×

AT Automation

Ons stappenplan

1 Script

AT Automation optimaliseert diverse productieprocessen door het reviseren van bestaande besturingssystemen voor productiebedrijven. Om meer bekendheid te kunnen geven aan hun specialisme, hebben ze ons gevraagd om een 2D animatievideo te maken. Onder het genot van een sterke kop koffie heeft ons team in samenwerking met AT Automation een passend script opgesteld. Daarin werden over en weer vragen gesteld zodat we een goed beeld kregen van de werkwijze en de totaaloplossingen die het bedrijf daarbij biedt. Na een pittige brainstormsessie had ons team een mooi script gecreëerd waar we zeker mee uit de voeten konden.

2 Verhaallijn

Nadat we het script voor AT Automation duidelijk op papier hadden gezet, zijn we aan de slag gegaan met de verhaallijn voor de uitleg animatievideo. Ons creatieve team heeft de juiste scenes bedankt en vormgegeven. Zo kreeg elk stukje van het script zijn eigen verhaallijn. In de scènes wilden we de problematiek én de oplossing duidelijk naar voren laten komen. We bepaalden de juiste volgorde van de scènes en dachten alvast na over hoe het verhaal uiteindelijk verteld zou gaan worden. Na wat aanpassingen en verfijningen was de verhaallijn van de explanimation een feit.

3 Storyboard

storyboard 6 schets uit animatie islide
storyboard 5 schets uit animatie islide
storyboard 4 schets uit animatie islide

4 Illustraties

logo at automation

5 Animatie

Bij geautomatiseerde productieprocessen draait alles om machines die constant in beweging zijn. Ook deze emotie wilde we meegeven aan de animatievideo voor AT Automation. We hebben er dan ook voor gekozen om niet alleen de figuren te laten bewegen, maar ook de betreffende processen en machines. Geïnteresseerde partijen krijgen op deze manier nog meer inzicht in de werkwijze van het bedrijf. Om de video extra kracht mee te kunnen geven, zijn de beweging simpel maar duidelijk gehouden. Zo is het de kijker in één oogopslag duidelijk wat AT Automation voor ze kan betekenen.

6 Geluidseffecten

Bij de explanimation video hebben we gekozen voor een Nederlands sprekende voice-over met een duidelijke stem. Deze keuze hebben we gemaakt omdat AT Automation vooral actief is binnen de landsgrenzen. Daarna hebben we de geluidseffecten voor de animatievideo ingevuld. Je hoort rumoerige achtergrondgeluiden van de machines als deze op hol slaan, heen en weer rennende figuren en slides die krachtig in het beeld worden geschoven met bijpassende geluiden. Zelfs de soepele bewegingen van de gereviseerde machines zijn voorzien van een pakkend geluidseffect.

Meer weten over de mogelijkheden en kosten?

We nemen binnen één werkdag contact met je op.

    Heb je een vraag?

    Wij reageren meestal binnen 1 werkdag op je bericht.