×

7 tips voor betere verkoop animatievideo’s

7 tips voor betere verkoop animatievideo’s

Animatie video’s zijn gaaf. Je kunt er alle kanten mee op. Bij Donker Media vinden we elk animatie project weer een mooie uitdaging. We maken diverse soorten animaties, van 2D/3D animatie, naar whiteboard animation. Van explanimations (uitlegvideo’s) tot verkoop animaties. In de loop der jaren hebben we geleerd wat wel werkt (en wat niet). In dit artikel delen we 7 tips voor het maken van een betere verkoopanimatie.

#1 KISS

Keep it simple, stupid! Je hebt ongeveer een minuut om je verhaal te vertellen. Schrap wat je kunt schrappen en blijf bij de essentie. Geen afleiding van je boodschap toegestaan!

#2 Doe het snel

Je kijker heeft misschien wel wat beters te doen. Zorg dat je in maximaal 30 seconde tot de kern van je boodschap komt. Maak duidelijk waarom je kijker niet mag afhaken.

#3 Wees direct

Draai niet om de hete brij heen, daar heeft niemand wat aan. Zeg wat je te zeggen hebt. Zorg dat je publiek weet dat je het tegen hen hebt. Geen algemeenheden, maar een boodschap die hen direct aanspreekt. Is je doelgroep divers? Splits hem dan op en maak voor beide een eigen video, die helemaal op hen is gericht.

#4 Sla de juiste toon aan

Een arts spreek je niet aan als een puber. En een puber benader je niet met ambtelijk taalgebruik. Als je je doelgroep kent, weet je ook welke toon je bij hen moet aanslaan. Zorg dat de personages in je animatie herkenbaar zijn voor je doelgroep, door hen de juiste gesprekken te laten voeren. Twijfel je over de juiste toon? Doe dan nog wat onderzoek naar je klanten.

#5 Vertel een verhaal

Cijfers en tabellen zijn waardevol. Maar die kun je ook als email bijlage versturen. In je video wil je mensen boeien. Zorg dus voor een duidelijk verhaal.

#6 Gebruik humor

Zorg voor een lach op het gezicht van je kijker. Humor is een geweldige emotie, die ervoor zorgt dat mensen je leuk vinden. Maar pas wel op dat je binnen de grenzen van het betamelijke blijft.

#7 Doseer

Tenslotte: doseer. Ga niet te snel, want dan haken mensen af. Praat niet zo snel als je kunt praten, maar praat zo snel als de ander kan luisteren. Als vuistregel wordt aangehouden dat de voice over ongeveer 140-160 woorden per minuut uitspreekt.

Wil jij een verkoopanimatie waar je jouw omzettargets mee haalt? Donker Media helpt je graag. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende afspraak.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.