×

Hoe animatie je met je social media helpt

Hoe animatie je met je social media helpt

Kun je je nog een wereld voorstellen zonder social media? Nee toch? Ook marketing kan niet meer zonder Social Media. Het is snel, relatief goedkoop en het helpt je om een persoonlijke band met je klant aan te gaan.Daarom zorg je dat je social media kanalen bol staan van waardevolle content. Video content helpt om van prospects klanten te maken.

Effect animatie

Onderzoek laat een duidelijke stijging van conversie zien zodra er animatie video’s worden gebruikt. Volgens onderzoek geeft 90% van de mensen op social media aan dat een video hen helpt bij de aankoopbeslissing. Animatie video’s grijpen de aandacht en bieden enorme creatieve mogelijkheden. Met animatie kun je dingen doen die normaal niet mogelijk zijn. Bovendien is het een stuk goedkoper dan conventionele video. Dat maakt brainstormen een stuk interessanter, want hoe gek je idee ook… technisch is het mogelijk.

Laat je diensten zien

Stel je voor dat je een dienst of product aanbiedt. Je kunt uitleggen wat je doet, of je kunt het laten zien met een animatie. Wat werkt beter, denk je? Inderdaad. In plaats van hen simpelweg te vertellen wat de voordelen van je dienst of product zijn, toon je hoe jouw product hen waarde kan opleveren. Laat je klant zelf de conclusie trekken, dan is de kans groter dat het hem over de drempel helpt en een aankoop oplevert.

Sharing is caring

De kans dat een video gedeeld wordt is vele malen hoger dan dat een simpele tekst-tweet of facebook-post gedeeld wordt. Sterker nog: 92% van de internetters deelt video’s met hun eigen vrienden en kennissen? Een goede animatie video heeft dus een veel groter bereik dan je vooraf zou inschatten.

Waarom? Omdat video niet alleen veel meer informatie bevat dan een tweet of facebook update, maar ook omdat een goed gemaakte video perfect inspeelt op de zintuigen. Beeld, geluid en boodschap worden door communicatie deskundigen op elkaar afgestemd. Voeg nog een klein grapje toe en je boodschap wordt beter begrepen en onthouden. En het grapje vergroot ook nog eens de kans dat je animatie video wordt gedeeld.

Je ziet, animatie video’s helpen om een boodschap over te brengen en hebben een groot bereik tegen een beperkt budget. Je zou wel gek zijn om geen gebruik te maken van de voordelen!

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.