Menu
slider achtergrond

Bedrijfsfilm laten maken

Portfolio Meer informatie

Bedrijfsfilm laten maken

Wil je een bedrijfsfilm laten maken? Het kan soms lastig zijn om een lange, abstracte tekst of ingewikkelde data goed uit te leggen aan klanten, werknemers of consumenten. Gelukkig kun je hiervoor een bedrijfsfilm gebruiken, waarmee dit allemaal in enkele minuten helder wordt uitgelegd. Donker Media maakt deze bedrijfsfilms. Klik hier om enkele eerder gemaakte voorbeelden uit ons portfolio te bekijken.

Bedrijfsfilm voorbeelden

Maak een keuze uit onze animatiesoorten

Basis

Basis

De basis animaties bestaan uit eenvoudig vormgegeven 2D illustraties waar vaak ook iconen of teksten in beeld komen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Complex

Complex

Bij de complex animaties besteden we meer tijd aan de details van de illustraties, (karakter)animaties en geluidseffecten. Kan ook 3D animaties bevatten. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Whiteboard

Whiteboard

Bij een whiteboard animatie wordt op een speelse wijze het onderwerp eenvoudig uitgetekend. Ideaal om complexe materie uit te leggen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.

Waarom Donker Media

Het team van Donker Media is gespecialiseerd in het maken van treffende animatievideo’s. Of dat nu gaat om explanimation, uitleganimatie of bedrijfsfilm. Onze experts verstaan de kunst van het animeren. Doordat we een nauwe samenwerking nastreven, weten we het verhaal van jouw onderneming naadloos te vertalen naar een perfectie animatie. Uiteraard mag je daarbij 100% inzet en professionaliteit verwachten.

Bedrijfsfilm: stap voor stap

Script afbeelding

Concept naar script

In de kennismaking hebben we in grote lijnen al vast gelegd waarnaar je op zoek bent. Dit werken we samen uit naar een concept. Wanneer je tevreden bent over het concept, gaan onze schrijvers aan de slag om dit uit te werken naar een script. Hierin zijn de meeste elementen van de bedrijfsfilm al beschreven.
Verhaallijn afbeelding

Script naar verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.
Storyboard afbeelding

Verhaallijn naar storyboard

Zodra het script en verhaallijn akkoord zijn, beginnen onze tekenaars aan de vertaling van de tekst naar het storyboard. Dit storyboard geeft een visuele weergave van de uiteindelijke bedrijfsfilm en helpt om deze verder te perfectioneren.
Illustratie afbeelding

Storyboard naar illustratie

Het storyboard is een ruwe schets die later wordt geperfectioneerd door de juiste animaties te zoeken. Stel dat in je storyboard een boom is opgenomen, dan zoeken we nu de juiste boom. Wil je een eik, of liever een appelboom? En welke kleur moet hij precies hebben. Dit is een echt detailwerkje. Gelukkig hebben we specialisten die alles weten van de wisselwerking tussen illustraties.
Animatie afbeelding

Illustratie naar animatie

Nu we de illustraties en het verhaal hebben, wordt het tijd om je bedrijfsfilm tot leven te brengen. We laten het script inspreken door een voice over artiest en gaan aan de slag met het animeren van de illustraties. We zorgen ervoor dat de stilstaande illustraties écht karakter krijgen.
Geluidseffecten afbeelding

Animatie naar geluidseffecten

Je bedrijfsfilm is bijna af. We hoeven alleen de geluidseffecten nog toe te voegen. Geluidseffecten helpen om de aandacht vast te houden en te richten. Door een goed getimed geluidsfragment maak je het de kijker nog gemakkelijker om je boodschap tot zich te nemen.

Veelgestelde vragen

Waarom een bedrijfsfilm laten maken?


Een bedrijfsfilm laat je natuurlijk maken om je medewerkers of klanten een uniek kijkje achter de schermen en op de werkvloer te kunnen geven. Waar je met een tekst of ingewikkelde tabellen vaak geen duidelijkheid kan verschaffen, kun je dat met een geanimeerde bedrijfsfilm van Donker Media wel. Je kunt consumenten informeren over de werkwijze binnen je bedrijf, de werking van een bepaalde dienst of de producten die je te bieden hebt.

