×

6 Manieren om met animatie video contact met je doelgroep te maken

Online marketing kan inmiddels niet meer zonder video content. Animatie is een vorm van video content die relatief goedkoop is en goede resultaten oplevert. Hier 7 manieren waarop je met animatie video echt contact maakt met je doelgroep.

#1 Animatie

Laten we met het voor de hand liggende beginnen. Video beweegt. Daardoor spreekt het aan. Animatie voegt daar een schier onuitputtelijke bron van mogelijkheden aan toe. Niet gehinderd door de wetten der natuurkunde; als je het kunt verzinnen, kan het bij een animatie video laten maken.

#2 Whiteboard

Je kent ze wel, die filmpjes waarbij een vertelde uitleg wordt geïllustreerd met een animatie die wordt getekend terwijl de stem verteld. Deze vorm van animatie combineert het horen met het zien en is daardoor extra succesvol in het uitleggen van lastige dingen.

#3 Kinetische typografie

Ook een mooie manier om de aandacht vast te houden iis kinetische typografie. Hierbij verschijnt een leesbare tekst terwijl een vertelstem hetzelfde zegt. Zo worden oog en oor met elkaar in lijn gebracht en begrijpt de kijker je verhaal beter.

#4 Live action

Als je contact wilt maken, is live action koning. Door personages in beeld te brengen zorg je dat je publiek zich met jouw verhaal kan identificeren. Je kunt hen een kijkje achter de schermen geven, waardoor je doelgroep zich meer met je verbonden voelt.

#5 Screencast

Bij een screencast kijk je mee bij iemand op het scherm. Ideaal voor bijvoorbeeld software instructies of een demo.

#6 Alle combinaties mogelijk

Natuurlijk kun je de bovenstaande technieken naar smaak mixen. Voor het ene doel gebruik je misschien een whiteboard met kinetische typografie, terwijl je voor een ander doel liever een screencast inzet met een geanimeerde personage die bepaalde dingen benadrukt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.