×

Werkwijze

1. Script

Het script vormt de basis van de animatie. Aan de hand van een persoonlijk gesprek bepalen we welke boodschap er overgebracht moet worden in de video. Daarnaast doen we onderzoek naar de juiste doelgroep en werpen we een scherpe blik op jouw huisstijl. Deze informatie vormt samen het script voor jouw unieke animatievideo. In het script staat de tekst die letterlijk wordt opgelezen door de voice over artiest.

personage die een script schrijft

2. Verhaallijn

In de verhaallijn wordt het script opgedeeld in kleine stukjes. Hier maken we vervolgens aparte scènes van. Per scène geven we precies aan wat we willen gaan uitbeelden en welke illustraties daar eventueel bij horen. In deze fase wordt ook de stijl voor jouw animatie bepaald zodat we een goed overzicht krijgen voor het vervolgtraject.

personages die een verhaal voor animatie bedenken

3. Storyboard

Als we toe zijn aan het storyboard krijgt jouw animatie al wat meer vorm. Het board is een verzamelplaats van (potlood)schetsen die per scène worden weergegeven. Dit kunnen nog verschillende shots zijn waaruit we later pas een definitieve keuze maken. Als je naar het storyboard kijkt, krijg je al een goede indruk van het eindresultaat. Uiteraard kan er in deze fase nog van alles gewijzigd en toegevoegd worden.

2 personages die een storyboard voor animatie tekenen

4. Illustraties

Nu het script, de verhaallijn en het storyboard achter ons liggen gaan we aan de slag met de illustraties. De mooiste en meest passende plaatjes worden geselecteerd en tot in detail uitgewerkt. Bij het kiezen van de definitieve illustraties, houden we ook rekening met jouw doelgroep. Uiteindelijk moeten zij worden aangesproken door de illustraties uit de animatievideo.

personages maken illustraties voor animaties

5. Animatie

In deze fase laten we de geselecteerde illustraties bewegen, rennen, vallen en weer opstaan. Zodra de gewenste voice-over de tekst heeft ingesproken, wordt deze op het juiste moment in de animatie gemonteerd. De op maat gemaakte animatie komt op deze manier steeds meer tot leven en is visueel al aantrekkelijk om naar te kijken.

personage animatievideo laten maken

6. Geluidseffecten

Deze laatste stap is weggelegd voor de geluidseffecten. Deze geven de animatie extra kracht. Door de geluidseffecten op het juiste moment toe te passen, wordt tevens de aandacht van de doelgroep behouden. Als alle fragmenten zijn geïntegreerd is jouw maatwerk animatie klaar om de wereld te veroveren.

muziek luisterend personage

Animatie Laten Maken

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern,
via social media of op een website te delen.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.