Een animatie bedrijfsfilm zorgt voor verbinding en affiniteit. En dat is nou juist wat je als ondernemer graag wilt bereiken. Aan de hand van een op maat gemaakte bedrijfsvideo breng je complexe processen of boodschappen helder in beeld. Daarnaast zorgen ze voor de juiste emotie en sfeer. Een bedrijfsfilm kun je zowel online als offline inzetten. Hierbij kun je denken aan een video die de werking van apparatuur op de werkvloer uitlegt aan werknemers, maar ook aan een krachtige marketing tool die online ingezet kan worden. Dat is de reden waarom je een bedrijfsfilm laat maken bij Donker Media.

Wanneer een bedrijfsfilm laten maken?


Er zijn veel redenen op te noemen voor het laten maken van een geanimeerde video. Maar wanneer zou je het beste een bedrijfsfilm kunnen laten maken? Op het moment dat jouw onderneming wel wat meer aandacht kan gebruiken, je complexe processen duidelijk wilt uitleggen aan klanten of medewerkers of streeft naar meer binding met de consument. Wat je reden ook is, met het laten maken van een bedrijfsfilm ben je altijd op de goede weg.

De consument of werknemer kan genieten van een unieke visuele ervaring met herkenbare elementen. Bij Donker Media kunnen we de geanimeerde bedrijfsvideo dan ook geheel aanpassen aan de kenmerken van de onderneming. Dit kunnen de kleuren van de huisstijl zijn, maar ook een situatie die voor een feest van herkenning zorgt. Bij Donker Media staan we graag voor je klaar wanneer je graag een pakkende bedrijfsfilm animatie wilt laten maken.

Welke animatievorm is geschikt voor mijn bedrijfsfilm?


Bij Donker Media werken we met verschillende animatievormen. Hierbij heb je de keuze uit een 2D, 3D of whiteboard animatie. Daardoor zijn de door ons geproduceerde video’s breed inzetbaar. Voordat je een bedrijfsfilm laat maken is het dus belangrijk om de juiste stijl van animatie te kiezen. Voor een corporate video wordt in de meeste gevallen gekozen voor een 2D animatie. Dit heeft als reden omdat we hier alle kanten mee uit kunnen. Het scenario kan volledig worden aangepast op jouw onderneming, product of dienst.

Wil je jouw werknemers bijvoorbeeld informeren over de werking van specifieke apparatuur, dan doen we ons best om deze situatie zo goed mogelijk na te bootsen. Deze animatievorm voor een bedrijfsfilm kan tevens ingezet worden om consumenten wegwijs te maken binnen je bedrijf of de diensten die je daarbij aanbiedt. Er wordt altijd gestreefd naar herkenning én een duidelijke weergave. Uiteraard kun je bij het laten maken van een bedrijfsfilm ook kiezen voor een 3D of whiteboard animatie. Bij Donker Media kunnen we je exact vertellen welke animatievorm het beste past bij jouw bedrijfsfilm. Deze keuze hoef je dus niet alleen te maken.

Wat kost het laten van een bedrijfsfilm?


De prijs voor het laten maken van een bedrijfsfilm is zonder specifieke informatie niet te bepalen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal belangrijke elementen. Eén daarvan is jouw persoonlijke voorkeur. Zo kan het zijn dat je speciale effecten wilt laten toevoegen aan de bedrijfsfilm, of gebruik wilt maken van een topkwaliteit voice-over. Maar, ook de stijl die wordt gekozen voor de bedrijfsfilm en de informatie die daarin verwerkt moet worden spelen een rol in de uiteindelijke prijs.

Omdat we bij Donker Media alleen werken met maatwerk, kunnen we je pas voorzien van een treffende offerte na een persoonlijk gesprek. Dit geeft jou de zekerheid dat je altijd wordt voorzien van de scherpste prijs. Investeren in een geanimeerde bedrijfsfilm is daarnaast bijzonder effectief. De kosten zijn dan ook snel terugverdiend. Als je graag wilt weten wat de kosten zijn voor jouw bedrijfsfilm nodigen we je graag uit voor een persoonlijke gesprek.

Wat is de doorlooptijd van een bedrijfsfilm?


Het proces waarmee jouw bedrijfsfilm tot stand duurt ongeveer 3 a 4 weken. In deze tijd zitten we natuurlijk niet stil en werken we hard aan een bedrijfsfilm die geheel voldoet aan jouw wensen. Het proces begint met een persoonlijke ontmoeting. Daarin horen we graag wat je graag wilt communiceren in de bedrijfsfilm die we voor je gaan maken.

Ook specifieke wensen kunnen in dit gesprek kenbaar gemaakt worden. Vervolgens werken we in heldere stappen toe naar een verbluffend eindresultaat. Dit proces bestaat uit het maken van een script, het opzetten van schetsen, het bedenken van een passend scenario om deze vervolgens te gaan animeren. De doorlooptijd van 3 a 4 weken is hiermee compleet gevuld met aandacht die gericht is op jouw geanimeerde bedrijfsvideo.

Wat wordt de tijdsduur van mijn bedrijfsfilm?


Kort en krachtig is de boodschap van elke animatievideo. Dat geldt ook zeker voor een bedrijfsfilm. De ideale tijdsduur ligt hier tussen de één en anderhalve minuut. Er zijn een aantal goede redenen op te noemen waarom deze video’s relatief kort zijn. In de eerste plaats dwingt het ons team om scherp en creatief aan het werk te gaan. Het complete verhaal moet immers duidelijk en helder weergegeven worden in dit korte tijdsbestek.

Daarnaast houdt het de aandacht van de kijker vast. Mensen zijn nou eenmaal snel afgeleid, zeker als een video langer dan 2 minuten duurt. De focus wordt dus behouden met deze ideale tijdsduur. Daarnaast zijn korte bedrijfsfilms ideaal om te delen via social media of te uploaden op een website. Ze maken het systeem niet traag en bevorderen daarmee de conversie. Nog een goede reden dus waarom een geanimeerde bedrijfsfilm niet meer tijd in beslag neemt dan anderhalve minuut.

Mag ik zelf een script en/of visuals aanleveren?


Bij Donker Media beschikken we niet alleen over een creatieve, maar ook over een vrije geest. Daarom mag je bij ons alles aanleveren wat je maar wil. Van je lievelings voice-over tot aan specifieke visuals die je wilt laten verwerken in je bedrijfsfilm. Als je graag een geanimeerde bedrijfsfilm wilt laten maken, heb je misschien al nagedacht over hoe deze er uiteindelijk uit moet komen te zien. Deze ideeën verwerken we natuurlijk graag met onze kennis en ervaring. Hier komen in de meeste gevallen de mooiste resultaten uit naar voren. Ook als je nog blanco bent voor wat betreft het idee voor je bedrijfsvideo staan we voor je klaar.

Wat hebben jullie nodig om een offerte op te stellen?


Bij Donker Media komt een offerte voor jouw bedrijfsfilm tot stand vanuit een persoonlijk gesprek. Zo kunnen we je namelijk de scherpste prijs aanbieden. Omdat onze video’s maatwerk zijn hebben we dus niet genoeg aan een beknopt offerteformulier. Daarnaast willen we je als opdrachtgever natuurlijk graag wat beter leren kennen.

Dit doen we door je van alles te vragen over jouw bedrijf, product of dienst. Zeker als we jouw onderneming treffend weer willen laten geven in een bedrijfsfilm is dat van groot belang. Andersom geeft deze babbel ook jou de mogelijkheid om vragen te stellen aan ons. Na dit gesprek weten we precies wat we verwachten van elkaar en kunnen we je een op maat gemaakte offerte bieden voor jouw geanimeerde bedrijfsfilm. Uiteraard ben je daarbij altijd verzekerd van de hoogste kwaliteit én een concurrerende prijs.

Waarom Donker Media?


Onze vaste klanten weten natuurlijk al waarom ze moeten kiezen voor de diensten van Donker Media. Maar waarom zou jij dat moeten doen? Simpelweg omdat we beschikken over een aantal waardevolle kenmerken. In de eerste plaats beschikken we over een team met veel ervaring en expertise in het vak. Ook aan creativiteit is er bij Donker Media geen gebrek. Daarnaast maken we elke bedrijfsfilm op maat.

Dit garandeert je van het beste eindresultaat. Hoewel ons team klein is, zijn we tot grootse dingen in staat. Kwaliteit en service voeren daarbij de boventoon. Uiteraard hoef je daarbij niet in te leveren op een scherpe prijs. Ook persoonlijk contact is iets wat we zeer op prijs stellen. Het geeft ons de mogelijkheid om veranderingen of toevoegingen direct door te kunnen voeren. Zo worden deadlines gehaald en ontstaan er prachtige samenwerkingen. Het is dan ook niet voor niets dat Donker Media dé specialist is op het gebied van geanimeerde bedrijfsfilms.

Bekijk Enkele Case Studies

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA