Menu
slider achtergrond

Bedrijfsanimatie laten maken

Portfolio Prijs opvragen

Bedrijfsanimatie laten maken

Je wil een bedrijfsanimatie laten maken? Je kunt er dan voor kiezen om een filmpje te maken met echte acteurs, maar het is ook mogelijk om een bedrijfsanimatie te laten maken. Met een bedrijfsanimatie is het mogelijk om in een korte tijd je bedrijf, product of dienst aan een groot publiek te tonen. Animatiebedrijf Donker Media maakt bedrijfsanimaties op maat.

Bedrijfsanimatie voorbeelden

Maak een keuze uit onze animatiesoorten

Basis

Basis

De basis animaties bestaan uit eenvoudig vormgegeven 2D illustraties waar vaak ook iconen of teksten in beeld komen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Complex

Complex

Bij de complex animaties besteden we meer tijd aan de details van de illustraties, (karakter)animaties en geluidseffecten. Kan ook 3D animaties bevatten. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.
Whiteboard

Whiteboard

Bij een whiteboard animatie wordt op een speelse wijze het onderwerp eenvoudig uitgetekend. Ideaal om complexe materie uit te leggen. Klik op de bovenstaande illustratie om een voorbeeld te bekijken.

Waarom Donker Media

Een op maat gemaakte animatievideo laat je ontwikkelen door Donker Media. We vertalen de identiteit van je onderneming, product of dienst in een heldere video. Ons creatieve team van animatoren staat daarin graag voor je klaar. Daarbij mag je rekenen op de juiste knowhow, een perfecte service en een fijn persoonlijk contact. Bij Donker Media ben je altijd verzekerd van een maatwerk animatievideo voor een scherpe prijs.

De aanpak van Donker Media

Script afbeelding

Fase 1: Script

Tijdens een sessie vragen we je het hemd van het lijf over je verhaal. De kernboodschap vertalen we naar een script.
Verhaallijn afbeelding

Fase 2: Verhaallijn

We bepalen we de (illustratie)stijl van de animatie en verdelen het script in verschillende scenes. In elke scene beschrijven we wat we gaan vormgeven.
Storyboard afbeelding

Fase 3: Storyboard

Nu we je script hebben, gaan we aan de slag met de visuele kant van je bedrijfsanimatie. Daarvoor maken we eerst een storyboard. Dit helpt een beeld te schetsen van het beoogde eindproduct. Ook hier vragen we je feedback en schaven we bij waar nodig.
Illustratie afbeelding

Fase 4: Illustratie

We vertalen het storyboard met schetsen naar een storyboard met uitgewerkte illustraties. Nu zie je precies hoe je animatie eruit komt te zien.
Animatie afbeelding

Fase 5: Animatie

Onze animatoren waren in de eerdere fases al bij je project begonnen, maar nu mogen ze pas écht aan het werk. We brengen in de animatiestudio de illustraties tot leven.
Geluidseffecten afbeelding

Fase 6: Geluidseffecten

Het menselijk brein registreert vooral dat wat verrassend is. Een goedgeplaatst geluidseffect trekt de aandacht en kan dus helpen om de focus te leggen op een specifiek onderdeel van je verhaal. Dit helpt de kijker om de kern van je boodschap beter te onthouden.

Veelgestelde vragen

Waarom een bedrijfsanimatie laten maken?


Een bedrijfsanimatie laat je maken als je jouw doelgroep op een unieke wijze wilt bereiken. Daarnaast vergroot je de bekendheid van je onderneming, product of dienst én werk je aan de brand identity. Tegenwoordig zijn we steeds visueler ingesteld. We kijken dan ook liever naar een pakkende video dan dat we ons moeten inlezen in een stuk tekst. In veel gevallen onthouden we deze informatie niet en draagt het als ondernemer niet bij aan de bekendheid van je dienst of product.

Een bedrijfsanimatie laten maken door Donker Media heeft dat effect wel. Daarnaast bieden we je tal van mogelijkheden om je doelgroep optimaal te kunnen bereiken. We passen de video aan jouw huisstijl aan, en bedenken pakkende scenario’s waarmee je zorgt voor een perfecte klantenbinding. Nog een reden voor het laten maken van een bedrijfsanimatie zijn de vele mogelijkheden voor online marketing. Ze zorgen voor een optimaal bereik. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je voor een 2D, 3D of whiteboard bedrijfsanimatie kiest.

