ONE Smart Control

Ons stappenplan

1 Script

Copaco heeft ons de opdracht te geven om een duidelijke maar herkenbare animatievideo te maken voor ONE Smart Control. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het afstemmen en samenvoegen van de technieken die gebruikt worden voor zonnepanelen, de cv-installatie en de ventilatie. Daarvoor maakt ONE Smart Control gebruik van het elektriciteitsnet. Slim wonen kan op deze manier mogelijk gemaakt worden. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek hebben we gekeken naar het aangeleverde script, de wensen, de kernpunten van het systeem, de meerwaarde én de voordelen daarvan. Zo is het script voor een passende uitleg animatievideo tot stand gekomen. Uniek, maar altijd helder en transparant.

img
img

2 Verhaallijn

Het verhaal wat ONE Smart Control naar buiten wilde brengen is niet zozeer complex, maar wel uitgebreid. Om het beeld van de explanimation toch rustig te houden, hebben we gekozen voor een aantal scènes waarin de functies van ONE Smart Control stap voor stap beschreven werden. We waren al voorzien van een goed script en hebben daar passende scenes bij ontworpen. Zo creëerden we direct een goed beeld van de uiteindelijke video. In duidelijke stappen ziet de kijker wat er gebeurd. Zo kan de informatie goed opgeslagen worden wat de bekendheid van het product ten goede komt.

3 Storyboard

icon
icon
icon

4 Illustraties

icon
icon
icon
icon
icon
icon

5 Animatie

In de animatie komt alles tot leven. Figuren en elementen krijgen hun eigen unieke en waarheidsgetrouwe bewegingen. In de explanimation zie je hoe rolluiken op en neer gaan en dat de lichten gedimd worden. Ook brengen we een geanimeerd figuur in beeld welke wordt weergegeven op een smartphone. Ook menselijke figuren maken bewegingen om de boodschap van het verhaal nog beter over te kunnen brengen. Dit zorgt ervoor dat de focus van de kijker behouden blijft. Ook het weglaten van overbodige elementen draagt bij aan het vasthouden van de aandacht. Dit zorgt er niet alleen voor dat de animatie leuk is om naar te kijken, maar dat deze ook langer in het geheugen blijft hangen.

6 Geluidseffecten

De geluiden in de explanimation van ONE Smart Control hebben we vooral minimalistisch gehouden. Je hoort alleen de geluiden die de scene extra kracht bijzetten. Het indrukken van de paniekknop naast het bed, een kleine gil bij het horen van een inbreker en het kwetteren van de vogels bij de opkomende zon. We hebben tevens gekozen voor een voice-over met een warme maar duidelijke stem. De video is ingesproken in de Nederlandse taal omdat ONE Smart Control zich vooral richt op deze doelgroep. Daarnaast hebben we de animatievideo geheel afgestemd op de huisstijl van het bedrijf. Dit zorgt voor de juiste binding en herkenning.

img

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

We nemen binnen één werkdag contact met je op.

Bekijk hoe wij per
project te werk gaan