Menu
slider achtergrond

Recruitment animatie nodig?

D Portfolio Prijs opvragen

Wat is een recruitment animatie?

Een recruitment animatie is een korte video waarmee je op een doeltreffende wijze de juiste kandidaten voor de vacature bereikt. Deze animatie video's zijn zowel door de organisatie zelf als het recruitment bedrijf inzetbaar. Het vinden van de juiste werknemers valt niet altijd mee. Laat staan om deze te overtuigen van de leuke werkplek die op ze wacht. Zeker als het gaat om de recruitment branche is de concurrentie hoog. Het werven van de juiste kandidaten vergt dan ook een specifieke aanpak. Een uitgeschreven vacature met daarin de sterke punten van de onderneming voldoet tegenwoordig niet meer als het gaat om het binnenhalen van werknemers. Met een recruitment animatie kun je de openstaande vacature en de onderneming op unieke wijze uitlichten. Dit gebeurd aan de hand van visueel aantrekkelijke beelden die toegeschreven zijn op de doelgroep. Daarnaast is de video content breed in te zetten op websites en diverse social media kanalen. Het bereik is daarmee dus eindeloos. Grote kans dus dat jij de beste kandidaat vindt voor de job. Daarnaast zal een kandidaat zich door het bekijken van de video zich eerder verbonden voelen met de bedrijfsstructuur. Een recruitment animatie is tevens 24/7 inzetbaar én te bekijken. Met een animatie hoeft de recruitment dus niet langer uitgevoerd worden door een werknemer. Dit bespaart je op den duur ook nog eens flink in de kosten.

Pluspunten van een recruitment animatie

De juiste mensen aantrekken afbeelding

1. De juiste mensen aantrekken

Een voordeel van een recruitment animatie is dat je direct de juiste mensen voor de job aan kunt spreken. Dit komt omdat een animatievideo de werkstrategie en de bedrijfsstructuur tot in detail kan weergeven. De juiste kandidaat zal daardoor getriggerd worden. Dit unieke visitekaartje zorgt voor een natuurlijke filter wat op den duur enorm veel tijd bespaart in de werving en recruitment van de juiste werknemer.
Sterke bedrijfskenmerken uitlichten afbeelding

2. Sterke bedrijfskenmerken uitlichten

Een recruitment animatie van Donker Media kan de sterke en unieke bedrijfskenmerken van jouw onderneming op aantrekkelijke wijze uitlichten. Dat geldt ook voor de rol die ingevuld moet worden op de werkvloer. Zo weet de kandidaat direct wat er van hem of haar verwacht wordt bij een eventuele aanstelling. Een recruitment animatie kan daardoor effectief ingezet worden om de juiste mensen aan te trekken, maar ook om de kenmerken van jouw onderneming verder uit te lichten.
Tijdsbesparing in het recruitment proces afbeelding

3. Tijdsbesparing in het recruitment proces

Het produceren van een vacature kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Daarnaast is een functie niet altijd even goed te omschrijven in woorden. Met een recruitment animatie van Donker Media kun je efficiënt met deze tijd omgaan. Je bent dus geen extra tijd meer kwijt aan het opstellen en beschrijven van de betreffende vacature. Daarnaast bespaar je tijd omdat je de juiste kandidaat al kunt selecteren voordat je deze uitnodigt voor een gesprek.
Vindbaarheid en bereik afbeelding

4. Vindbaarheid en bereik

Vindbaarheid en het behalen van voldoende bereik is belangrijk als het gaat om recruitment. Je wilt immers dat de vacature in korte tijd door zoveel mogelijk potentiële kandidaten wordt gezien. Een recruitment animatie van Donker Media is eenvoudig te implementeren op een website én te delen op social media. Zo bereik je jouw doelgroep snel en effectief. De visueel aantrekkelijke recruitment video wordt sneller gedeeld waardoor je het bereik eenvoudig kunt vergroten. Uiteraard heeft dit weer een positief effect op de vindbaarheid in de zoekmachines.
Uniek en onderscheidend afbeelding

5. Uniek en onderscheidend

Met een recruitment animatie van Donker Media ga je tevens uniek en onderscheidend te werk. Waar andere bedrijven nog gebruik maken van tekstuele vacatures, ben jij de concurrentie voor door het aanbieden van een maatwerk animatievideo. Daarnaast converteert video content vele malen beter dan reguliere advertenties. Het inzetten van een recruitment animatie is dus een belangrijk onderdeel van jouw marketingstrategie.
Kostenbesparend afbeelding

6. Kostenbesparend

Het werven van de juiste kandidaat voor de job kan een behoorlijke investering zijn. Zo ben je vaak al een klein fortuin kwijt aan mankrachten en marketingcampagnes, voordat je de juiste werknemer hebt gevonden. Met een recruitment animatie van Donker Media is dat niet nodig. De video kan onbeperkt ingezet worden via allerlei soorten kanalen zonder dat daar hoge kosten of veel manuren aan te pas komen. Dat maakt een recruitment animatie niet alleen doeltreffend, maar ook kostenbesparend.

Veelgestelde vragen

Waarom een recruitment animatie inzetten?


