Het proces van een animatievideo

Het proces van een animatievideo

Bij Donker Media animaties heeft het proces van een animatievideo veel voeten in aarde. Zo wordt het beste eindresultaat bereikt. Voordat we beginnen aan jouw animatievideo gaan we eerst samen brainstormen over de boodschap die overgebracht moet worden. Wat voor soort video heb je daarbij zelf in gedachten? Hierbij heb je de mogelijkheden uit bijvoorbeeld een 2D, 3D of een whiteboard animatie. Ook een explanimation of infographic behoort tot de mogelijkheden.

Uiteraard willen we dat de animatievideo goed aansluit bij jouw wensen en het doel wat je daarmee wilt bereiken. Welke doelgroep wil je met de video bereiken? En moet deze geschikt zijn voor online of offline gebruik. Een animatievideo kan ook prima worden ingezet voor reclamedoeleinden. Dit zijn allemaal zaken waar we rekening mee houden tijdens het maken van een animatievideo.

De werkwijze bij het maken van een animatievideo

Tijdens het maken van de animatie houden we nauw contact met je. Op deze manier sluit de animatie goed aan op jouw product, dienst of onderneming. Ook kunnen we eventuele aanpassingen snel doorvoeren als dat nodig is. De animatievideo kan tevens persoonlijk gemaakt worden door het toevoegen van de huisstijl van een onderneming. Daarnaast valt of staat een animatievideo met het toevoegen van een goede voice-over.

Deze zorgt voor een duidelijke uitleg van je video en zet de boodschap extra kracht bij. De voice-over wordt samen met eventuele geluidseffecten als laatste toegevoegd aan de animatievideo. Het bedenken, ontwerpen en produceren van een animatievideo is een tijdrovend maar leuk proces. Daarbij genieten we het meest van de totstandkoming van een animatievideo die geheel naar jouw wensen en die van het product is gerealiseerd. Wil je ook een animatievideo laten maken of wil je meer lezen over onze werkwijze? Neem dan vrijblijvend contact op met Donker Media.