Bedrijfsfilm nodig? Wij maken bedrijfsfilms Portfolio Prijs opvragen
team donker media

Bedrijfsfilm laten maken

Wil je een bedrijfsfilm laten maken? Het kan soms lastig zijn om een lange, abstracte tekst of ingewikkelde data goed uit te leggen aan klanten, werknemers of consumenten. Gelukkig kun je hiervoor een bedrijfsfilm gebruiken, waarmee dit allemaal in enkele minuten helder wordt uitgelegd. Donker Media maakt deze bedrijfsfilms.


Stappenplan Portfolio Veelgestelde vragen

Bedrijfsfilm: stap voor stap

Wanneer je ons inschakelt om jouw bedrijfsfilm te maken kies je voor maatwerk. Dat betekent echter niet dat we ad hoc werken. We willen tenslotte kwaliteit leveren binnen de deadline die we hebben afgesproken. Om die reden hebben we een stappenplan dat we bij de productie van jouw animatie volgen. Dit stappenplan voorkomt dat we bochten afsnijden en garandeert dat we bij alle belangrijke punten stilstaan. Ook de overlegmomenten zijn in het stappenplan opgenomen. Daardoor weet je precies waar je aan toe bent en hoever de productie van je bedrijfsfilm is gevorderd. Zo hou je altijd de vinger aan de pols. Ons stappenplan bestaat uit zes stappen.

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Concept naar script

In de kennismaking hebben we in grote lijnen al vast gelegd waarnaar je op zoek bent. Dit werken we samen uit naar een concept. Wanneer je tevreden bent over het concept, gaan onze schrijvers aan de slag om dit uit te werken naar een script. Hierin zijn de meeste elementen van de bedrijfsfilm al beschreven.

Concept en Script

Script naar storyboard

Zodra het script akkoord is, beginnen onze tekenaars aan de vertaling van de tekst naar het storyboard. Dit storyboard geeft een visuele weergave van de uiteindelijke bedrijfsfilm en helpt om deze verder te perfectioneren.

Storyboard

Van storyboard naar illustraties

Het storyboard is een ruwe schets die later wordt geperfectioneerd door de juiste animaties te zoeken. Stel dat in je storyboard een boom is opgenomen, dan zoeken we nu de juiste boom. Wil je een eik, of liever een appelboom? En welke kleur moet hij precies hebben. Dit is een echt detailwerkje. Gelukkig hebben we specialisten die alles weten van de wisselwerking tussen illustraties.

Illustratie

Van illustraties naar stem

Inmiddels weten we welke scenes we gaan produceren en hoe de illustraties er tot in detail uitzien. Nu gaan we aan de slag met de vertelstem, of voice-over. We hebben een aantal stemmen in ons bestand, elk met een eigen karakter. Daarnaast kunnen we ook andere stemacteurs inzetten. Samen zoeken we de stem die het beste past bij wat je wilt bereiken.

Voice-over

Animeren van de bedrijfsfilm

Nu we de illustraties en het verhaal hebben, wordt het tijd om je bedrijfsfilm tot leven te brengen. Dit is het moment dat onze gepassioneerde animatoren in actie komen. Zij zorgen ervoor dat de stilstaande illustraties écht karakter krijgen. Daarbij nemen ze geen genoegen met een “zesje”, maar streven ze elke keer weer naar een meesterwerk.

Animatie

Tenslotte: de geluidseffecten

Je bedrijfsfilm is bijna af. We hoeven alleen de geluidseffecten nog toe te voegen. Geluidseffecten helpen om de aandacht vast te houden en te richten. Door een goed getimed geluidsfragment maak je het de kijker nog gemakkelijker om je boodschap tot zich te nemen.

team donker media

Animatie bedrijfsfilm

Donker Media is een bedrijf dat veel ervaring heeft met het maken van bedrijfsfilms. Zo’n bedrijfsfilm kan op verschillende manieren worden gemaakt. We kunnen dit doen in 2D, maar ook een mooi geanimeerde bedrijfsfilm animatie in 3D behoort bij ons tot de mogelijkheden.

 

Op onze website vind je een aantal voorbeelden van de filmpjes die we bij Donker Media hebben gemaakt. Aan de hand hiervan kun je kiezen wat de beste stijl voor je bedrijfsfilmpje animatie. Zo kun je ook zien dat animatie daadwerkelijk de manier is om je boodschap het beste naar voren te brengen.

Wij hebben bedrijfsfilms gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Bedrijfsfilms van Donker Media

Een bedrijfsfilm van Donker Media vraag je eenvoudig aan. Kijk bijvoorbeeld eens op onze website, waar je een contactformulier vindt. Geef hierop de informatie over je bedrijfsfilm door en vraag een vrijblijvende offerte aan. Aan de hand hiervan gaan we met je in gesprek over de beste manier om een bedrijfsfilm op te nemen.

 

Wij zorgen er daarbij voor dat jouw boodschap zo goed mogelijk naar voren wordt gebracht. Schroom daarom niet en neem vandaag nog contact met ons op als je meer wil weten over de mogelijkheden die je hebt bij ons bedrijf.

Veelgestelde vragen

De ene bedrijfsfilm is de andere niet. De prijs van je bedrijfsfilm is afhankelijk van veel factoren. Daarom nodigen we je van harte uit voor een kennismaking waar we je wensen inventariseren. Vervolgens kunnen we een offerte uitbrengen.

Het maken van een bedrijfsfilm is maatwerk, dus de doorlooptijd varieert. Maar gemiddeld kun je rekenen op 3-4 weken.

Een bedrijfsfilm heeft een bepaalde timing nodig om effectief te zijn. Eén tot anderhalve minuut blijkt in de praktijk ideaal.

 

Misschien heb je al een storyboard of script voor je bedrijfsfilm. Wij nemen deze graag mee als input voor onze productie.

Elke bedrijfsfilm is maatwerk. Daarom beginnen we altijd met een (vrijblijvend) persoonlijk gesprek. Op basis hiervan kunnen we een offerte voor je bedrijfsfilm uitbrengen.

Donker Media staat voor een persoonlijke aanpak en heeft een eigen team professionals die jouw bedrijfsfilm van begin tot einde tot in de puntjes verzorgen. En dat voor een heel scherp tarief.

Interesse in een bedrijfsfilm?

Neem contact op!