Animatie laten maken? Donker Media maakt animatie video's Portfolio Prijs opvragen
team donker media

Animatie laten maken

Wordt het niet eens tijd om een animatie te laten maken? Elke dag opnieuw worden je klanten gebombardeerd aan commerciële prikkels. Volgens deskundigen krijgt iedereen elke dag opnieuw meer dan 3000 reclameboodschappen te verwerken. Je zult dan ook een originele en opvallende manier moeten vinden om opgemerkt te worden, laat staan om ervoor te zorgen dat mensen je boodschap onthouden. Hoe zorg je er voor dat juist jouw boodschap blijft hangen? Daar kan een animatie laten maken bij Donker Media bij helpen. Je kan bij ons een 2D animatie laten maken, een 3D animatie laten maken of een whiteboard animatie laten maken. Vertel het met een animatie!


Ons stappenplan Portfolio Veelgestelde vragen

Ons stappenplan

Het maken van een animatie kost een hoop tijd en is een intensief proces. Een proces waar we de opdrachtgever graag bij betrekken. Elke animatie is uniek, echter blijkt het wel telkens een soortgelijk proces. Met onze werkwijze betrekken we je graag bij elke stap binnen ons proces en kunnen we het halen van deadlines garanderen. Hoe gaan wij te werk? Hieronder lichten we elke stap kort toe.

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Concept en Script

Wanneer je een animatie wilt laten maken beginnen we met het script. Dit bestaat uit de tekst die de voice over artiest uiteindelijk opleest. Jij vertelt ons alles over je product, dienst of idee en wij vertalen het naar een script. Ook bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie zodat je een beeld hebt hoe de animatie er uit gaat zien. Het is ook mogelijk om zelf een script aan te leveren.

Concept en Script

Storyboard

Het concept en script zijn het fundament onder het storyboard. Dit is een visuele weergave van hoe je animatie er uit gaat zien. Vergelijk het met een stripverhaal. Het kan voorkomen dat je iets op het storyboard ziet waar je bij het script enthousiast over was, maar bij nader inzien toch niet ziet zitten. Geen probleem, dan passen we dat aan. Dat is de kracht van een storyboard.

Storyboard

Illustraties

Nu het storyboard voltooid is, gaan we op zoek naar de juiste illustraties. Hierbij kijken we naar de mate van detaillering, het kleurenschema, de combinatie van illustraties en nog veel meer. In de regel geldt: less is more. We proberen alleen illustraties te gebruiken die essentieel zijn voor je verhaal. Onnodige afleidingen worden geschrapt. Ook in deze fase vindt weer intensief overleg plaats.

Illustratie

Voice-over

Het belang van “de juiste toon” kan niet worden onderschat. De vertelstem speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de toon van je animatie. Iedere stem is uniek. We hebben een aantal stemacteurs waar we veel mee werken, maar misschien zoek je nét iets anders. Samen zoeken we de perfecte stem voor jouw verhaal.

Voice-over

Animatie

Nu we de vertelstem hebben, kunnen we de illustraties animeren. We timen de animaties zo dat ze soepel samengaan met de vertelstem. Pauzes, veranderingen in tempo of toonhoogte en elementen waar je extra nadruk op wilt hebben vormen een natuurlijk kader waar we de bewegingen op afstemmen.

Animatie

Geluidseffecten

Pas op het laatst voegen we nog enkele geluidseffecten toe. Deze passen we aan op de rest van je animatie. Een goed geplaatst geluidseffect vergroot de kracht van je animatie. Je animatie is nu klaar om geleverd te worden. Je kunt hem nu opnemen op je website, social media en andere communicatiekanalen.

Geluidseffecten

Waarom een animatie laten maken?

Omdat het werkt! Een animatie is kort en helder. Door de korte speelduur wordt je gedwongen om afstand te doen van alle bijzaken. Wat over blijft is een hele duidelijke boodschap, die iedereen meteen begrijpt. Door te kiezen voor een personage en een vertelstem creëren we een verteller die dicht bij de klant staat. Hierdoor identificeert je klant zich met je verteller. Dit verhoogt de betrokkenheid en de effectiviteit van de communicatie.

