×

Hoe zet je een geweldige online (video) wedstrijd op?

Hoe zet je een geweldige online (video) wedstrijd op?

Iedereen vindt het leuk om wat te winnen. Daarom zijn wedstrijden en prijsvragen zo een geweldig instrument om aan je online merkbekendheid te werken. Een goede prijsvraag of wedstrijd zorgt voor een grotere betrokkenheid, shares en meer volgers. Het trekt de aandacht. Maar je moet er wel goed over nadenken.

Wat is je doel

Een wedstrijd doe je niet omdat je graag dingen weg wilt geven, maar moeten je marketing doelen dienen. Wil je meer volgers? Wil je email-adressen verzamelen? Of wil je dat mensen je dienst proberen? Als je nieuwe klanten wilt winnen, is het zaak om je wedstrijd zo op te zetten dat je mensen bereikt die je nog niet kennen.

Waar ga je het doen?

Grotere platforms als Facebook, Instagram en Twitter hebben strenge regels over wat wel en niet mag. Het is dus zaak vooraf na te denken over de kanalen die je wilt gebruiken en je wedstrijd aan te passen aan de diverse regels.

Hoe nemen mensen deel?

Wat moet iemand doen om te kunnen winnen? Een simpele “mail en win”? Een vraag beantwoorden? Iets lastigers? Hoe simpeler de taak die deelnemers moeten vervullen, hoe meer deelnemers. Hoe lastiger, hoe selectiever.

Verzin een thema

Hoe ga je de wedstrijd noemen? Verzin een thema en een catchy naam voor je wedstrijd. Zorg dat de wedstrijd op zich herkenbaar is, maar wel past binnen je merkbeleving.

Bepaal je schema

Wanneer begint de wedstrijd? Tot wanneer mag men inzenden? Wanneer trek je de winnaar? Hoe bepaal je wie wint? Verwerk dit in een tijdsplanning.

Wat zijn de prijzen?

Niet onbelangrijk: wat zijn de prijzen die je weg te geven hebt? De prijs is belangrijk, maar moet niet het uitgangspunt van je hele actie zijn. Zorg dat de prijs ook past bij het doel dat je met je wedstrijd hebt. Zorg voor een prijs die past bij het publiek dat je wilt bereiken.

Promoot je wedstrijd

Promoot je wedstrijd en wees klaar voor een vloedgolf aan inzendingen.

Leer van je ervaring

Leg vast hoe de wedstrijd verloopt en trek hieruit lessen voor de volgende keer.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.