgestelde vragen

Hoewel de prijs van je animatie afhankelijk is van veel factoren, zijn wij ervan overtuigd dat ons animatiebedrijf een zeer concurrerende prijs kan offreren. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we wat je zoekt, vervolgens geven we je een offerte.

Omdat wij als animatiebedrijf hechten aan kwaliteit, nemen we de tijd voor jouw animatie. Meestal duurt een project ongeveer vier weken.

In ons animatiebedrijf is de ervaring dat maximaal 60-90 seconde ideaal is om je boodschap over te brengen en de aandacht vast te houden.

 

Bij Donker Media hechten we veel waarde aan samenwerking. Ieder vanuit zijn eigen vakgebied. Niemand kent je organisatie zo goed als jij. Daarom is alle input meer dan welkom. Aan de andere kant zijn wij de specialist als het gaat om animaties. We gaan ervanuit dat dit is waar je ons voor inhuurt. Daarom maken we altijd zelf een storyboard, waarbij het jouwe als input wordt gebruikt. Je zult zien dat je filmpje daar nóg beter van wordt.

Bij ons animatiebedrijf willen we transparant zijn. Daarom sturen we pas een offerte wanneer we precies weten wat je wilt. Maak daarom snel een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Ons animatiebedrijf staat voor kwaliteit tegen een scherpe prijs. Bij ons zit je goed wanneer je waarde hecht aan een persoonlijke aanpak en maatwerk, geleverd door professionals met verstand van animatie.

Interesse in een animatie?

Neem contact op met ons animatiebedrijf