Menu
slider achtergrond

2D animatie laten maken

Portfolio Prijs Opvragen

2D animatie laten maken

Volgens onderzoeken worden we elke dag blootgesteld aan gemiddeld 3000 reclameboodschappen. Het is voor bedrijven dus van extra belang om opvallend te zijn. 2D animatie valt op doordat ze bewegend beeld combineren met voice en geluidseffecten. Wanneer deze animaties ook nog eens gedeeld worden op social media, is de impact extra groot. animatie studio Donker Media uit Eindhoven is gespecialiseerd in het maken van animatie video’s. Wij zijn specialisten op het gebied van communicatie en animatie. Ook voor whiteboard animatie en 3D animatie ben je bij ons animatie bedrijf aan het juiste adres. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende verkenning van de mogelijkheden.

2D animatie voorbeelden

Maak een keuze uit onze animatiesoorten

Basis

Basis

De basis animaties bestaan uit eenvoudig vormgegeven 2D illustraties waar vaak ook iconen of teksten in beeld komen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Complex

Complex

Bij de complex animaties besteden we meer tijd aan de details van de illustraties, (karakter)animaties en geluidseffecten. Kan ook 3D animaties bevatten. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Whiteboard

Whiteboard

Bij een whiteboard animatie wordt op een speelse wijze het onderwerp eenvoudig uitgetekend. Ideaal om complexe materie uit te leggen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.

Waarom Donker Media

Donker Media kies je als je een maatwerk animatievideo wilt laten maken van topkwaliteit. Of dat nu om een 2D, 3D of whiteboard animatie gaat. Van script tot aan de uiteindelijke oplevering staat ons team van specialisten voor je klaar. Een persoonlijke aanpak, meedenken en creativiteit zijn daarbij onze speerpunten. Zo ben je altijd verzekerd van een krachtige animatie die zijn doel bereikt én een voordelig tarief.

Van idee naar 2D animatie

Script afbeelding

1. Het Script

Alles begint met een idee. Dat geldt ook voor een 2D animatie video. De productie van je video begint met een gesprek waarin we doelen en wensen inventariseren. In deze fase willen we je product, organisatie en doelgroep beter leren kennen. Op basis van deze inventarisatie schrijven we een eerste concept en script.
Verhaallijn afbeelding

2. De Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.
Storyboard afbeelding

3. Het Storyboard

Wanneer het concept en het script akkoord zijn, beginnen we aan het storyboard. Dit is een visuele weergave van een aantal scenes uit je 2D animatie video. Je kunt het storyboard zien als een ruwe schets van de video-in-wording. Klanten vergelijken dit weleens met een stripverhaal.
Illustratie afbeelding

4. De Illustraties

Nadat de grove lijnen zijn uitgezet met het storyboard, gaan we nu de details invullen. Dit begint met de illustraties en personages die we gaan gebruiken. We zoeken de juiste illustraties, zodat ze bijdragen aan het doel van de animatie video, en niet zorgen voor afleiding.
Animatie afbeelding

5. Animeren

Nu we alle onderdelen gekozen hebben, is het tijd om je animatie video tot leven te wekken. Dit is de taak van onze gepassioneerde animatoren. Werkend vanuit onze eigen animatiebureau zorgen zijn ervoor dat je idee werkelijkheid wordt.
Geluidseffecten afbeelding

6. De Geluidseffecten

Als laatste voegen we de geluidseffecten toe. Deze zorgen ervoor dat we bepaalde delen van je verhaal extra kunnen accentueren. Ook helpen ze de aandacht vast te houden. Je 2D animatie video wordt hierdoor nóg aantrekkelijker.

Veelgestelde vragen

Wat is een 2D animatie?


Een 2D animatie is de meest gebruikte animatievorm. Gelukkig ben je daarvoor bij Donker Media precies op de juiste plek. We zijn namelijk dé specialist in deze animatietechniek. Een 2D animatie is een visueel aantrekkelijke video die zich af kan spelen in verschillende scenario's. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Een 2D animatievideo kun je inzetten voor het promoten van een product, het aankondigen een evenement of het duidelijk uitleggen van een complex verhaal.

