×

Hoe en waar gebruik je jouw animatie video?

Hoe en waar gebruik je jouw animatie video?

Het is tijd om je animatie in te zetten. Je hebt er tijd, geld en moeite in geïnvesteerd. Dat moet zich nu gaan terugverdienen.

#1 Gebruik je animatie video op je website

Het lijkt een open deur, maar we noemen hem toch maar even: zet je animatie video op een prominente plek op je website, zodat je bezoekers meteen de kans krijgen je video te bekijken. Promoot je video ook, zodat mensen je video komen bekijken.

#2 Gebruik je animatie als antwoord op social media

Je zult zien dat veel vragen die je via Social Media krijgt in de animatie aan bod komen. Gebruik zulke vragen dan ook om je video te delen. Daarmee beantwoord je niet alleen de gestelde vraag, maar zorg je er ook voor dat anderen de video kunnen gaan bekijken.

#3 Gebruik je animatie op beurzen

Als je op beurzen staat, kun je je uitleg animatie in een “loop” afspelen. Daarmee maak je de animatie onderdeel van je beursstand. Of je je explanimation gebruiken in een gesprek met prospects.

#4 Gebruik je explanimation om je sales pitch te verlevendigen

Heb je weleens een accountmanager op bezoek gehad die iets aan je wil verkopen? Dan heb je ongetwijfeld weleens meegemaakt dat deze verkoper maar bleef praten, terwijl je gedachten allang ergens anders waren. Dat is voor niemand fijn. Gebruik je explanimation in jouw verkoopgesprekken om de aandacht van je gesprekspartner vast te houden. De lengte van de animatie speelt hierbij ook een rol.

#5 Gebruik je explanimation voor de training van nieuwe medewerkers

Het zou raar zijn wanneer je klanten je product beter kennen dan sommige van je medewerkers. Net zoals je potentiële klanten via je animatie video laat kennismaken met je producten, kun je ook zorgen dat de productkennis van je medewerkers up to date is. Laat hen de explanimation zien tijdens een hei-sessie, en maak het verplichte kost bij het inwerktraject. Met je explanimation zorg je dat al je medewerkers in ieder geval de basale kennis van het product hebben.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.