×

Wat is een infographic?

Wat is een infographic?

Een infographic is een eenvoudig vormgegeven afbeelding van informatie, gegevens of kennis. Het is ontworpen om complexe informatie gemakkelijker te begrijpen en visueel aantrekkelijker te maken. Infographics bevatten meestal afbeeldingen, grafieken, pie charts en andere visuals samen met tekst om de informatie uit te leggen.

Infographics zijn er in overvloed. Denk bijvoorbeeld aan verkeersborden, metrokaarten, allerlei verpakkingen en weerkaarten. Dit zijn slechts enkele van de legio voorbeelden.

In het bedrijfsleven worden infographics op veel verschillende manieren gebruikt. Bedrijven gebruiken ze bijvoorbeeld om processen uit te leggen, producten of diensten toe te lichten en zelfs om resultaten te laten zien. Ze zijn erg populair bij marketeers, die ze gebruiken om concepten vorm te geven op een manier die meer aanspreekt dan alleen tekst.

Een effectieve infographic is makkelijk te begrijpen. Het bevat illustraties die duidelijk en beknopt zijn. De teksten zijn hierbij makkelijk te lezen en te begrijpen.

Ben je enthousiast geworden? Lees hier meer over hoe je een infographic maakt. Liever uitbesteden en een infographic laten maken? Neem dan contact met ons op.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.