 

En, zo hebben we uit ervaring geleerd, als je ook nog een subtiel grapje toevoegt, zorg je ervoor dat je klant met een glimlach aan je bedrijf denkt. En wie weet wordt de animatie nog gedeeld op social media, waardoor je een nog groter bereik krijgt.

Wij hebben animaties gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Wanneer een animatie laten maken?

Door haar vorm is een animatie voor bijna alle onderwerpen geschikt waarbij je een ingewikkeld onderwerp overzichtelijk moet presenteren. Daardoor is het perfect voor bijvoorbeeld het onderwijs, of andere thema’s waarbij je ideeën moet overbrengen. Bijvoorbeeld een nieuw beleid en nieuwe procedures. Soms heb je te maken met een onderwerp wat je vaker moet toelichten. Denk bijvoorbeeld aan salesgesprekken. Na de gebruikelijke koetjes en kalfjes (die je afstemt op wat je weet van je klant) moet je toelichten waarom jouw product of dienst de perfecte oplossing biedt. Ook dan kan een animatie helpen. Een salesgerichte bedrijfsanimatie laten maken zal immers de belangrijkste verkoopargumenten opsommen, waardoor je zeker weet dat je accountmanager niets vergeet.

 

Wanneer deze argumenten mondeling ook nog eens worden toegelicht, kun je de kracht van herhaling in actie zien. Ook bij onderwerpen die wat moeilijk bespreekbaar zin, zoals bijvoorbeeld bepaalde medische ingrepen, is een uitleganimatie laten maken een goede keuze. Niet alleen door de al genoemde versimpeling, maar ook doordat animaties iets minder confronterend voelen. Dat betekent niet dat je élk moeilijke onderwerp met een animatie kunt bespreken. Bij sommige onderwerpen (zoals een slechtnieuwsgesprek) of momenten waarbij de persoonlijke band van belang is.

Wat kost een animatie?

Wat zijn de kosten van een animatie video? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. We hoeven je niet meer te vertellen dat het inzetten van een animatie een goed idee is om je boodschap over te brengen. De mogelijkheden van animatie zijn eindeloos en het is een ideaal middel om mee impact te maken. Hoe eenvoudig een animatie er soms ook uit ziet, er komt een hoop bij kijken. Tijdens het proces starten we met een script. Vervolgens maken we een storyboard en illustraties.

 

De illustraties animeren we, het script wordt door de voice over artiest ingesproken en tot slot voegen we geluidseffecten toe. De prijs wordt uiteindelijk bepaald door de gekozen (illustratie)stijl, het wél of niet zelf aanleveren van een script, voice over keuze en de hoeveelheid beweging in je animatie. Het is daarom niet mogelijk eén prijs te noemen. Na een kort gesprek kunnen we echter al een richtprijs geven voor je animatie.

Veelgestelde vragen

Het prijskaartje van een animatie laten maken kan onderling erg verschillen. Hoeveel precies is afhankelijk van wat je wilt. Pas wanneer we helder hebben wat je zoekt, kunnen we een offerte uitbrengen. We nodigen je dan ook van harte uit om een kennismakingsgesprek in te plannen. UIteraard is dit geheel vrijblijvend.

Een animatie laten maken duurt normaal gesproken tussen de 15 en 20 werkdagen.

Het antwoord: ongeveer een tot anderhalve minuut. Na deze periode valt de concentratie van de kijker snel weg.

 

Dat is zeker mogelijk. Indien nodig passen we het script en/of storyboard aan.

Een animatie laten maken vergt dat je precies weet waar je naar op zoek bent. Dit zetten we in een vrijblijvend gesprek op een rijtje. Vervolgens kunnen we je een prijsvoorstel doen.

Een animatie maken is misschien nieuw voor je. Een keuze voor Donker Media is een keuze voor professionaliteit, maatwerk, kwaliteit en een persoonlijke aanpak.

Wil je een animatie laten maken?

Neem contact op voor de mogelijkheden