×

Scriptschrijver adviseert over animatie video’s: Ken uzelve

Scriptschrijver adviseert over animatie video’s: Ken uzelve

Een script wordt gebaseerd op het concept dat door opdrachtgever en communicatie specialist samen wordt gemaakt. De scriptschrijver zal dit vaak aanvullen met wat eigen research. Toch komt het voor dat bij het schrijven van het script bepaalde (essentiële) informatie blijkt te ontbreken.

Een script wordt gebaseerd op het concept dat door opdrachtgever en communicatie specialist samen wordt gemaakt. De scriptschrijver zal dit vaak aanvullen met wat eigen research. Toch komt het voor dat bij het schrijven van het script bepaalde (essentiële) informatie blijkt te ontbreken. Vaak gebeurt dit op het moment dat de scriptschrijver net zijn of haar flow heeft gevonden. Wanneer deze informatie vervolgens moet worden nagevraagd, loopt het schrijven van het script wat vertraging op.

Daarom is het belangrijk om alle essentiële informatie al meteen bij aanvang van het proces inzichtelijk te hebben. Een aantal variabelen die van belang zijn:

  • Complexiteit van de boodschap
  • Lengte van de animatie video
  • Eigenschappen van de doelgroep (inclusief taalbeheersing)
  • Doel(en) van de animatie video
  • Waar de animatie wordt ingezet

Zo vroeg mogelijk

Deze basisvariabelen zijn essentieel voor elk productieproces en zullen dan ook in het eerste gesprek al worden verzameld. Sommige variabelen zijn echter iets “zachter”. Zo kennen alle creatieve professionals de situatie waarin ze een prachtig idee hebben, dat vervolgens door de cliënt zonder enige twijfel aan de kant wordt geveegd, omdat het niet past binnen de denkbeelden van de organisatie. Natuurlijk is dit vervelend voor de creative, maar het is ook voor de opdrachtgever vervelend, omdat er een nieuw idee verzonnen moet worden.

Bij Donker Media hanteren we een vast stappenplan en hebben we jarenlange ervaring in het stellen van de juiste vragen om dit soort vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen. Dat maakt dat onze animatie video’s een doorlooptijd hebben van minder dan een maand. Toch raden we je aan om voorafgaand aan het eerste gesprek al goed na te denken over de diverse variabelen die invloed hebben op de uiteindelijke animatie video. Zo werken we samen aan het realiseren van jouw bedrijfsdoelen.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.