3D animatie nodig? Wij maken 3D animatie Portfolio Prijs opvragen
3D team donker media

3D animatie laten maken

Een 3D animatie is een perfecte manier om je bedrijf op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Met 3D animatiefilmpjes trek de aandacht van je potentiële klanten op een manier waarop dit met een meer traditionele manier van adverteren niet lukt. Animatiestudio Donker Media helpt jou graag op een leuke en originele manier de aandacht te trekken met een 3D animatie.


Stappenplan Waarom 3D animatie Veelgestelde vragen

3D animatie, stap voor stap

Hoe ziet onze persoonlijke aanpak er uit? Hoe zorgt Donker Media ervoor dat jouw 3D animatie uniek is en perfect past bij je huisstijl, bedrijfscultuur en doelgroep én bovendien de beoogde doelen behaalt? Daarvoor hanteren wij een vast stappenplan. Dat klinkt misschien raar, een vast stappenplan terwijl je maatwerk belooft, maar de ervaring leert dat dit stappenplan de kwaliteit van het eindproduct garandeert en ondertussen zorgt voor voldoende flexibiliteit. Door de stappen stuk voor stuk te doorlopen, weten we zeker dat elk essentieel onderdeel voldoende aandacht krijgt. Bovendien helpt dit bij het plannen van contact en onderling overleg.

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Stap 1: Concept en Script

Het begint allemaal bij het concept en script. Deze documenten stellen we op naar aanleiding van een intensief persoonlijk gesprek waarbij we alles willen weten over je organisatie, product en doelgroep. In deze fase ligt de nadruk op het scherp krijgen van de doelen van jouw 3D animatie. Pas wanneer we weten wát je precies wilt bereiken, gaan we kijken naar het hoe. Dit resulteert in het script.

Concept en Script

Stap 2: Het storyboard

Wanneer je akkoord bent met het concept en script, gaan we aan de slag met het storyboard. Dit is een visuele schets van jouw 3D animatie. Het storyboard is in eerste instantie een hulpmiddel om het creatieve overleg te voeren. Uiteindelijk zal het geaccordeerde storyboard de input zijn voor de volgende stappen.

Storyboard

Stap 3: De illustraties

In het storyboard hebben we een ruwe schets van je 3D animatie gegeven. Nu zoeken we naar de te gebruiken illustraties. Dit gebeurt op detailniveau. We willen precies het juiste gevoel oproepen bij de kijker, daar heb je precies de juiste (combinatie van) illustraties voor nodig.

Illustratie

Stap 4: Voice over

Inmiddels weten we wat we willen bereiken. We hebben ook de visuals gekozen. Nu is het zaak om te kiezen voor de bijpassende stem. De voice-over heeft veel invloed op het gevoel dat je animatie oproept. Daarom staan we uitgebreid stil bij deze keuze.

Voice-over

Stap 5: Animatie

Dit is het moment dat de animatoren aan het werk gaan. Met het storyboard als uitgangspunt veranderen ze de statische illustraties in een dynamische animatie. De timing van de visuele effecten heeft hun bijzondere aandacht. Alles moet kloppen, vooral de timing met de vertelstem is belangrijk om het gewenste effect te bereiken.

Animatie

Stap 6: De Geluidseffecten

De geluidseffecten zijn de slagroom op de taart. In theorie kun je volstaan met een stem en bewegend beeld. Geluidseffecten zorgen er echter voor dat de kijker geen kans krijgt om af te dwalen. Soms verrassend, soms grappig, zorgen geluidseffecten voor nét even dat kleine beetje extra.

Geluidseffecten

Wat is een 3D animatie?

Vroeger was een animatie altijd 2D: eigenlijk keek je naar een reeks tekeningen, die zo snel voorbijschoten dat je beweging waarnam. 3D-animaties zijn anders, ze worden geheel gecomputeriseerd gemaakt. Dit biedt enorme mogelijkheden om je 3D-animatie extra realistisch te maken. Aan de andere kant is een 3D-animatie duidelijk “kunstmatig” en kun je door bepaalde accenten emoties oproepen en versterken. Het succes van 3D-animaties in de bioscopen (denk aan films als The Minions en Despicable Me) laat zien dat 3D-animaties ongekend populair zijn.

 

En echt niet alleen bij het jonge publiek. Films als “Avatar” laten zien dat ook volwassenen massaal vallen voor 3D. Sterker nog, 3D animaties worden inmiddels gezien als een kunstvorm. Met een 3D-animatie door ons animatie bedrijf kun je op deze populariteit inhaken. Je maakt gebruik van een bewezen succesformule, waarmee je je doelgroep op een prettige wijze kennis laat nemen van wat je hen wilt vertellen.

Wij hebben animaties gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Waarom een 3D animatie?

3D-animaties bieden mogelijkheden die geen enkele andere visueel format kan bieden. Door het gebruik van driedimensionale beelden bepaal je zelf de mate van realisme die je animatie moet laten zien. Hierdoor kun je subtiel spelen met je publiek, om daarmee de kans dat mensen je verhaal beter begrijpen te vergroten. Ook biedt de enorme flexibiliteit van 3D-animatie je alle ruimte om precies de juiste sfeer en beeld te scheppen, waardoor je animatie perfect aansluit op je huisstijl en het image dat je wilt uitdragen.

 

Door 3D-animaties kun je een ruimtelijke ervaring bieden. Zo kun je de kijker bijvoorbeeld een nieuw bouwproject laten ervaren, of kun je laten “zien” hoe de bloedsomloop er van binnenuit uitziet. 3D-animatie wordt dan ook veel gebruikt bij bouwprojecten, projectontwikkeling en in het onderwijs. Ten slotte nog een voordeel van 3D-animaties: de wow-factor. Met een goede 3D animatie trek je de aandacht. En je houdt de aandacht vast. Want een goedgemaakte 3D-animatie is niet alleen informatief, hij is ook gewoon leuk om naar te kijken.

Veelgestelde vragen

De kosten van een 3D animatie zijn afhankelijk van wat je precies wilt. Speelduur en complexiteit hebben uiteraard invloed op de kosten. Daarom offreren we altijd op basis van een persoonlijk gesprek waarbij we je wensen inventariseren.

Gemiddeld genomen duurt de productie van een 3D animatie ongeveer 3 tot 4 weken.

Hoe korter de tijd die je nodig hebt om je boodschap over te brengen, hoe beter. Meestal duurt een animatie 60-90 seconden.

 

Uiteraard. Wij hechten zeer aan de persoonlijke aanpak. Omdat jij je organisatie het beste kent zijn we blij met al je input. Als professionals willen we je echter de beste 3D animatie leveren als mogelijk is. Vaak betekent dit dat we wel een paar verbeterideeën hebben. Dat is ook waar je ons voor inhuurt.

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek maken we een inventarisatie van je wensen en eisen. Op basis daarvan kunnen we een offerte voor je 3D animatie opstellen.

Als je een 3D animatie wilt die werkt, hecht aan een persoonlijke aanpak en aan een professioneel team, dan is Donker Media de partner voor jou.

Een offerte ontvangen voor je 3D animatie

Neem contact op voor een offerte