×

Wat is een illustrator?

Wat is een illustrator?

Een Illustrator is iemand die beelden maakt om verhalen te vertellen. Vaak werkt een illustrator in opdracht van een klant en gebruiken ze hun visie en vaardigheden om de beelden te maken die passen bij de opdracht. Er zijn allerlei soorten illustratoren. Sommige werken met potlood, andere met inkt, of verf. Daarnaast heb je ook illustrator die digitaal werken, zoals bij onze animatie video’s.

Wat doet een Illustrator?

Illustratoren werken in verschillende vakgebieden, denk hierbij aan het illustreren van kinderboeken, tijdschriften, animatie of bijvoorbeeld in de game industrie. Een illustrator zorgt voor een beeld dat past bij een verhaal. Met een illustratie kan je een verhaal, idee of product om een leuke manier duidelijk maken. Een belangrijk rol van de illustrator is om ervoor te zorgen dat de beelden perfect aansluiten bij de wensen van de klant.

Illustratie voor animatie

Een illustrator speelt een belangrijke rol in het animatieproces door de beelden uit de animaties te ontwerpen. De taken verschillen per project, maar omvatten vrijwel altijd:

  1. Het ontwikkelen van voorstellen voor de stijl van de animatie.
  2. Het ontwerpen van personages, achtergrond en andere visuele elementen. Hierbij wordt rekening gehouden met de huisstijl.
  3. Het maken van storyboards.
  4. Aan de hand van feedback aanpassingen maken in de bestaande illustraties.
  5. Het klaarmaken van de illustraties voor animatie. Denk hierbij aan het plaatsen van illustraties in verschillende lagen, zodat de animator ermee aan de slag kan.

Een illustrator werkt hierbij ook samen met de animatoren, scriptschrijvers en regisseurs.

Vast team

Illustratoren werken vaak als zelfstandige. Dat stelt hen in de gelegenheid om te kiezen welke projecten ze wel en niet oppakken. Voor de klant kan dit echter een nadeel zijn, want met een zelfstandige weet je nooit van tevoren of hij of zij beschikbaar is voor jouw project.

Bij Donker Media is de illustrator integraal onderdeel van het team dat zich met jouw videoproject bezighoudt. Wij werken, bewust, met vaste medewerkers die goed op elkaar ingespeeld zijn. Daardoor kunnen we bij elke productie de hoogst mogelijke kwaliteit garanderen.

De illustrator denkt na over de stijl van illustraties, over achtergronden, personages. Hoewel hij of zij de uiteindelijke illustraties maakt met gespecialiseerde software, vinden veel animatoren het fijn om met potlood en papier te werken. Zo geven ze hun creativiteit de vrije loop, zodat je als klant kunt kiezen uit verschillende concepten.

De concepten waar iedereen tevreden over is werkt de illustrator uit in ruwe schetsen en een storyboard. Dit storyboard, op zijn beurt, is de basis voor de animatic.

Het moge duidelijk zijn dat de illustrator intensief samenwerkt met de animator. Samen met de animator zorgt de illustrator voor een onvergetelijke animatie video.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.