×

Hoe gebruik je een uitleganimatie voor instructie?

Hoe gebruik je een uitleganimatie voor instructie?

Een uitleganimatie is voor veel bedrijven allereerst een advertentiemiddel. Als je twee vliegen in één klap wilt slaan, is het echter ook belangrijk dat de video daadwerkelijk zo informatief mogelijk is. Op die manier verspreidt hij niet alleen naamsbekendheid, maar heeft het publiek ook echt iets aan je hulp. En dat betekent weer dat de reputatie van je bedrijf verbetert! Een animatievideo is hier vaak de beste optie, omdat de productie daarvan minder kost. Maar hoe maak je een animatie nu zo informatie mogelijk?

Een simpele structuur

In een informatieve uitleganimatie moet de structuur op ieder moment duidelijk zijn. Je wilt dat het publiek het verhaal probleemloos kan volgen, niet dat het moeite kost om de uitleg bij te houden. Op die manier blijft de boodschap het beste hangen! Om dezelfde reden is het belangrijk dat je je bij het schrijven van het script niet in de details verliest. Als je een simpele stap voor stap uitlegt geeft, is verdere achtergrondinformatie gewoon niet zo interessant. Hou de video kort en compact zodat mensen niet ongeduldig worden bij het kijken!

Infographics en grafieken

Wanneer je cijfers of gegevens over probeert te brengen, kan je publiek zich niet altijd direct voorstellen wat je precies bedoelt. Goed ontworpen infographics kunnen daar verandering in brengen. Ook hier geldt overigens weer dat je het zo simpel en beknopt mogelijk wilt houden. Ingewikkelde visuals met overbodige details zorgen alleen maar voor verwarring. Teken alle grafieken in dezelfde stijl en gebruik alleen de gegevens die je echt nodig hebt!

Een serie uitleganimaties

Zijn er een aantal vragen die klanten vaak stellen? Heb je meerdere producten die allemaal een uitleg nodig hebben? In dat soort omstandigheden is het soms verstandig om meerdere korte video’s te maken. Zo hoeven klanten geen ellenlange animaties af te kijken en kunnen ze toch alle informatie vinden die ze nodig hebben! Let er wel op dat je ook deze structuur duidelijk aangeeft. Noem bijvoorbeeld in iedere uitleganimatie even dat dit een deel van een langere serie is.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.