×

Het zakelijk effect van animatie in cijfers

Het zakelijk effect van animatie in cijfers

Eerder betoogden we dat animatie ook in een zakelijke context een krachtig instrument is. Animatie video’s helpen je om jouw boodschap scherp voor het voetlicht te brengen, op een boeiende manier via een kanaal dat ruis minimaliseert.

Dat kan wel waar zijn, maar we blijven natuurlijk zakelijk. Je zakelijke animatie moet wel degelijk waardevolle informatie bevatten. Je moet je beweringen wel kunnen onderbouwen. Logisch dat je vindt dat ook wij met bewijs moeten komen dat onze bewering klopt. In dit artikel presenteren we je een aantal cijfers die laten zien dat zakelijke animatie video’s een rendabele investering zijn.

CIJFERS OVER ANIMATIE

  • 80% van de kijkers kan zich de boodschap van een bekeken video 30 dagen later herinneren, blijkt uit onderzoek van de Online Publishers Association.
  • 46% van de kijkers onderneemt na het zien van een video actie, zoals het bezoeken van een website (zelfde onderzoek).
  • Van alle (top)managers geeft 59% de voorkeur aan video boven tekst (Forbes).
  • 50% van de managers gaat naar aanleiding van een video op zoek naar meer informatie (Forbes).
  • Genoten van een video? Dan stijgt de koopintentie met 97% en neemt de merkvoorkeur toe met 139%, aldus Unruly.
  • Stuur je een email waarin je jezelf introduceert? Als er een video in is opgenomen neemt de click-through ratio (CTR) toe met 96% (Implix).

SUCCESVERHAAL

Dropbox was al redelijk aan het groeien, maar explodeerde pas echt toen ze hun eerste explanimation publiceerde. Mede door de explanimations kon deze aanbieder in 5 jaar groeien tot een bedrijf met 100 miljoen klanten.

Met alleen tekst hadden ze dit nooit bereikt. Om uit te leggen wat Dropbox doet, zou je een enorme lap tekst nodig hebben gehad. En als er één ding effectief is in het wegjagen van klanten, is het dat wel. Animatie, daarentegen, grijpt je bij de kladden en zuigt je naar binnen. Vanaf de eerste seconde heb je de aandacht en kun je ervoor zorgen dat mensen je boodschap tot zich nemen.

Wanneer je ziet wat animatie video laten maken voor jouw bedrijf kan betekenen, zul je willen dat je al jaren geleden met animatie video’s was begonnen! Waarom? Omdat het werkt. Bekijk de mogelijkheden van animatie video’s.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.