×

Een animatie productie: neem een kijkje achter de schermen

Een animatie productie: neem een kijkje achter de schermen

Welkom op het kantoor van Donker Media, waar elk frame een verhaal vertelt en elk beeld onderdeel is van een klant verhaal! Ons kantoor vind je in een van de meest inspirerende omgevingen van Eindhoven: Strijp- s. Op dit oude Philips met unieke gebouwen maken wij met ons team dagelijks animatie producties. Vandaag neem ik je mee achter de schermen van een animatie productie. Animatieproducties kennen altijd 6 stappen en aan de hand van die stappen neem ik je mee en krijg je een exclusief inkijkje in het creatieve proces van een animatie productie. Maak kennis met Donker Media.
Wil je een animatie productie met ons doen? Wij helpen je graag verder!

Stap 1 Een script maken

Het maken van een script begint met een brainstormsessie met de klant. Samen met ons team en de opdrachtgever wordt het verhaal tot leven gewekt. Dat doen we soms op kantoor van de klant maar ook vaak op ons eigen kantoor.

We schetsen de contouren van het script, waarbij elke zin en elk woord zorgvuldig wordt gekozen. Dit is de ruggengraat van de animatie, waarbij de voice-over teksten tot in de puntjes worden uitgewerkt. Ons team weet precies welke vragen ze moeten stellen om tot een gedegen basis te komen en voelt haarfijn aan waarmee de opdrachtgever zich kan onderscheiden van de concurrentie.

Soms leveren opdrachtgevers zelf een script aan, maar het komt ook vaak voor dat wij een script uitwerken voor de klant.

Stap 2 Huisstijl en merkidentiteit verwerken in de animatie productie

Nu het script klaar is, duiken we dieper in de visuele stijl. We kiezen kleurenschema’s en ontwerpen die naadloos aansluiten bij de huisstijl en merkidentiteit van de klant. In deze fase krijgt het verhaal niet alleen een stem, maar ook een gezicht.

Stap 3 in de animatie productie: het Storyboard

Nu komt het verhaal tot leven in een storyboard. Hier bepalen we de camerahoeken, bewegingen en de flow van de animatie. Het is alsof je de animatie productie in stripvorm ziet – elke tekening is een blauwdruk van de animatie die gaat komen. De belangrijkste scènes zijn hierop uitgetekend.

Stap 4 is Illustraties voor de video maken

Tijdens stap 4 van onze animatie productie is het tijd voor illustraties. Onze animatoren brengen personages en omgevingen tot leven. Ze creëren werelden met jouw huisstijl, met oog voor detail en een diep begrip van de boodschap die we willen overbrengen. Tegenwoordig is het maken van de illustraties een digitaal proces waarbij het basisontwerp gemakkelijk kan worden aangepast aan de details die de animatie tot leven brengen.

Stap 5 in de animatie productie: illustraties komen tot leven!

Nu komt het mooiste deel van ons werk: het animeren van de illustraties. Daarbij zorgen we altijd dat elke beweging synchroon loopt met de voice-over. De voice-over wordt opgenomen, vaak in meerdere takes, om precies de juiste intonatie en gevoel te vangen.

Stap 6 is geluidseffecten erbij

De laatste fase in de productie van een animatie is het toevoegen van geluidseffecten en achtergrondmuziek. Dit is waar de animatie echt tot leven komt en een eigen identiteit krijgt.
Elk geluidseffect is zorgvuldig gekozen om de impact van de animatie te vergroten.

Oneindige revisies

Ons team dat zich dagelijks bezighoudt met de ontwikkeling van animaties is ontzettend ervaren en kundig. Daarom bieden wij oneindige revisies: wij passen jouw animatie aan, totdat je compleet tevreden bent!

Animatie productie prijs

Ook over de kosten voor een animatie productie zijn we graag heel duidelijk. Die vind je op onze ‘Wat kost een animatievideo laten maken pagina’!

Mogen wij jouw animatie productie draaien? Neem dan vandaag nog contact op met Donker Media!

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.