×

6 Redenen waarom je een animatie wil laten maken

Animatie video’s zijn hot en booming. Het lijkt wel alsof iedereen ze inzet. Logisch, want er zijn goede redenen waarom ook jij animatie filmpjes moet gaan maken. We zetten er een paar op een rijtje.

#1 Je kunt niet achterblijven

Als je concurrenten allemaal animatie video’s inzetten kun je eigenlijk niet achterblijven. Want als een bezoeker kan kiezen tussen een site met een aantrekkelijke video’s en een site met alleen platte tekst, maakt de ouderwetse site met alleen tekst weinig kans.

#2 Het houdt de aandacht vast

Uit onderzoek blijkt dat websites met video beter scoren. Bezoekers blijven langer op de site en bezoeken meer pagina’s.

#3 Video’s zijn deelbaar

Animatie video’s zijn erg aantrekkelijk om te delen via social media. Daardoor kun je snel en goedkoop veel organisch verkeer naar je site trekken.

#4 Animatie video’s zijn goedkoop

Het zal je misschien verbazen dat een animatie video laten maken een stuk goedkoper is dan je op basis van het effect dat ze hebben zou verwachten.

#5 Je hoeft zelf geen verstand van video te hebben

Wanneer je gebruik maakt van een gespecialiseerde animatie studio maak je gebruik van specialistische kennis. Je hoeft dus zelf niet te gaan prutsen en experimenteren. Het enige wat je zelf hoeft in te brengen is jouw diepgaande kennis van je bedrijf, product en doelgroep

#6 Je maakt de blits

Stel je voor hoe de bewondering op het gezicht van je manager zichtbaar is. Dat kan zomaar het effect zijn wanneer je jouw animatie video aan hem presenteert.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.