Mensen zijn meer dan hun ziekte: daar zijn we bij BuurtzorgT van overtuigd. Ook mensen met een psychiatrische aandoening kunnen een actieve bijdrage leveren aan een betekenisvol bestaan. Daarom praten we met in plaats van over mensen.
BuurtzorgT staat voor een persoonlijke aanpak bij psychiatrische problemen. We bezoeken cliënten thuis en gaan samen aan de slag. We sluiten aan bij de behoeften van onze cliënten.
De sociale omgeving wordt actief betrokken. Naasten en samenwerkingspartners hebben een gelijkwaardige rol en krijgen de ruimte om hulp te bieden.
We hebben vertrouwen in de professionele vaardigheden van werknemers. Daarom werkt BuurtzorgT met autonome, zelfsturende teams. Administratieve processen zijn daarbij geminimaliseerd.
Teams groeien mee met de zorgvraag. Als er te veel aanmeldingen zijn, dan splitsen we op. Daardoor zijn de wachttijden kort en kunnen we wijkgericht blijven werken. Zo helpen we cliënten om de regie terug te pakken en hun eigen leven betekenisvol vorm te geven.