×

Hoe animatie de zakenwereld op zijn kop zet

Hoe animatie de zakenwereld op zijn kop zet

Animatie video’s hebben een enorme impact op de zakenwereld. Bedrijven die gebruik maken van animaties hebben een voorsprong op de concurrentie. Zorg dus dat ook jouw organisatie gebruik maakt van animaties. Maar waarom levert animatie eigenlijk een concurrentievoordeel op? Dat vertellen we je in dit artikel. Lees hier ook overde 5 voorwaarden om van een zakelijke animatie een succes te maken.

Goedkoop maar effectief

Laten we gelijk boter bij de vis doen: animaties zijn een relatief goedkoop instrument om in te zetten. Als je conventionele video zou gebruiken heb je acteurs nodig, locaties, allerlei apparatuur. Dat loopt in de papieren. Een animatie heeft dat allemaal niet nodig. Daardoor is een animatie video stukken goedkoper. Bovendien gaan animaties langer mee. Video voelt al wat sneller gedateerd, waarna je een nieuwe moet maken. Animaties besparen je dus ook op de vervangingskosten.

Online animatie video boost imago

Online animatie video’s zijn geweldig goed in het vergroten van je merkimago. Helemaal als je er 3D (of zelfs VR) elementen in verwerkt. Met een animatie laat je zien dat je bij de tijd en modern bent. Doordat een animatie video leuk en aantrekkelijk is, draagt het ook bij aan een betere customer experience.

Online animatie versterkt je sales pitch

Je klant koopt je product pas wanneer hij overtuigd is. Maar vaak heeft de klant het idee: “Eerst zien, dan geloven”. Een online animatie video helpt je klant te “zien”. Daarna “gelooft” hij, zodat het een kwestie van tijd is voor hij tot aankoop overgaat.

Online animatie video’s kunnen viral gaan

Mond-tot-oor reclame is de beste reclame. Online animatie video’s zijn hierin de volgende stap. Klanten kunnen animaties delen met anderen die hetzelfde probleem opgelost willen zien. Zo bereik je klanten waarvan je het bestaan niet eens kon vermoeden.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.