×

Animatie tekenen: in 6 stappen naar een top animatie

Animatie tekenen: in 6 stappen naar een top animatie

Heb je ooit overwogen een animatie te laten tekenen die het verhaal van jouw onderneming tot leven brengt? Bij Donker Media transformeren we jouw ideeën in animatievideo’s en onze passie is animatie tekenen. Dit is geen alledaags proces, maar een unieke reis waarbij de visie en wensen van een onderneming centraal staan. Animatie tekenen biedt bijzonder veel mogelijkheden voor de tekenaar om een unieke invulling te geven aan een animatie. In deze blog nemen we je mee door de zes stappen die wij doorlopen om een animatie van topniveau te creëren. Dit is hoe wij een animatie tekenen!


Mogen wij jouw animatie tekenen? Bel 040 744 02 52 of stuur een email naar: contact@donkermedia.nl

1. Jouw verhaal als script

Een animatie tekenen begint met jouw verhaal. Hier wordt de basis gelegd voor de animatievideo. Samen schrijven we een script dat niet alleen jouw boodschap helder overbrengt, maar ook levendig en boeiend is. Dit script vormt de leidraad voor onze voice-over, die jouw getekende animatie van een gesproken tekst zal voorzien. Jouw input is cruciaal – vertel ons wat jij belangrijk vindt, en wij gaan aan de slag met het tekenen van de animatie. Wil je dat wij het script voor je uitschrijven? Dat is ook zeker mogelijk.

2. Huisstijl en merkidentiteit

Wanneer wij een animatie tekenen, moet dit een reflectie zijn van jouw merk of onderneming. Daarom stemmen we de animatiestijl af op je huisstijl, merkidentiteit en doelgroep. We delen het script op in scènes en brainstormen over de beste visuele representatie van elk moment. Dit is het begin van animatie tekenen.

3. Jouw verhaal in beeld: Het storyboard

Met een duidelijk beeld van wat we willen vertellen, zetten we dit om in een storyboard. Dit is jouw verhaal in de vorm van een striptekening, waarin de belangrijkste scènes worden geschetst. Het storyboard is onze blauwdruk – het zorgt ervoor dat we precies weten hoe elke scène eruit moet zien, en helpt ons om de animatie te tekenen en verder te verfijnen.

4. Illustraties voor de video: het echte animatie tekenen!

Nu is het tijd om de details van je animatie in te vullen. We nemen onze storyboard-scènes en brengen ze tot leven met gedetailleerde illustraties en personages. Hierbij blijven we trouw aan jouw huisstijl en doelgroep. Tijdens deze fase zie je precies hoe je animatie eruit komt te zien.

5. Animatie tekenen

Dit is het moment waarop we echt de animatie tekenen en laten bewegen! De personages en elementen van jouw verhaal komen tot leven. Tegelijkertijd wordt het script ingesproken door een professionele voice-over. Wij zorgen ervoor dat de animatie perfect past bij de vertelstem, met aandacht voor pauzes, tempo en toonhoogte.

6. Geluidseffecten erbij

In de laatste fase voegen we geluidseffecten en achtergrondmuziek toe. Deze versterken de emotie en impact van jouw getekende animatie. Nu is je animatie klaar om te schitteren!

Animatie tekenen voor iedere onderneming

Donker Media brengt jouw verhaal tot leven in een animatievideo van de hoogste kwaliteit. Animatie tekenen is een bijzonder vak en onze animatoren werken dagelijks aan heel uiteenlopende projecten. Ervaring en vakmanschap maken dat wij samen tot perfecte animaties komen. Meer weten over animatie tekenen of wil je ons een animatie laten tekenen voor jouw onderneming? Neem vandaag nog contact op!

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.