Menu

Animatie laten maken in Breda

Animatie laten maken in Breda

Als je een animatie wilt laten maken in Breda, dan is natuurlijk alleen het beste goed genoeg. Donker Media begrijpt dat als geen ander. Breda is een prachtige stad waarin jij je als ondernemer natuurlijk zo goed mogelijk wilt kunnen onderscheiden. Een animatie van Donker Media bereikt zijn doel als geen ander. Zo krijgt jouw onderneming, product of merk de aandacht die het verdiend. Daarnaast ben je bij ons altijd verzekerd van maatwerk. Dat betekent dat als je een animatie wilt laten maken in Breda, deze altijd uniek voor jou wordt gemaakt. Of dat nu voor de aankondiging van een evenement is of omdat je jouw online én offline marketing een flinke boost wilt geven. Video marketing in de vorm van een animatie mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Daarbij maakt het niet uit hoe veelomvattend, complex of uitgebreid het verhaal is wat je graag wilt delen. Het creatieve team van Donker Media staat dan ook graag voor je klaar als je een animatie wilt laten maken in Breda.

Animatie video voorbeelden

Boodschap met animatie overbrengen

Een animatie is een korte videoboodschap welke jouw boodschap op geanimeerde wijze overbrengt op de doelgroep. Animatiefilms zijn aantrekkelijk om naar te kijken, en zijn zo opgebouwd dat de aandacht van de kijker behouden blijft. Op deze manier blijft de boodschap niet alleen langer hangen, maar zet het jouw doelgroep ook aan tot het ondernemen van actie. Dit kan een aanvraag zijn of zelfs het overgaan tot aankoop. Maar, als je een animatie laat maken in Breda biedt Donker Media je nog meer voordelen. Zo kun je rekenen op een groter bereik omdat jouw verhaal met de buitenwereld kan worden gedeeld. Denk maar eens aan het delen via social media kanalen. Een groter bereik betekent ook direct meer naamsbekendheid voor je onderneming, dienst of product. Maar, ook intern of op de werkvloer is het inzetten van een animatie effectief. Hierbij kun je denken aan een infographic die de kijker informeert over de werking van een dienst of zelfs de gebruiksaanwijzing van apparatuur. Daarnaast is het kijken naar een animatie video veel boeiender dan het moeten doorspitten van een stuk tekst.

Maatwerk en samenwerking

Script afbeelding

1. Script

Voordat we starten met het maken van jouw unieke animatie in Breda, gaan we graag eerst met je rond de tafel. Aan de hand van een kennismakingsgesprek komen we meer te weten over je doelstelling en welk verhaal je graag zou willen delen met andere mensen. Om het script voor jouw animatie tot stand te laten komen, doen we ook een uitgebreid onderzoek naar jouw doelgroep en de huisstijl van jouw onderneming. Deze kunnen we verderop in de werkwijze weer geraffineerd verwerken in jouw maatwerk animatie.
Verhaallijn afbeelding

2. Verhaallijn

Als het script eenmaal in handen is, gaan we verder met het maken van de verhaallijn. In deze stap bepalen we welke stijl we gaan hanteren voor jouw animatie. Dit kan een uitleganimatie, infographic of bijvoorbeeld een 2D animatie zijn. Daarna verdelen we het script in kleine scenes. Bij elk shot maken we alvast wat schetsen en teksten. Zo weten we ongeveer wat we uit willen gaan dragen met jouw animatie en welke plaatjes daarbij horen. In deze stap kan er echter nog van alles gewijzigd en toegevoegd worden. Daarom houden we ook graag nauw contact met je.
Storyboard afbeelding

3. Storyboard

Zodra we bij het storyboard zijn aangekomen gaan onze creatieve designers aan de slag. De scènes die we in de verhaallijn nog globaal hebben geschetst, krijgen in deze fase meer vorm. De animaties worden verfijnd en achter elkaar gezet. Daarnaast selecteren we de teksten die het beste passen bij de afbeelding. In feite zou je het storyboard kunnen vergelijken met een stripverhaal. Je kunt je voorstellen dat we in deze stap al een duidelijk beeld krijgen van hoe jouw maatwerk animatie eruit komt te zien.
Illustratie afbeelding

4. Illustratie

Ook de illustratie is een belangrijk proces als je een animatie wilt laten maken in Breda. In deze stap kiezen we de definitieve schetsen uit en brengen we nog meer details aan. Ook de teksten krijgen hun eigen plaats in de animatie. Het illustreren is een belangrijke voorbereiden op de laatste twee fasen van jouw animatie. Pas als de schetsen en de tekst volledig zijn afgestemd op elkaar kunnen we verder in het animatie proces. Jouw video is bijna klaar om gedeeld te kunnen worden met de wereld.
Animatie afbeelding

5. Animatie

In deze één na laatste stap brengen we jouw maatwerk animatie tot leven. De teksten die de boodschap van jouw video over moeten brengen worden ingesproken door een passende voice-over. Deze worden op het juiste tijdstip toegevoegd aan elke scene. Ook de figuren en elementen in de animatie video krijgen ieder hun eigen beweging. Hierbij kun je denken aan een lamp die aan en uit wordt gedaan, een fietsende voorbijganger of bijvoorbeeld spelende kinderen. Deze interactie zorgt ervoor dat de aandacht van de kijker behouden blijft.
Geluidseffecten afbeelding

6. Geluidseffecten

Nu we aangekomen zijn in de slotfase van jouw animatievideo, hoeven we alleen nog specifieke geluidseffecten toe te voegen. Dit kan van alles zijn. Van vallend glas tot aan een op hol slaande machine. Het is maar net wat de boodschap van jouw verhaal is. Nu jouw animatie klaar is, kun je jouw onderneming niet alleen in en rondom Breda meer bekendheid geven, maar natuurlijk ook wereldwijd.

Waarom Donker Media Breda?

Als ondernemer laat je liever niets aan het toeval over. Zeker niet als het gaat om de bekendheid en het succes van jouw bedrijf of organisatie. Bij Donker Media helpen we je daar graag bij. Ons team bestaat uit een select gezelschap van creatieve breinen. Ieder heeft bij ons zijn eigen specialiteit. Omdat we werkzaam zijn in een klein team, kunnen we de lijnen kort houden. Dat betekent dat wijzigingen of toevoegingen snel en accuraat doorgevoerd kunnen worden. Doordat we een persoonlijke benadering hanteren, kunnen we ons nog beter verdiepen in jouw wensen en doeleinden. Daarnaast kunnen we je door onze ruime ervaring altijd voorzien van een goed advies. Bij Donker Media is niets te gek als je een animatie wilt laten maken in Breda. Daarbij denken we graag out of the box om ons maatwerk nog meer kracht bij te kunnen zetten.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA