×

3 Bewezen effectieve manieren om video marketing in te zetten op Linkedin

3 Bewezen effectieve manieren om video marketing in te zetten op Linkedin

Online video marketing is enorm krachtig. Social media als Facebook, Twitter en Instagram hebben een enorm bereik. Er is echter een social media platform dat wat minder aandacht krijgt, omdat het een heel ander karakter heeft: LinkedIn.

LinkedIn is een professioneel sociaal netwerk. Daardoor is het een goudmijn voor B2B marketing. Niet alleen door de vele contacten die je kunt leggen, maar ook door de krachtige manier waarop je video animatie op LinkedIn kunt gebruiken. In dit artikel noemen we drie krachtige manieren om video op LinkedIn te gebruiken.

Breng je profiel tot leven

Het overgrote deel van de LinkedIn profielen leest als een cv. Daar is op zich weinig mis mee, alleen trek je niet bepaald de aandacht. Voeg een animatie video toe aan je profiel en je valt ineens op tussen al die duizenden andere profielen. Een mooie manier om jezelf, en je merk, in de kijker te spelen.

Je voegt een animatie aan je profiel toe door deze in de “Summary section” te uploaden. Deze video wordt dan een echte blikvanger. Ook onder “Experiences” kun je een animatie video uploaden. Of wat denk je van recommendation video’s?

Video updates

Je profiel is je visitekaartje. Alleen zien mensen dit alleen wanneer ze je bezoeken. Gebruik daarom je timeline als kanaal. Maak een update, upload je animatie video en voeg een aantrekkelijke tekst toe. Hetzelfde doe je natuurlijk voor je bedrijfspagina. Zo laat je zien dat je innovatief bent en houdt je je pagina vers en actueel.

Niet alleen verschijn je nu op de timeline van je contacten, het zou ook zomaar kunnen gebeuren dat mensen je update gaan delen. Vergeet ook niet om mensen en organisaties die in je animatie genoemd worden even te taggen. Als je een YouTube kanaal hebt, kun je de video ook uploaden naar YouTube en hier naar linken in LinkedIn. LinkedIn gebruikt dan je metadata, wat je weer helpt met SEO.

Gebruik groepen

Ook LinkedIn groepen zijn een dankbaar podium voor je animatie video. Zolang je zorgt dat je jouw animatie alleen upload in groepen waarvoor ze relevant is bereik je een groot en relevant publiek met een relatief kleine inspanning. Door regelmatig je gezicht te laten zien in groepen ontwikkel je een reputatie als expert in je vakgebied of markt. Maar pas op! In veel groepen vindt men het niet fijn als je jezelf loopt te promoten. Zorg dus dat je ook met enige regelmaat video content van anderen deelt. Zo laat je zien dat je niet alleen een eigen bedrijf bent, maar dat je ook een echte leider in jouw vakgebied bent.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.