Een recruitment animatie zet je in als je de juiste mensen voor jouw vacature wilt werven op een eenvoudige manier. Met een video kun je de sterke punten van onderneming uitlichten. Daarnaast biedt een animatie video ruimte aan het gedetailleerd in kaart brengen van de functie. Dit bespaart tijd en kosten in het recruitment proces. Een recruitment animatie van Donker Media heeft tevens de kracht om de juiste werknemers te kunnen filteren. Met een reguliere vacature heb je deze voordelen niet. De omschrijving neemt vaak veel tijd in beslag en creëert vervolgens niet de binding bij de kijker. Daardoor kan de kandidaat is moeilijker inleven in de structuur van de onderneming en de functie die daarbij wordt aangeboden. Ook online vindbaarheid is een goede reden waarom je gebruik zou moeten maken van een recruitment animatie. De video’s zijn eenvoudig in te zetten op social media platformen waarna ze geliked en gedeeld kunnen worden. Zo kun je het bereik eenvoudig vergroten. Natuurlijk is een recruitment animatie ook geschikt voor e-mail marketing om ingeschreven kandidaten op de hoogte te stellen van een nieuwe vacature.

Wanneer een e-commerce animatie inzetten?


Een recruitment animatie zet je in wanneer je op een snelle en effectieve manier de juiste mensen voor de functie wilt aantrekken. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je ervoor kiezen om de video te gebruiken op een speciale pagina op de bedrijfswebsite. Hier kun je de kandidaat informeren over de werkwijze van de onderneming, of waarom het juist zo leuk is om voor jouw organisatie te komen werken. In een recruitment animatie wordt de functiebeschrijving in visuele beelden weergegeven. Dit zorgt voor de juiste verbinding. Daarnaast kan de kandidaat zich beter verplaatsen in de functie waardoor je direct de juiste mensen aanspreekt. Een recruitment animatie kun je ook inzetten wanneer je gebruik wilt maken van werving via social media platformen. De korte en interessante video’s kunnen eenvoudig gedeeld worden waardoor het bereik aanzienlijk toeneemt. Daarmee krijgt ook de vindbaarheid in de zoekmachine een enorme boost. Een recruitment animatie van Donker Media is dus ook een onmisbaar element als het aankomt op de online marketingstrategie van jouw onderneming. Binnen ons team zorgen we altijd voor maatwerk animaties welke volledig voldoen aan jouw wensen én die van je doelgroep.

Wat kost een recruitment animatie?


De prijs voor een recruitment animatie hangt bij Donker Media af van diverse factoren. Dit heeft mede te maken met het feit dat we binnen ons team van experts alleen op maat gemaakte animatievideo’s afleveren. Zo ben je niet alleen verzekerd van een unieke recruitment animatie, maar houden we de kosten ook in perfecte verhouding. De kosten voor een recruitment animatie van Donker Media kunnen bepaald worden door jouw persoonlijke wensen én de elementen of visuals die je eventueel wilt laten toevoegen. Dit kan de speeltijd van de animatie zijn, het inzetten van een specifieke stemacteur of de moeilijkheidsgraad van jouw maatwerk recruitment animatie. Toch ben je bij ons altijd verzekerd van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. De exacte kosten voor jouw animatie worden berekend aan de hand van een kennismakingsgesprek. Tijdens deze samenkomst komen we alles te weten over de invulling van de door jou gewenste recruitment animatie. Uiteraard kunnen we je aan de hand van deze informatie voorzien van een scherpe offerte. Deze is net zoals onze recruitment animaties volledig op maat gemaakt.

Wat is de doorlooptijd?


Als het gaat om een recruitment animatie, begrijpen we dat je deze het liefst zo snel mogelijk in wilt zetten. Het team van Donker Media hanteert dan ook een korte doorlooptijd welke varieert van 3 tot 4 weken. Zo kun je binnen afzienbare tijd gebruik maken van jouw op maat gemaakte recruitment animatie. Binnen deze tijd besteden we aandacht aan onze stapsgewijze werkmethode. We beginnen met het script, de verhaallijn en het storyboard. Pas als dit helemaal aan jouw wensen en die van ons voldoet gaan we door met het illustreren en animeren van jouw recruitment animatie. In de tussentijd houden we uiteraard persoonlijk contact met je. Zo kunnen we eventuele veranderingen snel en tijdig doorvoeren zonder dat we daarbij tijd verliezen. Zo kun je al binnen een afzienbare tijd gebruik maken van jouw maatwerk recruitment animatie waarmee je effectief én doeltreffend de juiste kandidaat voor de job vindt. Bij Donker Media ben je altijd verzekerd van een recruitment animatievideo die klaar is om de banenmarkt te kunnen veroveren.

Kan ik een script of voice over toesturen?


Jij weet natuurlijk als geen ander hoe jij invulling wilt geven aan een vacature. Ook ben je op de hoogte van de sterke punten van jouw onderneming welke uitgelicht dienen te worden in de recruitment animatie. Daarom mag je bij Donker Media alles aanleveren wat je wil. ZO kan het zijn dat je al een idee hebt over een verhaallijn of zelfs de illustraties zelf. Ook als je speciale elementen hebt die je wilt laten opnemen in je video staan we daarvoor open. We geloven erin dat we samen tot het beste eindresultaat kunnen komen. Het vinden van de juiste kandidaat voor de functie is daarbij natuurlijk het belangrijkst. Ook als je wel wat inspiratie kunt gebruiken staat ons team voor je klaar. We beschikken over een ruime ervaring op het gebied van maatwerk recruitment animaties. Daardoor kunnen we vrijwel elke idee omzetten in een creatieve animatie video. Een recruitment animatie laat je dan ook bij voorkeur maken door het team van Donker Media. Daarbij maakt het niet uit of je zelf wilt aanleveren of dit liever aan ons overlaat.

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA