Donker Media Maakt whiteboard animaties Portfolio Prijs opvragen
team donker media

Whiteboard animatie

Heb je wel eens gehoord van een whiteboard animatie? Bij een dergelijke vorm van animatie wordt een hand gefilmd terwijl deze hand een tekening aan het maken is. Het is een leuke vorm om uit te leggen hoe bepaalde dingen werken. Dit is een ideale vorm van animatie als je een reclameboodschap naar voren wil brengen. Een whiteboard animatiefilm kun je laten maken door Donker Media. Onze animatie studio heeft veel ervaring met het maken van verschillende soorten animaties, daar horen whiteboard animaties ook bij. Wil jij ook een leuk whiteboard animatiefilmpje door ons laten maken? Neem hier dan gewoon even contact over op met ons.


Ons proces Waarom whiteboard? Vaak gestelde vragen

Ons proces

Wanneer je ons inschakelt om je whiteboard animatie te produceren kies je voor maatwerk en kwaliteit. Omdat we de gehele productie in-house uitvoeren, hebben we de controle over het hele traject. Dit stelt ons in staat om te werken met een aantal heldere en transparante stappen.

animatie plaatje
 • Concept en Script

  Concept en Script

 • Storyboard

  Storyboard

 • Illustratie

  Illustratie

 • Voice-over

  Voice-over

 • Animatie

  Animatie

 • Geluidseffecten

  Geluidseffecten

Stap 1: Concept en Script

Allereerst moeten we overeenkomen wat je precies van je whiteboard animatie verwacht. Welke boodschap wil je overbrengen? En aan wie? Samen met een aantal andere ideeën (die deels al bij het kennismakingsgesprek naar boven zijn gekomen) vormt de input die je in deze fase geeft het concept. Het script is hiervan het resultaat.

Concept en Script

Stap 2: Storyboard

Nadat we het script aan je hebben gepresenteerd voeren we eventuele wijzigingen door, totdat je akkoord bent. De volgende stap is om het script om te zetten tot een visueel storyboard. Hierop zijn de belangrijkste scénes uitgetekend, wat een goed gevoel geeft van de richting waarin je animatie zich ontwikkelt. Ook in deze fase vragen we je input en feedback, om te zorgen dat we zeker weten dat we de juiste weg zijn ingeslagen.

Storyboard

Stap 3: Illustratie

Het storyboard is een ruwe schets, bedoeld om een idee te krijgen van de whiteboard animatie die we voor ogen hebben. In deze fase gaan we die schetsen iets verder uitwerken. Wanneer er in het storyboard bijvoorbeeld een bloem is opgenomen, bepalen we hier wat voor soort bloem we gebruiken. Is het een tulp, een roos, of toch liever een anjer? Dit soort details kunnen erg belangrijk zijn voor de aansluiting met je kijker.

Illustratie

Stap 4: Voice-over

We hebben een aantal stemacteurs waarmee we vaak zaken doen. Maar welke is voor jouw animatie nu geschikt? Dat is afhankelijk van het doel van je animatie en je boodschap. Wil je iets uitleggen? Dan is een rustige, goed articulerende stem het beste. Is het doel van je whiteboard animatie om mensen aan te zetten tot actie, dan is een wat snellere en actievere stem misschien geschikter. Samen bepalen we wat werkt voor jouw filmpje. Nadat je de acteur hebt gekozen, nemen we de voice-over op.

Voice-over

Stap 5: Animatie

Ondertussen staat ons team van deskundige animatoren al in de startblokken om met je animatie aan de gang te gaan. Bij een whiteboard animatie zie je de hand tijdens het verhaal de relevante illustraties tekenen. De animatoren gaan bij het animeren dan ook uit van de opgenomen voice-over.

Animatie

Stap 6: Geluidseffecten

Als laatste voegen we de geluidseffecten toe. Bij whiteboard animaties is dat bijvoorbeeld het geluid van een potlood op papier. Hierdoor komt de video natuurlijker over en is het voor de kijker makkelijker om de video en de boodschap in zich op te nemen. Nadat we deze zes stappen hebben gezet, is het tijd voor champagne: je whiteboard animatie is klaar voor gebruik!

Geluidseffecten

Whiteboard animatie laten maken

Bij Donker Media willen we je graag helpen om je boodschap op een originele manier naar voren te brengen. Kom eens met ons om tafel zitten om te bekijken hoe wij dit voor je kunnen doen. Vertel ons wat de boodschap is die je uit wil dragen en wij zorgen ervoor dat deze wordt gecommuniceerd op een manier die je potentiële klanten onthouden.

 

Ze worden de hele dag door gebombardeerd met reclame uitingen, als je dan wil dat ze jouw advertentie onthouden heb je hier een bijzondere manier voor nodig. We raden je dan aan om hier een Whiteboard animatie voor in te zetten. Het is ook mogelijk een 2D animatie of 3D animatie te laten maken.

Wij hebben animaties gemaakt voor

klant ABN Amro
klant ING
klant Blokker
klant Hogeschool Utrecht

Waarom een whiteboard animatie?

Animatie bedrijf Donker Media biedt diverse vormen van animatie aan, zoals 2D/3D animatie en explanimations. Waarom zou je kiezen voor whiteboard animation? Bij een whiteboard animatie zie je een hand die tijdens het verhaal de bijpassende tekeningen en illustraties tekent. In deze animatievorm kun je perfect spelen met de timing waarop onderdelen zichtbaar worden. Zo kun je de aandacht stap-voor-stap begeleiden waardoor je perfecte controle hebt over het leerproces van de kijker. Soms wil je de kijker iets vertellen over de huidige stand van zaken. Door gebruik te maken van een whiteboard animatie haak je goed in op het “work-in-progress”-karakter van je ideeën. Door de hand te laten schetsen kun je overbrengen dat het verhaal een schets is, welke nog kan veranderen.

 

Een andere reden om voor whiteboard animatie te kiezen, is dat het hip is. In een wereld waar alles steeds geavanceerder en verfijnder wordt, is de wat ruwe schetsstijl van een whiteboard animatie een verademing. Tenslotte zijn er de kosten. Whiteboard animaties zijn over het algemeen wat eenvoudiger van opzet dan de andere animatievormen. Zo zal bij een whiteboard animatie niet gekeken worden naar de aansluiting van de animatie op je huisstijl of de stijl van andere communicatiekanalen die je gebruikt. Dit zorg ervoor dat whiteboard animaties goedkoper en sneller te produceren zijn.

Veel gestelde vragen

Het laten maken van een whiteboard animatie hoeft niet duur te zijn. Afhankelijk van je wensen en behoeften komen we met de scherpste offerte. Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De precieze doorlooptijd hangt af van de complexiteit en speelduur. Reken op drie á vier werkweken.

Met een whiteboard animatie wil je doordringen tot de kern van je boodschap. Je hebt weinig tijd, omdat je kijker misschien afhaakt. Animaties van een minuut tot anderhalve minuut blijken het effectiefst.

 

Het resultaat telt. Jouw whiteboard animatie moet jouw doelen vervullen. Als je zelf ideeën hebt hoe dit te bereiken, nemen we dit graag mee.

Bij ons is de offerte gebaseerd op een wensenlijstje dat we samen met de klant opstellen. Daarom gaan we graag een persoonlijk gesprek met je aan.

Donker Media heeft in de loop der jaren tientallen whiteboard animaties gemaakt. Inmiddels weten we wat werkt. Vanuit onze persoonlijke aanpak zoeken we altijd naar de unieke kanten van jouw organisatie of product, zodat we deze het beste voor het voetlicht kunnen brengen. Dat zie je terug in het eindresultaat.

Hebben we je interesse kunnen wekken?

Neem contact op voor meer informatie!