Video laten maken? Wij maken effectieve video's Voorbeelden Prijs opvragen
team donker media

Video laten maken

Door een video te laten maken, kun je de aandacht voor jouw bedrijf op een leuke manier opwekken bij potentiële klanten. Een door ons gemaakte video is een geanimeerd visitekaartje voor jouw bedrijf, die geheel aansluit bij de stijl en de indruk die jij met je bedrijf wilt uitstralen. Met een korte, professionele corporate video of explainer video, leg jij op een leuke en pakkende manier aan de klanten uit wat jouw bedrijf precies inhoudt en welke producten en diensten je zoal levert. Zo trek je de aandacht van je potentiële klanten en zorg je ervoor dat ze eerder geneigd zijn om zich aan te sluiten bij jouw bedrijf. Je kunt je video natuurlijk ook intern gaan gebruiken om bepaalde processen en werkwijzes aan je werknemers toe te lichten.


Onze werkwijze Portfolio Meestgestelde vragen

Maatwerk en samenwerking

Hoewel elke video uniek is, blijkt dat alle videoprojecten bepaalde onderdelen gemeenschappelijk hebben. Op basis hiervan hebben we een stappenplan opgezet dat onze werkwijze volkomen transparant en toegankelijk maakt. Hierdoor weet je op elk moment waar je aan toe bent.

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Van ruwe schets naar script

Een video laten maken kan pas wanneer je op zijn minst een basaal idee hebt van wat je wilt bereiken. Bij de kennismaking hebben we al een hoop vragen gesteld over je doelen, bedrijf en doelgroep. In deze fase werken we dit, samen met jou, verder uit naar een concept en een script voor je video.

Concept en Script

Van geschreven tekst naar beeld

De volgende stap is het omzetten van het script in beeld. In deze fase volstaan we met een storyboard, waarin we de scenes uittekenen als een stripverhaal. Zo krijgen we een betere indruk van de video en kunnen we van gedachten wisselen over de inhoud. Vaak ontdekken we hier dat sommige onderdelen toch nét even anders moeten. Dit passen we aan.

Storyboard

Inzoomen naar detailniveau

Het storyboard is een nog relatief ruwe schets van je video. De details vullen we nu in. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van de personages. Idealiter zijn die goed afgestemd op de doelgroep, zodat de kijker een emotionele verbinding met de personages kan aangaan.

Illustratie

Het inspreken van de vertelstem

Nu we weten hoe je video eruit gaat zien, kiezen we samen de ideale stemacteur voor je uit. Bij deze keuze staan we uitgebreid stil, want de stem kan je video maken of breken. We halen hem of haar naar onze studio en nemen de voice-over op.

Voice-over

Het animeren van je corporate video

Onze animatoren waren al bij je project betrokken om te helpen de juiste keuzes te maken. Maar nu mogen ze echt aan het werk. Ze zijn zo gepassioneerd dat ze elke keer opnieuw weer een mooier resultaat willen leveren dan bij de vorige opdracht. En dat zie je.

Animatie

De puntjes op de i

Als allerlaatste voegen we hier en daar nog een geluidseffect toe. Dit helpt om de aandacht vast te houden. Ook kun je hiermee specifieke delen van je verhaal extra accentueren. Na deze zes stappen is je video klaar om gebruikt te worden.

Geluidseffecten

Corporate video maken

Bij Donker Media, gevestigd in Eindhoven, kun je je eigen corporate video laten maken, geheel in de stijl die jij zelf wilt. Samen met jou gaan we om tafel om alle mogelijkheden door te spreken, zodat we er samen een geheel van kunnen maken die geheel aansluit bij jouw bedrijf. Je geeft zelf je ideeën over welke boodschap je met de video wilt overbrengen en in welke stijl dit moet gebeuren.

 

Vervolgens gaan wij aan de slag om deze ideeën om te zetten tot een pakkend filmpje met behulp van een script, mooie animaties, een voice-over en eventueel geluidseffecten. Kijk ook eens bij animatie maken, animatie laten maken en explanimation.

Wij hebben video's gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Explainer video bij Donker Media

Bij Donker Media kun je een explainer video laten maken die aansluit op jouw bedrijf. Tijdens het proces houden we altijd rekening met jouw doelen en wensen om zo jouw boodschap zo goed mogelijk over te kunnen brengen. Daarnaast nemen we natuurlijk ook de huisstijl van jouw bedrijf mee in de ontwikkeling van de video, zodat deze altijd herkenbaar is.

 

Dit kunnen we realiseren door eerst uitgebreid met jou in overleg te gaan, zodat je precies aan kunt geven wat je van ons en van de video verwacht. Aan deze nauwe samenwerking hechten we bij Donker Media veel waarde.

Meest gestelde vragen

Een corporate video laten maken hoeft niet duur te zijn. Bij Donker Media produceren we jouw video tegen een bijzonder voordelig tarief. Neem contact op voor een prijsindicatie.

Een video laten maken vergt bij Donker Media gewoonlijk drie, vier weken.

De ervaring leert dat 60-90 seconde ideaal is. Als je ons je video laat maken is dat dan ook ons streven.

 

Een corporate video laten maken is vakwerk. Maar niemand kent jouw bedrijf of product zo goed als jij. We horen dus graag welke ideeën je zelf hebt.

Voor het maken van een offerte komen we graag in contact met de klant om meer over de boodschap en klant te weten te komen. Op basis van dit gesprek maken we een offerte met een vaste prijs.

Een corporate video laten maken vereist: - professionele animatoren -kennis van storytelling -communicatieprofessionals -moderne apparatuur en softwaar -persoonlijke aandacht. Donker Media staat hiervoor garant.

Een video laten maken?

Vraag meer informatie op!