×

Hoe lang mag een animatievideo zijn?

Hoe lang mag een animatievideo zijn?

Een animatievideo in de vorm van een 2D, 3D, whiteboard, explanimation of infographic is gebonden aan een bepaalde tijdsduur. Dit heeft een aantal belangrijke redenen. De belangrijkste daarvan is het vasthouden van de aandacht. Het is algemeen bekend dat mensen snel afgeleid zijn als een video te lang duurt. Juist daarom wordt er bij een animatievideo een zo kort mogelijke draaitijd gehanteerd.

In veel gevallen is dit slechts 60 seconden. In deze korte tijd moet er een duidelijk en krachtig verhaal vertelt worden. Het bedenken van een goed script is dus van groot belang. Een korte animatievideo heeft daarnaast nog meer voordelen. Zo kunnen ze makkelijk gedeeld worden op social media en nemen ze niet te veel geheugen in beslag als ze worden geplaatst op een website.

Een krachtige boodschap in een kort tijdsbestek

Het maken van een korte animatievideo vereist dus behoorlijk wat kennis en ervaring. Zeker als de je wilt dat complexe informatie op een duidelijke en heldere manier moet worden overgebracht aan de kijker. Gelukkig biedt een geanimeerde video deze voordelen. In enkele seconden kan er een schat aan informatie worden vertelt waar je in tekst normaalgesproken 400 woorden voor nodig zou hebben.

Een animatie video komt tot stand door het maken van een script. Aan de hand hiervan wordt er een passend scenario bedacht. Na deze fase volgen er schetsen die al een duidelijk beeld geven van het eindresultaat. Eventueel wordt er hierna nog een voice-over toegevoegd of wordt er gebruik gemaakt van diverse geluidseffecten. Ook de illustraties komen in deze fase tot leven. Als laatste wordt de video geanimeerd en neemt het eindresultaat niet meer dan 60 seconden in beslag.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.