Animatie video inzetten voor interne communicatie

Animatie video inzetten voor interne communicatie

Animatie video’s worden veel gebruikt voor online marketing. Wist je dat je animatie video’s ook heel goed kunt gebruiken voor interne communicatie? Vooral nu werken on-the-road en thuiswerken steeds normaler wordt neemt de waarde van animatie video’s voor verbindende interne communicatie toe. Een zeepkist-sessie werkt steeds beter, maar een animatie kan overal en altijd gebruikt worden.

Een onderzoek van een groot Amerikaans communicatie bedrijf concludeerde dat 71% van de bedrijven al “iets” doet met video. Ruim 90% van de respondenten in het onderzoek vond (animatie) video belangrijk voor de interne communicatie. Animatie is niet alleen een “add-on” bij een bestaande communicatiestrategie, maar wordt steeds meer een integraal deel van de interne communicatie. Ook voor W&S blijkt animatie video bedrijven goede diensten te bewijzen.

Mobile friendly

Vooral jongere medewerkers doen alles op de telefoon, zij gaan echt niet op zoek naar een PC om jouw video te bekijken. Dus moet je het hen aanleveren op een manier die wél toegankelijk is. Het is dus zaak ervoor te zorgen dat je animaties geschikt zijn om te worden bekeken op de smartphone. Denk ook aan ondertiteling, want soms staat het geluid uit.

Personeelstraining

Animatie video’s zijn bij uitstek geschikt voor personeelstrainingen. Natuurlijk kun je niet volstaan met video alleen, maar een beetje training kan eigenlijk niet meer zonder animatie video’s.

Informeren van medewerkers

Nieuwe producten en procedures volgen elkaar steeds sneller op. Gebruik een explanimation om snel je hele personeel op de hoogte te brengen.

Merk coherentie

Hoe groter een bedrijf wordt, hoe groter het risico dat de cultuur (en daardoor het merk) verwatert. Met animatie video zorg je dat iedereen binnen je bedrijf dezelfde boodschap meekrijgt over de normen en waarden binnen je bedrijf. Ook herinnert het hen eraan wat de betekenis van je merk is. Dit helpt om een eenduidige communicatie naar de markt te garanderen.

Wil jij je interne communicatie naar een hoger plan tillen? Dan wordt het tijd voor animatie video’s. Donker Media helpt hierbij graag.