×

Wat is de betekenis van een animatie?

Wat is de betekenis van een animatie?

Een animatie is een reeks stilstaande beelden die achter elkaar worden geplaatst door een animator. Op deze manier denkt het brein dat er sprake is van beweging. Het aantal beelden (frames) per seconde heet de frame rate. De stilstaande beelden worden gemaakt door een illustrator. Animaties kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld een verhaal te vertellen, iets uit te leggen of een concept te visualiseren.

Het gebruik van animatie is erg populair en wordt gebruikt voor verschillende soorten media. Animaties kunnen ook worden ingezet om een interactieve ervaring te creëren, zoals bij virtual reality.

Animaties worden gemaakt met behulp van verschillende technieken. Een van deze technieken is de handgetekende animatie of traditionele animatie. Bij deze techniek maakt een tekenaar een serie tekeningen. Van elke tekening wordt een foto gemaakt en vervolgens achter elkaar geplaatst. Dit geeft dan weer de illusie van beweging of animatie.

Het is ook mogelijk om animaties te maken met allerlei computer programma’s. Deze techniek is ook erg populair. Denk hierbij aan programma’s als After Effects, Cinema4D of Adobe Animate. Je kan kiezen uit verschillende animatie stijlen zoals 2d animatie, whiteboard animatie of 3d animatie.

Bij Donker Media kan je ervoor kiezen om een animatie te laten maken, lees er hier meer over.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.