Bedrijfsanimatie nodig? Wij maken animaties Portfolio Prijs opvragen
team donker media

Bedrijfsanimatie laten maken

Je wil een bedrijfsanimatie laten maken? Je kunt er dan voor kiezen om een filmpje te maken met echte acteurs, maar het is ook mogelijk om een bedrijfsanimatie te laten maken. Met een bedrijfsanimatie is het mogelijk om in een korte tijd je bedrijf, product of dienst aan een groot publiek te tonen. Animatiebedrijf Donker Media maakt bedrijfsanimaties op maat.


Onze aanpak Waarom animatie? Veelgestelde vragen

De aanpak van Donker Media

Bij animatiestudio Donker Media zijn we er trots op dat we elke opdracht opnieuw maatwerk kunnen leveren. Dat betekent echter niet dat we elke keer weer het wiel opnieuw moeten uitvinden. In de loop der jaren hebben we, op basis van onze ervaring, een stappenplan ontwikkeld dat bij elke nieuwe bedrijfsanimatie haar waarde bewijst. Met het stappenplan in de hand werken we gestructureerd en transparant aan je bedrijfsanimatie. Daardoor heb je op elk moment inzicht in de gemaakte vorderingen. Ook is vanaf het begin duidelijk wanneer we jouw kennis over jouw specifieke product en bedrijf nodig hebben. Zonder die kennis zou je bedrijfsanimatie een stuk minder effectief zijn. Immers, wij zijn technisch deskundig, maar niemand is zo deskundig over jouw situatie dan jijzelf.

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Fase 1: Concept en Script

Het concept van je bedrijfsanimatie is het begin van alles. Hierin leggen we alles vast wat van pas kan komen. Denk hierbij aan informatie over je bedrijf, je product, je doelgroep (en hun behoefte waarin je voorziet). Maar natuurlijk ook het doel van je bedrijfsanimatie. Dit concept werken we vervolgens uit naar een script waar we je feedback op vragen. Eventuele aanpassingen verwerken we, net zolang tot het script je tevreden stelt.

Concept en Script

Fase 2: Storyboard

Nu we je script hebben, gaan we aan de slag met de visuele kant van je bedrijfsanimatie. Daarvoor maken we eerst een storyboard. Dit helpt een beeld te schetsen van het beoogde eindproduct. Ook hier vragen we je feedback en schaven we bij waar nodig.

Storyboard

Fase 3: Illustraties kiezen

Het lijkt misschien triviaal, maar de keuze welke illustraties je gebruikt in je bedrijfsanimatie is uitermate belangrijk. Het gaat dan niet alleen om de keuze van personages die je doelgroep aanspreken. Ook de vraag of er één of twee bomen op de achtergrond moeten staan is van belang. Onze animatoren hebben oog voor detail en weten precies wanneer een illustratie je verhaal versterkt. Hun voorstel wordt door onze klanten vaak overgenomen. Maar uiteindelijk blijf jij het laatste woord hebben.

Illustratie

Fase 4: Voice-over

Nu gaan we het verhaal opnemen. Dit gebeurt eerder dan het maken van de bedrijfsanimatie omdat dit de animatoren helpt om zich aan het natuurlijke vertelritme van de stemacteur aan te passen. De keuze voor de te gebruiken vertelstem doen we natuurlijk ook weer gezamenlijk. Wij kennen een aantal stemmen waar we goede ervaringen mee hebben en kunnen op basis van het concept een goed voorstel doen.

Voice-over

Fase 5: Je bedrijfsanimatie animaren

Onze animatoren waren in de eerdere fases al bij je project begonnen, maar nu mogen ze pas écht aan het werk. Dat werk doen ze vanuit onze eigen animatiestudio, waar ze de beschikking hebben over de nieuwste apparatuur en de beste animatiesoftware die er te krijgen is.

Animatie

Fase 6: De aandacht focussen met geluidseffecten

Het menselijk brein registreert vooral dat wat verrassend is. Een goedgeplaatst geluidseffect trekt de aandacht en kan dus helpen om de focus te leggen op een specifiek onderdeel van je verhaal. Dit helpt de kijker om de kern van je boodschap beter te onthouden. Met deze laatste toevoeging is jouw bedrijfsanimatie klaar om op je website geplaatst te worden.

Geluidseffecten

Bedrijfsanimatie laten maken

Wij hebben een klein team van zeer gedreven mensen, die graag voor je aan de slag gaan. We gebruiken hier de modernste apparatuur en software voor, zodat we bedrijfsanimaties kunnen maken die aan alle moderne eisen voldoen. Het is bij Donker Media mogelijk om te kiezen uit meerdere animatievormen.

 

We gaan samen met jou zitten om te bekijken wat voor manier we het beste kunnen gebruiken om jouw boodschap naar buiten te brengen. Je kan bij ons een 2D animatie laten maken, een 3D animatie laten maken of een whiteboard animatie laten maken.

Wij hebben bedrijfsanimaties gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Bedrijfsanimatie door Donker Media

Met de bedrijfsanimaties van Donker Media verhoog je de effectiviteit van je reclame uitingen. Wij zorgen ervoor dat jouw boodschap kort en bondig in een grappig of serieus pakketje komt te zitten. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf en de mogelijkheden die je bij ons hebt.

 

Neem anders gewoon even contact met ons op als je meer vragen hebt, of als je de opties met ons door wil spreken. Samen zorgen we ervoor dat je een bedrijfsanimatie krijgt die werkt!

Veelgestelde vragen

De kostprijs van je bedrijfsanimatie hangt af van veel variabelen. Dat is iets te ingewikkeld voor op de website. Liever nodigen we je uit voor een vrijblijvende kennismaking, waarna we -op basis van je behoefte- een offerte kunnen uitbrengen.

Het productieproces van een bedrijfsanimatie duurt van het begin tot de oplevering ongeveer 20 werkdagen.

Je kunt je bedrijfsanimatie zo lang maken als je maar wilt. Maar als je wilt voorkomen dat mensen afhaken geldt: hoe korter hoe beter. In de praktijk blijkt anderhalve minuut perfect.

 

We zijn erg geïnteresseerd in de ideeën die je zelf hebt rondom je bedrijfsanimatie.

Wanneer je een offerte wilt voor een bedrijfsanimatie gaan we graag een persoonlijk gesprek met je aan. In dit gesprek bespreken we alle factoren die van invloed zijn op de prijs. Daarna kunnen we je een mooi voorstel doen.

Wanneer je een bedrijfsanimatie wilt laten maken kies je niet zomaar de eerste de beste. Je zoekt een professionele partner die naar je luistert en nauw met je samenwerkt. Een partner die oog heeft voor de identiteit van je organisatie en de unieke eigenschappen van je product. De professionals van Donker Media weten wat je bedoelt en streven naar maatwerk. En dat alles tegen een bijzonder schappelijke prijs.

Een offerte ontvangen voor je bedrijfsanimatie?

Neem contact op!