Animatie laten maken? Donker Media maakt animatie video's Portfolio Prijs opvragen
team donker media

Animatie laten maken

Animatie laten maken? Je klanten worden blootgesteld aan een vloedgolf aan reclameprikkels. Elke dag krijgen ze tot wel 3000 reclame boodschappen te verwerken. Je zult dan ook een originele en opvallende manier moeten vinden om opgemerkt te worden, laat staan om ervoor te zorgen dat mensen je boodschap onthouden. Hoe zorg je er voor dat juist jouw boodschap blijft hangen? Je moet hiervoor echt van goede huize komen, daar kan animatie bedrijf Donker Media je bij helpen. Wij werken met een klein team van animatoren die altijd precies die insteek voor je vinden die mensen onthouden. Een animatie laten maken is dan ook een perfecte manier om echt indruk te maken!


Ons stappenplan Portfolio Veelgestelde vragen

Ons stappenplan

Bij Donker Media staat de persoonlijke aanpak voorop. Wij geloven dat elke animatie op maat gemaakt moet worden. Elke organisatie is immers uniek, heeft een eigen productaanbod en een specifieke doelgroep. Voor de best mogelijke animatie werken we nauw met jou, onze opdrachtgever, samen. Jij kent immers je organisatie het beste. Jij kent alle details van je product en hebt elke dag opnieuw te maken met de doelgroep. In een of meer gesprekken stellen we je allerlei vragen om daarmee een goed beeld te krijgen van wat je precies wilt bereiken. Op basis van je antwoorden komen onze communicatie experts met een aantal voorstellen. Dit overleg komt terug in alle stappen van de productie van jouw animatie. Hieronder lichten we elke stap kort toe.

animatie plaatje
  • Concept en Script

  • Storyboard

  • Illustratie

  • Voice-over

  • Animatie

  • Geluidseffecten

Concept en Script

Dit is het eerste document wat we opleveren. Hierin doen we je een eerste voorstel voor het animatiefilmpje, gebaseerd op de eerste gesprekken. Het concept en script bespreken we samen. Indien gewenst passen we het aan. Door jouw feedback krijgen we nog een scherper beeld van wat het is waarnaar je op zoek bent.

script

Storyboard

Het concept en script zijn het fundament onder het storyboard. Dit is een visuele weergave van hoe je animatie er uit gaat zien. Vergelijk het met een stripverhaal. Het kan voorkomen dat je iets op het storyboard ziet waar je bij het script enthousiast over was, maar bij nader inzien toch niet ziet zitten. Geen probleem, dan passen we dat aan. Dat is de kracht van een storyboard.

storyboard

Illustraties

Nu het storyboard voltooid is, gaan we op zoek naar de juiste illustraties. Hierbij kijken we naar de mate van detaillering, het kleurenschema, de combinatie van illustraties en nog veel meer. In de regel geldt: less is more. We proberen alleen illustraties te gebruiken die essentieel zijn voor je verhaal. Onnodige afleidingen worden geschrapt. Ook in deze fase vindt weer intensief overleg plaats.

team donker media

Voice-over

Het belang van “de juiste toon” kan niet worden onderschat. De vertelstem speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de toon van je animatie. Iedere stem is uniek. We hebben een aantal stemacteurs waar we veel mee werken, maar misschien zoek je nét iets anders. Samen zoeken we de perfecte stem voor jouw verhaal.

team donker media

Animatie

Nu we de vertelstem hebben, kunnen we de illustraties animeren. We timen de animaties zo dat ze soepel samengaan met de vertelstem. Pauzes, veranderingen in tempo of toonhoogte en elementen waar je extra nadruk op wilt hebben vormen een natuurlijk kader waar we de bewegingen op afstemmen.

team donker media

Geluidseffecten

Pas op het laatst voegen we nog enkele geluidseffecten toe. Deze passen we aan op de rest van je animatie. Een goed geplaatst geluidseffect vergroot de kracht van je animatie. Je animatie is nu klaar om geleverd te worden. Je kunt hem nu opnemen op je website, social media en andere communicatiekanalen.

team donker media

Animatie video's en infographics

Een animatie video is een korte video van ongeveer een minuut lang waarin je verhaal op korte, bondige en duidelijke wijze wordt uitgelegd. De voice-over geeft de uitleg, ondersteund door duidelijke en relevante afbeeldingen. Met een bijpassende infographic kun je vervolgens meer details geven. Gebruik een animatie video om je klant de belangrijkste voordelen van je product te laten zien, en een infographic voor de advanced features. Of leg de hoofdlijnen van een beleidsplan uit aan de hand van een animatievideo, waarna je een infographic deelt.

 

Dit instrument kun je overal voor inzetten. Het is geschikt voor interne communicatie en externe communicatie, ter informatie of juist om te overtuigen. Donker Media is je graag behulpzaam bij het eenvoudig en begrijpelijk presenteren van een complex verhaal of presentatie.

Wij hebben animaties gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Een complex verhaal uitleggen

Een animatie laten maken is misschien wel de beste manier om iemand iets uit te leggen. Ooit geprobeerd om een complex verhaal aan iemand uit te leggen zonder visuele ondersteuning? Of het nu gaat om een nieuw product, een nieuw beleidsplan of zelfs iets simpels als een routebeschrijving. Op een gegeven moment wordt de hoeveelheid tekst teveel en haken mensen af. In een 1-op-1 gesprek kun je dan nog bijsturen om te zorgen dat je toehoorder begrijpt wat je probeert te vertellen. Maar wanneer je grote groepen mensen moet bereiken is dat geen optie. Dan kan je een animatiefilmpje of explanimation laten maken.

 

Om een animatie te maken waarin een complex verhaal wordt teruggebracht tot een minuut die iedereen bijblijft. Bij Donker Media weten we hoe je een animatievideo maakt die aanslaat. Kijk maar eens op onze website bij de filmpjes die we eerder hebben gemaakt om een goede indruk te krijgen van de kwaliteit die we met onze filmpjes bereiken. We vertellen je hier graag meer over in een persoonlijk gesprek. We bekijken dan samen even hoe we ervoor gaan zorgen dat straks iedereen het over jouw diensten of producten heeft!

Veelgestelde vragen

Het prijskaartje van een animatie laten maken kan onderling erg verschillen. Hoeveel precies is afhankelijk van wat je wilt. Pas wanneer we helder hebben wat je zoekt, kunnen we een offerte uitbrengen. We nodigen je dan ook van harte uit om een kennismakingsgesprek in te plannen. UIteraard is dit geheel vrijblijvend.

Een animatie laten maken duurt normaal gesproken tussen de 15 en 20 werkdagen.

Een belangrijke vraag als je een animatie wilt laten maken. Het antwoord: ongeveer een tot anderhalve minuut.

 

Een animatie laten maken is specialistisch werk. We gaan er van uit dat dit de reden is dat u ons inhuurt. Onze vakmensen werken daarom aan een eigen storyboard en script. Daarbij kan uw storyboard een belangrijke inspiratiebron zijn.

Een animatie laten maken vergt dat je precies weet waar je naar op zoek bent. Dit zetten we in een vrijblijvend gesprek op een rijtje. Vervolgens kunnen we je een prijsvoorstel doen.

Een animatie laten maken is misschien nieuw voor je. Een keuze voor Donker Media is een keuze voor professionaliteit, maatwerk, kwaliteit en een persoonlijke aanpak.

Wil je een animatie laten maken?

Neem contact op voor de mogelijkheden