×
personages maken illustraties voor animaties

Waarom Donker Media

Bij Donker Media geloven we dat alles beter wordt met persoonlijke aandacht. Daarom houden we gedurende het proces nauw contact met je. Dat resulteert in unieke animaties die het verhaal vertellen van jouw onderneming, product of dienst. Doordat we ons verdiepen in wat jij wilt uitdragen, ontstaat er altijd een pakkend eindresultaat. Door een video te laten maken bereik je jouw doelgroep op een unieke én onderscheidende manier. Onze experts staan daarin graag voor je klaar.

Ons recept

Ben je benieuwd hoe we jouw animatie filmpje maken, om jouw verhaal te vertellen? Onze animators
gaan met je in gesprek. Zo achterhalen we welke animatie video je wilt laten maken. Dat doen we
samen, door tijdens de verschillende stappen steeds in contact te blijven:

1. Script

In de beginfase is je rol van vitaal belang. We zullen je honderduit vragen stellen over je bedrijf, de cultuur, de huisstijl, je klanten, je producten en wat je met je animatie video wil bereiken. Het einddoel van deze fase is een concept en script voor je animatie video waar je tevreden over bent.

personage die een script schrijft

2. De Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.

personages die een verhaal voor animatie bedenken

3. Storyboard

Onze tekenaars gaan aan het werk om het concept en script te vertalen naar tekeningen. Ze vertalen de tekst naar beeld. Het creatieve resultaat hiervan noemen we het storyboard. Aan de hand van het storyboard gaan we weer het gesprek aan om af te stemmen of je nog tevreden bent met de ingeslagen weg.

2 personages die een storyboard voor animatie tekenen

4. Illustratie

Denk hierbij aan personages, maar ook aan de omgeving waarin zij zich bevinden. Deze fase kan nog een hele puzzel zijn. Gelukkig hebben onze mensen verstand van visuele communicatie en vinden ze het heerlijk zich hierin vast te bijten. Jij hoeft alleen maar te laten weten of je het eens bent met onze voorstellen.

personages maken illustraties voor animaties

5. Animatie

De timing van de stem is voor de animatoren een belangrijk kader. We nemen de stemopname op, nu kunnen we de illustraties tot leven wekken. De illustraties worden geanimeerd.

personage animatievideo laten maken

6. Geluidseffecten

Met geluidseffecten kun je de aandacht van de kijker sturen en emoties oproepen. Maar dan moeten ze wel goed passen bij de rest van je animatie. Daarom voegen we de geluidseffecten als laatste toe. Je animatie is nu klaar voor gebruik!

muziek luisterend personage

Veelgestelde vragen

 • 1 Waarom een animatiebedrijf inschakelen?

  Een animatiebedrijf zorgt ervoor dat jouw merk, bedrijf, dienst of product op doeltreffende manier onder de aandacht van de doelgroep wordt gebracht. Een animatiebedrijf beschikt namelijk over de ervaring om dat te kunnen bereiken. Zo kan het zijn dat je sommige marketing vormen tevergeefs hebt uitgeprobeerd of toegepast. Juist dan is het een goed idee om het advies en de ondersteuning van een animatiebedrijf in te schakelen. Zo weet je namelijk zeker dat het eindresultaat alles bevat waar je op gehoopt had. Een animatiebedrijf is gespecialiseerd in het maken van verschillende animatie video’s.

  2D animatie of whiteboard animaties zijn hier een goed voorbeeld van. Ze leggen de werking van een dienst uit, promoten een merk of laten de doelgroep kennis maken een product of onderneming. Een animatiebedrijf zorgt met een op maat gemaakte animatie voor de juiste klantenbinding en vergroot de vindbaarheid in Google. Hoewel deze voordelen al redelijk overweldigend zijn, zijn er nog een aantal redenen op te noemen waarom je de hulp van een animatiebedrijf in zou moeten roepen. Donker Media staat daarom graag voor je klaar.

 • 2 Wat is jullie werkwijze?
 • 3 Wat kost een animatie?

Bekijk ons werk:
Animatiefilmpjes

Misschien wil je zien hoe we een animatie maken op basis van jouw input. Dat kan aan de hand van de animaties die we voor andere klanten maakten, zoals KPN, DHL, ABN en Ziggo.

We zijn trots op de animaties die we maakten. Bekijk ons portfolio en doe inspiratie op met de stijlen, scripts, boodschappen en andere elementen die je graag terug wilt zien in jouw video. Of vertel ons gericht waar je naar op zoek bent. Dan gaan we daarmee aan de slag voor een volledig unieke animatie die precies past bij wat jij jouw doelgroep wilt vertellen.

Vertel het met animatie

Met een animatie video van Donker Media is het mogelijk mensen in korte tijd
te informeren, aansporen of tot actie te overtuigen. Een animatie is makkelijk intern,
via social media of op een website te delen.

  Heb je een vraag?

  Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.