Een 2D animatie is vooral geschikt als je jouw doelgroep op unieke wijze wilt bereiken. Je geeft de kijker een leuke visuele ervaring die zorgt voor binding en de juiste sfeer. Een animatie in 2D kan worden weergegeven in elk denkbaar scenario. Of dat nu surrealistisch of reëel is. Het is misschien wel daarom dat er zoveel gebruikt wordt gemaakt van een geanimeerde video in 2D. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos te noemen. Deze animatietechniek is geschikt voor diverse reclamedoeleinden, maar ook als je jouw dienst of product op een duidelijke manier uit wilt laten leggen.

Waarom een 2D animatie?


Een animatievideo in 2D laat je maken om jouw doelgroep op effectieve manier te kunnen bereiken. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om ingewikkelde instructies helder uit te laten leggen of jouw product, dienst of onderneming eens flink op de kaart te laten zetten. Daarnaast draagt deze animatie techniek bij aan de online vindbaarheid én bekendheid. Op deze manier kun jij je op effectieve wijze onderscheiden van de massa. Een geanimeerde videoboodschap blijft namelijk veel beter onthouden.

De impact wordt daarmee vele malen groter. Zeker als een 2D animatie wordt ingezet voor online marketingdoeleinden. Door de korte tijdsduur zijn ze tevens geschikt om te gebruiken op websites. Een op maat gemaakte animatie speelt in op de sfeer en de emotie van de doelgroep. Daardoor ontstaat er een goede affiniteit met jouw onderneming, dienst of product. Dit zorgt ervoor dat de bezoeker of klant eerder overgaat tot het ondernemen van actie. Een 2D animatievideo laat je dus maken om de bekendheid te vergroten.

Wanneer een 2D animatie?


Het is altijd een goed moment om een pakkende animatie video te laten maken. Een 2D animatie kun je op veel verschillende manieren toepassen. Misschien wil je de vindbaarheid of bekendheid van jouw onderneming vergroten, of wil je meer aandacht vestigen op een aankomend evenement? Ook als je jouw website onder de aandacht wilt brengen bij de juiste doelgroep is het tijd om een op maat gemaakte animatie te laten maken door Donker Media.

Ook wanneer andere marketing doeleinden niet lijken te werken is het goed om na te denken over een geanimeerde 2D video. Naast het feit dat je jouw doelgroep trakteert op een visueel aantrekkelijke reclameboodschap, heeft het ook voor voordelen op seo-technisch gebied. Wanneer je een animatiefilm laat maken bij Donker Media kun je namelijk ook rekenen op een betere vindbaarheid in de zoekmachines.

Wat kost een 2D animatie laten maken?


De prijs voor het laten maken van een animatievideo is afhankelijk van een aantal facetten. Hierbij kun je denken aan jouw persoonlijke voorkeuren, maar ook de boodschap die je wilt laten vertellen heeft invloed op de kosten. Een complex verhaal vereist nou eenmaal meer kennis en tijd. Daarnaast komt de prijs van een 2D animatie ook tot stand door het laten toevoegen van speciale elementen. Dit kan van alles zijn. Hierbij kun je denken aan jouw favoriete stemacteur of andere visuals die je graag wilt laten toevoegen.

Toch ben je bij Donker Media altijd verzekerd van een vaste scherpe prijs. Dat komt omdat we jouw offerte dan ook helemaal op maat maken. Dit doen we het liefst naar aanleiding van een persoonlijk gesprek. Zo weten we namelijk precies wat jouw bedoeling is en hoe we dit kunnen vertalen naar een pakkende animatievideo. Na deze meeting weet je dus precies wat jouw 2D animatievideo kost. Bij Donker Media houden we nou eenmaal van transparant maatwerk, en dat geldt zeker voor jouw offerte.

Wat is de doorlooptijd van een 2D animatie?


Voor het maken van een 2D animatie hanteren we bij Donker Media een doorlooptijd van ongeveer 3 a 4 weken. Dit is mede afhankelijk van de complexiteit van de video en de tijdsduur. De doorlooptijd wordt gevuld met een aantal processen. Tijdens deze periode vindt er een persoonlijk gesprek plaats en maken we een concept en script op basis van deze informatie.

