×

Veiligheidsvideo laten maken: heldere instructies voor meer veiligheid

Veiligheidsvideo laten maken: heldere instructies voor meer veiligheid

Veiligheid op de bedrijfsvloer begint bij het geven van de juiste informatie en het zorgen voor duidelijke instructies. Een goed gemaakte veiligheidsvideo kan hierbij een cruciale rol spelen. Veiligheidsvideo’s op basis van animatie zorgen ervoor dat werknemers op een eenvoudige en effectieve manier de belangrijkste veiligheidsprocedures en richtlijnen begrijpen en onthouden.


Wil je een veiligheidsvideo laten maken? Neem dan direct contact met ons op!.

Waarom een veiligheidsvideo laten maken met animatie?

Een veiligheidsvideo wordt ontwikkeld om ervoor te zorgen dat alle medewerkers optimaal op de hoogte zijn van de veiligheidsinstructies op de werkvloer. Onze veiligheidsvideo animaties zijn ontworpen om complexe informatie op een toegankelijke manier over te brengen.

We combineren professionele animaties, duidelijke voice-overs en praktijkgerichte voorbeelden om ervoor te zorgen dat alle aspecten van veiligheid op de locatie worden behandeld. Hierdoor kunnen medewerkers snel en efficiënt leren hoe ze veilig moeten werken en wat ze moeten doen in geval van nood.

De voordelen van animaties als veiligheidsinstructie

Animaties hebben een heel aantal voordelen wanneer deze worden ingezet als veiligheidsinstructie.

Duidelijkheid

Animaties zijn bij uitstek de manier om complexe informatie, zoals veiligheidsprocedures en -richtlijnen, op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier uit te leggen. Door abstracte concepten te visualiseren, kunnen medewerkers gemakkelijker begrijpen wat ze in geval van nood moeten doen.

Uniforme communicatie

Wanneer op verschillende momenten veiligheidsinstructies worden gegeven kunnen er bij mondelinge of schriftelijke instructies interpretatieverschillen ontstaan. Een animatievideo zorgt ervoor dat dezelfde duidelijke en nauwkeurige boodschap steeds op dezelfde manier wordt overgebracht.

Aandacht vasthouden

Instructies met betrekking tot veiligheid zijn natuurlijk ontzettend belangrijk en je wil dan ook als werkgever zeker weten dat de informatie jouw medewerkers bereikt. Animaties zijn vaak interessanter om te kijken dan traditionele video’s of tekst en blijven mensen dus beter bij. De visuele aantrekkingskracht helpt om de aandacht van je medewerkers vast te houden.

Flexibel aanpasbaar

Animatievideo’s kunnen gemakkelijk worden aangepast of geüpdatet zodat ze steeds de nieuwste veiligheidsprocedures, wetgeving of bedrijfsrichtlijnen laten zien. Dit maakt het eenvoudig om de instructie actueel en relevant te houden.

Toegankelijkheid

Animatievideo’s die als veiligheidsvideo worden ingezet, kunnen gemakkelijk ondertiteld of vertaald worden naar verschillende talen. Zo zijn ze toegankelijk voor iedereen binnen de organisatie. Uiteraard kan er ook altijd een anderstalige voice-over worden ingezet en kan de video in verschillende talen worden gemaakt.

Duidelijke instructies zonder de risico’s

Animaties kunnen gevaarlijke situaties en scenario’s realistisch weergeven zonder dat de veiligheid van iemand in het geding komt. Waar live-action video instructies over de veiligheid vragen om een ‘echte’ situatie met eventueel een risico voor de deelnemers aan de opname, is dat bij een animatie helemaal niet nodig. Met uitleg vanuit jou, als opdrachtgever, kunnen wij realistische beelden maken die de situatie nauwkeurig weerspiegelen.

Kosten veiligheidsvideo laten maken

De kosten voor het laten maken van een veiligheidsvideo animatie hangen samen met de lengte van de animatie en of je het script zelf wil schrijven. Natuurlijk kunnen wij ook het script voor je uitwerken tegen een meerprijs. We werken altijd met een voordelige all-in prijs per video en kunnen snel leveren. Alle informatie over de kosten voor het laten maken van een veiligheidsvideo vind je op onze tarievenpagina.

Animatie veiligheidsvideo laten maken?

Wil je een veiligheidsinstructie laten maken? Neem dan contact met ons op! Onze animaties zijn altijd maatwerk en worden speciaal ontwikkeld om te voldoen aan jouw wensen. Binnen ons bedrijf heb je altijd een aanspreekpunt en je krijgt onbeperkte revisies. We gaan net zo lang door totdat jij helemaal tevreden bent over jouw veiligheidsvideo animatie.

Wil je meer weten of een maatwerk offerte laten maken? Neem contact op en we helpen je graag verder!

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.