Wanneer een bedrijfsanimatie laten maken?


Een bedrijfsanimatie laat je maken wanneer je jouw onderneming, dienst of product op wil laten vallen in de menigte. Tegenwoordig is jouw doelgroep vooral online te vinden. Reden te meer dus om een pakkende visuele video te laten maken door Donker Media. Hier onderscheid jij je van de concurrentie en kun je rekenen op flink wat interactie. Een bedrijfsanimatie laat je ook maken wanneer je een complexe uitleg of boodschap op transparante wijze weer wilt laten geven.

Met een tekst bereik je dit vaak niet. Daarnaast blijft de informatie veel langer in het geheugen van de kijker. Daarmee vergroot je het succes van je onderneming of product dus aanzienlijk. In een bedrijfsanimatie kan tevens de juiste emotie en sfeer worden toegevoegd. Wanneer je jouw dienst, onderneming, evenement of product dus op een effectieve manier wilt presenteren, kies je voor het laten maken van een bedrijfsanimatie.

Welke animatievorm is geschikt voor mijn bedrijfsanimatie?


Bij Donker Media zijn de mogelijkheden eindeloos op het gebied van animatievormen. Zo kun je bij ons kiezen uit een 2D, 3D of whiteboard animatie. Alle drie de stijlen zijn geschikt voor het laten maken van een bedrijfsanimatie. Wel wordt de juiste keuze qua vorm beinvloed door een aantal factoren. Natuurlijk speelt jouw persoonlijke voorkeur daar ook een grote rol bij. Zo kan het zijn dat je jouw boodschap wil vertalen in een 2D animatie, of liever voor een 3D animatievideo kiest met meer diepte.

Ook een whiteboard animatie wordt veel toegepast voor een geanimeerde bedrijfsvideo. Deze stijl is strak en modern en komt aan de hand van schetsen tot stand. Hiermee geef je de kijker een unieke visuele ervaring die lang onthouden zal worden. De teksten, animaties en beelden worden letterlijk getekend door een hand. Wil je graag weten welke animatievorm het meest geschikt is voor jouw bedrijfsanimatie? Het team van Donker Media adviseert je hier graag in.

Wat kost heb maken van een bedrijfsanimatie?


De kosten voor een bedrijfsanimatie zijn afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en de animatievorm die je daarbij kiest. Ook de complexiteit van het verhaal dat we tot uiting moeten brengen in de geanimeerde video heeft invloed op de prijs. Door al deze factoren is het onmogelijk om op voorhand een vaste prijs aan te kunnen geven. Dit lichten we dan ook het liefste toe in een persoonlijk gesprek. Dat geeft jou de mogelijkheid om je ideeën en wensen aan ons toe te lichten, terwijl wij een prima kijk krijgen op de kosten van jouw bedrijfsanimatie. Bij Donker Media werken we natuurlijk altijd met maatwerk. Na een open gesprek ontvang je natuurlijk een offerte die geheel aan je wensen voldoet, én met de scherpste prijs.

Wat is de doorlooptijd van een bedrijfsanimatie?


Het maken van een bedrijfsanimatie omvat een intensief proces. De doorlooptijd neemt in de meeste gevallen tussen de 3 a 4 weken in beslag. Deze tijd heeft ons creatieve team hard nodig om de bedrijfsanimatie geheel aan jouw wensen te laten voldoen. Het productieproces start zodra jouw opdracht bij ons binnenkomt. Uiteraard gaat dit altijd eerst gepaard met een persoonlijk gesprek. Zo weten we wat je van ons verwacht, en weten we alle ins en outs van jouw onderneming, bedrijf of product.

Het maken van een geanimeerde bedrijfsvideo bestaat uit zes stappen. In de eerste fase komt het script en het concept aan bod. Teksten worden bepaald en het doel van de video wordt verder uitgewerkt. Natuurlijk houden we daarbij nauw contact met je en kunnen we eventuele wensen direct doorvoeren. Het storyboard en de illustraties komen aan bod in de volgende stappen. Daarna voegen we desgewenst een pakkende voice-over toe en beginnen we met het animeren van jouw bedrijfsanimatie. Als laatste kunnen we jouw video voorzien van een finishing touch door het toevoegen van geluidseffecten. De doorlooptijd van 3 a 4 weken wordt dus nuttig besteed door ons creatieve team.

Hoe lang mag een goede bedrijfsanimatie duren?


De ideale tijdsduur van een bedrijfsanimatie ligt ergens tussen de één en anderhalve minuut. Dit heeft een aantal goede redenen. Ten eerste blijft de aandacht van jouw doelgroep zo optimaal behouden. De kijker raakt in deze korte tijd niet afgeleid en kan zich volledig concentreren op de boodschap die verteld wordt in de video. Handig, want zo is jouw bedrijfsanimatie natuurlijk het meest effectief.

Daarnaast heeft een korte tijdsduur ook een positief effect op de gebruiksvriendelijkheid van je website. Natuurlijk wil je jouw bedrijfsanimatie graag presenteren op de website van je onderneming. Door de korte tijdsduur vertraagt dit het systeem niet. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een prettige ervaring voor de bezoeker. De ideale tijdsduur is dus kort, maar een goede bedrijfsanimatie heeft ook niet veel meer tijd nodig dan dat.

Kan ik zelf een storyboard en voice-over aanleveren?


Bij Donker Media mag je alles wat jij relevant acht voor jouw bedrijfsanimatie aanleveren. Of dit nu gaat om jouw favoriete stem, een pakkende visual of een waardevol element. Omdat we bij Donker Media geloven in samenwerking, verwerken we jouw ideeën graag in onze concepten. Het gaat immers om jouw bedrijfsanimatie. Ook als je niets aan te leveren hebt staan we natuurlijk graag voor je klaar. Ons team van experts is creatief genoeg om je op weg te helpen. Daarnaast mag je rekenen op de beste adviezen en brainstormen we graag met je over de vele mogelijkheden bij Donker Media.

Wat hebben jullie nodig voor een offerte?


Bij Donker Media doen we niets liever dan een op maat gemaakte offerte voor je maken. Logisch, want ook onze bedrijfsanimaties zijn maatwerk. Om tot een scherpe offerte te kunnen komen hebben we behoorlijk wat informatie van je nodig. Hierbij kun je denken aan de boodschap die je over wil laten brengen, de animatievorm die je kiest en jouw persoonlijke voorkeur.

De prijs die je daar uiteindelijk voor gaat betalen lichten we dan ook graag toe in een persoonlijk gesprek. In dat gesprek willen we natuurlijk alles van jouw onderneming, dienst of product weten. Zo weten we welke elementen we het beste kunnen gaan toepassen in je bedrijfsanimatie, en wat de kosten daarvoor zijn. Een offerte komt bij Donker Media dus altijd tot stand uit een persoonlijk gesprek. Buiten een leuke kennismaking voorzien we je natuurlijk ook van een offerte met een concurrerende prijs.

Waarom Donker Media kiezen voor mijn bedrijfsanimatie?


Het team van Donker Media is dé absolute specialist als het gaat om geanimeerde video’s. Natuurlijk weten onze vaste klanten dit al, maar overtuigen we ook jou graag van onze kwaliteiten. Omdat we werken in een klein team van experts en specialisten ben je bij ons altijd verzekerd van een hoge kwaliteit animatie. Natuurlijk hebben we een persoonlijk contact hoog in het vaandel staan en is het verlenen van een goede service als vanzelfsprekend voor ons. Binnen ons team werken we het liefst met maatwerk video’s. Dat levert uiteindelijk de mooiste bedrijfsanimatie op. Met onze liefde voor het vak zijn we in staat om pakkende en visueel aantrekkelijke animaties te maken die geheel aansluiten bij jouw wensen. Daarbij zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je altijd rekenen op een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.

Bekijk Enkele Case Studies

Wij helpen je graag

Er ging iets mis. Je bericht is niet verzonden
Vul alle velden in
Je bericht is verzonden.
We nemen binnen één werkdag contact met je op.
© COPYRIGHT DONKER MEDIA