Daarna wordt het storyboard gemaakt en is er nog tijd voor het toevoegen of wijzigen van bepaalde elementen. Daarna gaat ons team verder met het uitwerken van de illustraties en voegen we special effects toe zoals een voice-over of andere gewenste geluidseffecten die jouw animatie kracht bijzetten. Deze 21 tot 30 dagen zijn dus geheel gevuld met het op maat maken van jouw geanimeerde 2D video.

Wat is de ideale tijdsduur van een 2D animatie?


Een 2D animatievideo moet de boodschap in een kort tijdsbestek krachtig en duidelijk over kunnen brengen. De ideale tijdsduur is dan ook vaak niet langer dan anderhalve minuut. Dit houdt de aandacht van de kijker vast zodat de focus geheel gericht blijft op jouw verhaal. Zeker als je weet dat mensen al na enkele minuten afgeleid zijn, is het noodzakelijk om de video kort te houden. Daarnaast heeft deze beknopte tijdsduur nog meer voordelen. .

Zo vertragen ze een website niet tijdens het uploaden en kunnen ze eenvoudig als social media post worden ingezet. Dit draagt weer bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de betreffende website of pagina. Dit heeft tevens een positief effect op de vindbaarheid binnen de zoekmachines. Het team van Donker Media gespecialiseerd in het maken van korte geanimeerde video’s. Dat betekent dat de essentie van het verhaal behouden blijft en op een creatieve manier wordt weergegeven. De korte ideale tijdsduur van een animatie wordt dus goed benut.

Kan ik zelf een script, voice-over of storyboard aanleveren?


Als je graag een 2D animatie wilt laten maken, mag je bij ons alles aanleveren wat je wil. We verwerken jouw ideeën of elementen graag in een op maat gemaakte animatie. Hierbij kun je denken aan een bijzonder element, een visual of zelfs een stemacteur die je goed vindt passen bij jouw onderneming of dienst. Zo komen we samen altijd tot het mooiste eindresultaat. Natuurlijk ben je bij Donker Media ook van harte welkom als je nog geen idee hebt over het uiteindelijke concept. Ons creatieve team voorziet je graag van bruikbare adviezen en ideeën.

Wat hebben jullie nodig om een offerte te maken?


Het produceren van een geanimeerde video is maatwerk. Dat passen we ook graag toe op jouw offerte. Om deze tot stand te laten komen hebben we iets meer nodig dan alleen wat oppervlakkige informatie. Deze informatie verkrijgen we dan ook graag door het voeren van een persoonlijk gesprek. Dat geeft ons de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in je wensen en bedoelingen. .

Daarbij kun je denken aan de soort animatie die je wilt laten maken, hoe lang deze moet zijn én of je eventueel special effects wilt laten toevoegen. Natuurlijk is er tijdens deze meeting ook ruimte voor het stellen van vragen vanaf jouw kant. Het creatieve team van Donker Media luistert graag naar jouw vragen, ideeën of plannen. Na dit gesprek hebben we genoeg data verzameld om je een scherpe offerte te kunnen bieden. Deze is net als onze werkwijze transparant én custom-made.

Waarom Donker Media kiezen voor mijn 2D animatie video?


Als je waarde hecht aan kwaliteit én een goede service, is het duidelijk waarom je zou moeten kiezen voor Donker Media. We zijn dan ook niet voor niets dé specialist als het gaat om 2D animaties. Daarnaast mag je van ons een volledige toewijding verwachten waarbij we een persoonlijk contact van groot belang vinden. Hoewel we werken met een select gezelschap van experts, leveren we grootse eindresultaten af. Dat komt omdat we direct in kunnen springen op eventuele wijzigingen en aanpassingen. Een deadline is voor ons dan ook altijd een haalbare kaart. Daarnaast staat Donker Media voor kennis en expertise. We zijn dan ook pas tevreden als jij dat bent.

Bekijk Enkele Case Studies

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA